Sunumunu eğitimci- yazar Ali Büyükçapar’ın yaptığı “Kitapla Gelenler” programının onur konuğu Kahramanmaraş Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ ve Ötüken Yayınevi Kurumsal Satış Temsilcisi Levent Ak oldu.

Her Salı Radyo Fresh frekansında kulaklara hitap eden “Kitapla Gelenler” programının bu haftaki yayınında iki değerli isim konuk edildi. Programa Ali Büyükçapar’ın daveti üzerine konuk olduğunu ifade eden Başkan Yanardağ, programda geçen yıl ilki bu yılda ikincisi düzenlenen Kitap Fuarı’nı değerlendi.



Başkan Yanardağ, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Kitap Fuarı’nda yapılan ön hazırlıkları, fuar sürecini ve fuarda geçen 5 günün değerlendirmesini yaptığı programda kitap Fuarı’nın bir şehre neler kazandırdığını şu şekilde anlattı: “Kahramanmaraş deyince aklımıza edebiyat ve şairlerin harman olduğu şiirin başkenti geliyor. Kahramanmaraş bu gibi aktiviteleri hak eden şehirlerin başında geliyor. Osmanlı edebiyatından günümüze kadar gelen süreçte ülkeye birçok şair kazandırmış bir şehirde yaşıyoruz. Kahramanmaraş’ta da edebiyata yön veren birçok şair ve yazarımız var. Dergilerimiz ve yerel basınımız var. Kitap fuarı tüm bunları destekleyen güzel bir oluşum ortaya koyan organizasyondur. Kitap fuarımız önümüzde ki yıllarda daha düzenli ve kapsamlı bir organizasyon olarak Kahramanmaraş’ımızın hak ettiği bir organizasyon olarak karşımıza çıkacak bir organizasyondur. 2 yılda ortaya koyulan ilgi ve rağbet bize ümit ve beklenti veriyor bizde ileriki zamanlarda daha güzel organizasyonlar Kahramanmaraş’ın halkı ile bir arada olacak.”



Programa diğer bir konuşmacı olarak katılan Levent Ak ise Kitap Fuarı’nı şu şekilde tanımladı: “Kitap Fuarı için buradayım Kitap insanlara ne katıyorsa medeniyeti nasıl işgal ediyorsa burada da aynı şeyi yapacaktır. Çocuklarımız okuyarak ülkelerinin gelişmesine yardımcı olacaklar. Kitaplarla çocuklarımız kendilerini geliştirecek iç dünya ile barışık olacak.”
Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz