Türkiye’de 4 ilde bulanan İtfaiye eğitim merkezine sahip Kahramanmaraş, Türk ve Dünya itfaiye teşkilatlarına eğitim vermeye devam ediyor. Açılalı 1 yıl olmamasına rağmen toplamda 100 itfaiyeciyi eğitim Kahramanmaraş, bu konuda ki başarısını devam ettiriyor. Ankara, İstanbul hariç Türkiye’nin en iyi itfaiye teşkilatına sahip Kahramanmaraş, kurs eğitim merkeze ile hem eğitim veriyor, hem de Kahramanmaraş’ı tanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında kurs gören itfaiyecilere sertifika töreninde konuşan Makedonya Cumhuriyeti itfaiyecileri adına konuşan Gizim Hacı Eyüp: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ederiz. Şehrimizi 3 defa ziyaret ettiler. Balkanları, Türkiye’yi yeniden tanıtmaya gayret eden en büyük bir zattır. Sizin Cumhurbaşkanınız olduğu gibi bizim Balkanların da Cumhurbaşkanıdır. Gerçekten kendilerine çok teşekkür ederim. Ayrıca buradan Kahramanmaraş’ın insanın Edeleri bizlere tanıtan ve sevdiren Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör’e, bizim belediye başkanımız Arben Galabani adına teşekkür ederim. Mükemmel bir eğitim almış olan arkadaşlarımız adına teşekkür eder ve minnettarlığımızı bildirmek istiyorum. Bu kardeş ve dost atmosferinin bizlere yaşattığımız için diğer yandan bu güzel havayı en evela bizim itfaiyecileri bu güzel mükemmel eğitimi verdiğiniz için Teşekkür ederiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Mükemmel insan Fatih Mehmet Erkoç’a da teşekkür ederiz” dedi.

İTFAİYE TEŞKİLATI ÇOK ÖNEMLİ

İtfaiye teşkilatının çok önemli olduğuna dikkat çeken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise şunları dile getirdi: “Yoğun gayretinizden ötürü sizleri tebrik ediyoruz. İtfaiye teşkilatımız ile gurur duyuyoruz. İtfaiye Daire Başkanımızdan çalışanımıza kadar hepsi ile gurur duruyoruz. Cevval, işini zamanında yapan, Allah korusun 1-2 dakikanın bile felekte sebep olabileceğini bilen insanlarsınız. Düşünün insan, hayatı veya bir çocuk veya kendi aileniz olabilir. Bu konunda da çok hassas teşkilatımız. Hep göğsümüzü kabartmakta. Başarılarınızın devamını diliyoruz. 2017 yılından bu yana Türkiye’nin önemli eğitim merkezlerinden Kahramanmaraş birisi oldu. Bizde her türlü lojistik desteği ve maddi desteği sağlıyoruz. İtfaiyemiz bizim çok bütçesini görüşmediğimiz, daire başkanlığımızın getirdiği bütçeyi onayladığımız bir kurumumuz. Çünkü en zor anda, en acil anda, ihtiyaç duyulan bir kurum. Her zaman yanındayız. Sizleri tebrik ediyoruz. Bu eğitim işi de, çok faydalı bir olay. Bu başarıyı tüm Türkiye’ye hatta tüm dünyaya yansıtmak gerek. Yugostiva şehrinden gelen konuklarımız ve onların itfaiyecileri var. Türkiye’mizin diğer illerinden gelen kardeşlerimiz var. Çok mutluyuz. Buradaki tecrübeyi paylaşmak mutluluk verici bir olay. Hem belediye başkanı olarak, itfaiye daire başkanımızı ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde 2 ayda bir yeni gruplar Kahramanmaraş’a gelecek. Böylelikle Kahramanmaraş’ımızın tanıtımı açısından çok önemli. Bizim için gerçekten duygulu bir başarı. Şu anada kadar 1 yıl dolmamasına rağmen 100 kişinin eğitimi tamamlandı”

Konuşmaların ardından Makedon ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelip kurslarda başarı gösterenlere sertifikaları verildi.

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ’NİN YAPTIĞI KURS BİLGİSİ İSE ŞÖYLE

Yangına ulaşım süresi, il ve ilçe merkezlerine 3,5 dakikadır. 2017 yılında, 1.200'den fazla kurum, kuruluş ve iş yeri, yangın önlemleri yönünden denetlenmiş, okul-yurt-hastane-fabrika ve AVM'ler başta olmak üzere, 108 bin 449 vatandaşımıza bire bir yangın güvenliği eğitimi verilmiş, söndürme ve tahliye tatbikatları yapılmıştır. Önleyici faaliyetler kapsamında, kırsal mahallelerdeki 20.000 çiftçimize anız ve orman yangınlarını önleyici broşür ve mektuplar gönderilmiş, tüm çiftçilerimiz ziyaret edilmiş, yangın ve deprem konusunda farkındalık çalışmaları yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonunda 2017'de ilimizde meydana gelen bağ-bahçe-anız ve orman yangınları, 2016 yılına göre yüzde 24 azalmıştır.

2017 yılında ilimizde, 4 bin 440'ı yangın olmak üzere 6.877 itfai olaya müdahale edilmiştir.

Ülkemizde örneği, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Konya’da bulanan ve 2016 Mayıs ayında, ilimizde de hizmete açtığımız büyükşehir itfaiye eğitim tesissilerimizde Türkiye Belediyeler Birliği ile iş birliği içinde, bugüne kadar 5 dönemde, 14 ilden ve Makedonya’dan gelen 100 itfaiyeciye personel itfaiyeci eğitimi verilmiş olup, iki ayda yeni gruplara eğitim verilmeye devam edilecektir. Bugün, Makedonya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Giresun (Eynesil), Amasya (Suluova), Kastamonu (Abana) ve Nevşehir (Ürgüp) Sinop (Erfelek) itfaiyelerinden gelen ve eğitimlerini tamamlayan 20 itfaiyeciye sertifika verildi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz