Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) içerisine yuvalanmış bir grup FETÖ/PDY mensubu kişiler tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümü münasebetiyle gazetemize açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 15 Temmuz’un yeni yetişen nesile hep hatırlatılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Özgül, “Bir daha böyle bir yanlışlıklar, böyle bir paralel devlet oluşmasına karşı herkes uyanık olmalı” dedi. Rektör Özgül, 15 Temmuz’da ülkenin Allah’ın yardımıyla büyük bir felaketten kurtulduğunu kaydederek, “Ordumuzu, adliyemizi, polisimizi parçaladılar ama Allah’a şükür ki her şey yeniden toparlandı. Gerçekten büyük bir irade ve Allah’ın yardımıyla hain darbe girişimi engellendi” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ ALLAH FELAKETTEN KURTARDI

Gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin Fetullah Gülen’in kendi başına icat edebileceği bir örgütlenme sistemi olamayacağına dikkat çeken Sami Özgül, “Tüm Türkiye’de bu özellikle bilinen bir gerçek; arkasında Amerika var. Sistemli bir şekilde sağlayan bir üst akıl. Bunlar ülkeyi nasıl ele geçireceklerini, en ince teferruatına kadar hesaplamışlar. Sonuç olarak bir durum olurda bir kurbanlık işimiz oldu derler ya hakikaten ülkeyi Allah felaketten kurtardı.”

ONLARA MİNNET BORÇLUYUZ

Orduda, maliyede, poliste, adliyede, üniversitede örgütlenmedikleri yer kalmadığını ve kendilerini güçlü hissettiklerinde de yönetimi ele geçirmeye çalıştıklarını anlatan Rektör Özgül, “Ben sadece Allah’ın büyük bir yardımı oldu diye düşünüyorum. Gerçekten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın insanları sokağa çağırmasını, direnmesini Cumhurbaşkanı’nın büyük bir iradesini ortaya koyması son derece önemli. Ayrıca ülkesini çok seven, çok sayıda şehitler oldu, canını veren insanlar oldu onlara minnet borçluyuz, rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Samet İspir

Editör: Mahmut Beyaz