Göreve geldiği günden bu yana şehrin gelişmişlik düzeyini maksimum seviye çıkarmak isteyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 2’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı sınırları içerisinde kalan yaklaşık 35 dönümlük alanı Kuzey Çevre Yoluna dahil etti. 2’inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Tankçı Albay Adnan Köşker ile protokol imzalayan Erkoç, çalışmanın önemine değindi.

2’inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Tankçı Albay Adnan Köşker, burada yaptığı açıklamada: “Madalyalı şehrimizin Kahraman insanlarına, 2. Zırhlı tugay komutanlığı olarak sizin talebiniz doğrultusunda çevre yoluna katkı anlamında yola terk arazisini onayladık. Komut heyetimiz de onayladı. Şehrimizin gelişmesine, ilerlemesine, sizin önderliğinizde daha iyi bir seviyeye ulaşmasına katkıda bulunduk. Yola terk arazisi için yoğun çabanız ve desteğiniz oldu. Bürokratik işlemlerin hızlandırılması anlamında katkılarınızı gördük. Bizler de bu katkı doğrultusunda elimizden geldiğince kamu menfaatini gözeterek, şehrimize katkı sağlamayı hedefledik ve bugün itibariyle hedefe ulaştık. Bu çevre yolu, çevremizdeki diğer illere oranla şehrimizi daha ileriye götürecektir. Şehrimize ve Kahramanmaraş halkımıza hayırlı uğurlu olsun”

ÇOK ÖNEMLİ BİR AŞAMA ATLATILDI

İmza töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “ 2. Zırhlı Tugay Komutanlığımıza göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu proje Kahramanmaraş’ımızın gelişimi için çok önemli bir proje. Şehirleşme açısından çok önemli. Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçemizi birbirine bağlayan, sürekliliği sağlayan ve özellikle şehrimizin üst bölgelerindeki mahallelerimizin de ayağa kalkmasını sağlayacak, gelişimini sağlayacak, kentsel dönüşümünü tetikleyecek bir güzergâh burası. Kuzey çevre yolu ile beraber adeta şehrimize can suyu verilmekte. Burada, şehrimizin kuzey bölgeleri müthiş derecede, kısa bir zamanda değişecek ve dönüşecek. Şehir içi trafiğinde önemli bir kısmı bu bölgeye kayacak.

MODERN BİR İL OLACAK

Kahramanmaraş’ımız modern bir il olma yolunda çok önemli adımlar atmakta, kuzey çevre yolu da bunun önemli bir parçası. Şehrimizin etrafını ring bir hatta çeviriyoruz. Batıda ki modern şehirlerde örneklerini görüyoruz engelsiz ve trafik lambasız bir güzergâh oluyor burada insanlar istedikleri yerlere hızlı bir şekilde ulaşmakta. Hastanelere, iş yerlerine, şehirlerarası yollara çok kolay ulaşabileceği bir güzergâh şehrimize hayırlı olsun. 2. Zırhlı Tugay Komutanı Bülent Paşa’mıza, garnizon komutanı yardımcısı Adnan Albay’ımıza, Genel Kurmay Başkanımıza, Kara kuvvetleri komutanımıza, 2. Ordu komutanımıza, Milli Savunma Bakanımıza, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Biz bu işi 4 yıldan bu yana takip ediyorduk ve sonuç olarak buradan mutlu bir son ile ayrılıyoruz. Göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kendilerinin, Kahramanmaraş’ımıza çok büyük bir katkı ve hediyeleri diyebiliriz”

Haber: Mustafa Kılınç- Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz