KSÜ Merkez Kafeterya’da gerçekleşen ve katılım oldukça yoğun olduğu toplantıda konuşan Rektör Can, özellikle İstiklal Üniversitesi’ne sıklıkla vurgu yaptı. İstiklal Üniversitesi’nin kuruluşu için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Rektör Can, “Bildiğiniz gibi şehrimiz ikinci bir üniversiteye kavuştu. Bizde gücümüzün yettiği kadar ikinci üniversitemize destek olmaya çalışıyoruz. Tabii sadece bizim desteğimizle olacak bir iş değil. Kahramanmaraş’ın destek olması gerekiyor. İstiklal Üniversitesi’nin birkaç yıl idare edecek binaya ihtiyacı var. Orta vadede araziye ihtiyaçları var. Üniversitemizin Gafarlı’da 450 dönüm, Karacasu’da bin dönüm kadar yeri var. Buraları isterlerse vereceğiz. Ama yeni bir üniversite yeni bir heyecan olduğuna göre yepyeni bir arazi ve kampüs alanı olursa o üniversite için kazanç olur. Bu konuda destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HER YAZDIĞIMIZ VE YAPTIĞIMIZ ŞEYİN ARKASINDAYIZ
Rektör Can, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Kalite politikamız insana hizmet yolunda çağın ihtiyaçlarına cevap veren, eğitim, araştırma ve buluşlarıyla güçlü ve saygın üniversitelerden biri olma vizyonumuzu gerçekleştirmektir. Her yazdığımız şeyin arkasındayız. Göreve geldiğimiz bir yıl içerisinde 129 yeni akademik personel alımı yapıldı. 65 akademik personelinde özlük hakları verildi. Üniversitemizde 98 ön lisans programı 68 lisans bölümü, 76 yüksek lisans bölümü, 30 doktora bölümü ve programı bulunuyor.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HIZLA BÜYÜYOR
Diş hekimliği fakültemiz hızla büyüyor. 8 tane uzman diş hekimimiz vardı. Birkaç ay içerisinde bu personel 20’ye çıkıyor. Diş hekimliği fakültemizi tıp fakültemizin bir koridorunda başlattık ama hızla büyüdüğü ve yoğun talep olduğu için Diş Hekimliği ile ilgili acilen yeni fakülte binasına ihtiyacımız var.

GÖKSUN’DA 2 YENİ BÖLÜM AÇILDI
Göksun’a Medya ve İletişim Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü açtık. Şimdi buralara hoca arıyoruz. İnşallah en yakın zamanda faaliyete geçecek. Sağlık Bilimler Fakültemiz açıldı. Teknik Bilimler MYO ve Göksun MYO’lara yeni programlar açıldı.

PAZARCIK VE TÜRKOĞLU’NDA DA YENİ PROGRAMLAR AÇILDI
Sağlık Hizmetleri MYO’ya diyaliz, diş protez teknolojisi, odyometri, Pazarcık’a Posta Hizmetleri Sosyal Güvenlik. Türkoğlu’na Acil Durum Afet Yönetimi, Ceza İnfaz Güvenlik Hizmetleri, Sivil Savunma ve Havacılık gibi programlar açıldı.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ARTIK SINAVLA ALINACAK
Bünyemizde 2 bin 300 yabancı uyruklu üniversite öğrencimiz var. Biz bugüne kadar diploma notlarına göre öğrenci alıyorduk ama artık sınavla alacağız. Dünyada her noktada sınav merkezi bulunan İstanbul Üniversitesi’nin sınavıyla alacağız.

TÜBİTAK’A 49 PROJE SUNULDU
Güneş enerjisi projemizi AB’ye verdik. Bunu takip ediyoruz. Biyogaz ve enerji üretim projemiz var. Yine MYO simülasyon projemizi DOĞAKA’ya verdik. Öğretim Üyelerimiz tarafından 2019 yılında 49 adet TÜBİTAK projesi sunuldu. TÜBİTAK projeleri önemli. İnşallah bu projelerden en az 10-15 tanesi kabul edilirse bizim üniversitemiz tarihinde önemli aşama olacak.”

“ALANININ EN İYİSİ 850 ROBOT YARIŞMAYA GELİYOR”
Toplantının son bölümünde Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Robot Yarışması hakkında bilgi verdi. Birinci yarışmadan güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Güneş, “Yaptığımız Birinci Uluslararası Robot Yarışmalarıyla çok güzel geri dönüşler aldık. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Robot Yarışmasına 9 yıldan beri gelmeyen Japonya’nın en büyük robot firması geliyor. Geçen yıla oranla katılımcı sayısı 4 kat arttı ve 850 robot yarışmaya geliyor. Yarışmaya katılacak olan robotlar kendi alanlarında en iyi robotlar. Bu robotları 2 gün boyunca tüm halkımız keyifli bir şekilde izleyecekler” şeklinde konuştu.  

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz