4 yıl önce Kahramanmaraş’ın Büyükşehir yasası olması ile kurulan KASKİ, yeni yatırımları ve kendini her gün geliştirmesi ile vatandaşa daha çok hizmet veriyor. Kimyasal ve fiziksel testlere tabi tutulan Kahramanmaraş’ta ki suların PH değeri hazır sulardan bile daha yüksek. Başka bir değişle Kahramanmaraş’ta musluktan akan her bir damla su kaliteli ve içilebilir durumda. Türkiye’nin en büyük beşinci su havzasına sahip, yeraltı sularının bolluğu ile bilinen Kahramanmaraş’ta Yılda 5 milyar Metreküp su tüketimi gerçekleştiriliyor. KASKİ Genel Müdürlüğü kentte yaşanabilecek su sıkıntısı için kısa, orta ve uzun vadeli planlarını açıklarken, suların PH değeri olarak 7.0-8.0 arasında olduğunu bildirdi.

ÇOK KALİTELİ

Yaklaşık 4 yıl önce Büyükşehir yasası ile kurulan Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) kentteki herkesin güvenli su içmesi için tüm hazırlıklarını ekstra önlemde hazırladı. Kente iki koldan su sağlayan Karasu Pınarbaşı su tesislerinden akan suların PH., değeri 7.0-8.0 arasında değişiyor.

DEĞERLER YÜKSEK

KASKİ kendi iç birimi ve bağımsız 14 kuruluş tarafından yapılan testlerin sonucuna göre PH değeri yüksek olan sulara sahip olduğumuzu kanıtladı. Rapora göre suların içilebilirlilik ve her türlü testleri çok üst düzey çıktı.

VAHŞİ SULAMA YAPILMAYACAK

KASKİ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatı ile şehir genelinde bulanan bin 200 cami ve yine şehirde bulanan tüm çeşmelerin musluklarını değiştirerek kuraklık ile mücadele eylem planını başlatmıştı. Bu kapsamda yine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatı ile Tarımsal Daire Başkanlığı, çiftçilere damlama sulama desteği vererek, vahşi sulama yapmak zorunda kalan çiftçilere ilaç oldu. 1 dönüm için harcadığı 3 tonluk suyu 400 KG kadar düşürebilen çiftçiler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyor.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz