Basın buluşmaları kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeterya’da gerçekleştirilen akşam yemeği programında basın mensupları ve Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can bir araya gelirken, yemek programı kapsamında KSÜ Güzel Sanatlar Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. Dr. Arzu Mustafayeva, Öğr. Gör. Ahmet Görüzoğu ve Öğr. Gör. Ayça Çetiner Önal müzik dinletisi sundular. Can, toplumun bilgilendirilmesinde çok zor ve önemli görev üstlenen basın mensuplarına davetlerine icabet ettikleri için teşekkürlerini sundu. Üniversite genelinde yürütülen çalışmaları ve üniversitenin büyüme ve gelişme rakamlarını basın mensuplarıyla paylaşan Rektör Can, devam eden projeler, fiziki alt yapı çalışmaları ve yapılacak olan sosyal-kültürel faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

"BU KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ"

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bölgeye sunduğu sağlık hizmetinin her geçen gün arttığına ve hastane bünyesinde yeni polikliniklerin açıldığına dikkat çeken Rektör Can, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin de 20 uzman diş hekimiyle Kahramanmaraş’a ve bölgeye önemli hizmetler sunduğunu söyleyen Can, ayrıca şu ifadelerde de bulundu; "Elimizdeki en büyük silah eğitim. Üniversitemizde eğitim koordinatörlüğü kurduk. Hastanemiz sekreterlerinden başlayarak bu eğitimi başlattık. Önce bir insanları, insanlarla ilişkiler konusunda eğitelim dedik. Hasta ve hasta yakınlarının zaten problemli olarak gelmesi iletişimi güçleştiriyor. Bu konuda eğitimini başlattık bu konuya da Eğitim Dekanımızı atadım. O yoğun bir şekilde bunun programlarını yapıyor. Bu eğitimden netice alacağız. Eğitime rağmen hala benim insanıma, benim memleketimden gelen hastama ve hasta yakınıma sert muamele yapanın benim hastanemde ve üniversitemde işi yoktur, bunda kararlıyım. Sekterinden en üst yöneticisine kadar bu eğitim ve kuralların takipçisiyiz. Zaten şuanda başhekimimiz ve başmüdürlüğümüz her gün 24 saat dolaşıyor. Bizde rektör ve rektör yardımcıları olarak iş bölümü yaptık. Her birimiz bir birimi teftiş ediyoruz."

Üniversiteye ilişkin genel değerlendirmelerinin ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları ve ilgili akademik/idari birimlerin yöneticileri, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

HABER: ALİHAN KÜRŞAT

Editör: Mahmut Beyaz