AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, beraberinde İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Medya Tanıtım Başkanı Hakan Kiraz ile Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Ekmekçi, Deka Medya Grup bünyesinde faaliyet gösteren Manşet Gazetesi ve Radyo Fresh’i ziyaret etti. Ziyarette Görgel’i Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, Deka Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu ve Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz karşıladı. Oldukça güzel bir atmosferde geçen ziyarette karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu. Ziyaret sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Görgel, Boğaziçi Üniversitesi olaylarından, yeni anayasa görüşmelerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ANAYASAL HAKKINI KULLANDI”
Görgel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Devletimiz çok önemli bir medeniyete sahip. Her şeyin hakkı, hukuku belli bir çerçeve içerisinde. Cumhurbaşkanımızda bu noktada kendileri de ifade ettiler ki bu anayasal bir hak. Bu çerçevede cumhurbaşkanımız Boğaziçi Üniversitesi’ne yasal hakkını kullanarak, rektör atadı. Rektörümüzün de geçmişine baktığımızda son derece birikimli, kendi konusunda hâkim ve yöneticilik kabiliyetleri son derece iyi olan bir akademisyen. Biz olaya bu şekilde bakıyoruz ve dolayısıyla bu noktada konuşulacak çok bir şey olmadığını düşünüyoruz. Tabii baktığımızda sonrasında gelişen olaylar çok üzücü. Orada bazı kesimlerin yansıttığı gibi olmadığını bütün güvenlik kurumlarımız çok net bir şekilde ortaya koydu.

“OLAYLARI RADİKAL GRUPLAR ÇIKARIYOR”
Orada olan olayların önemli bir kısmını bugüne kadar gezi olayları ve darbe girişiminde gördüğümüz şekliyle radikal gruplar çıkartıyor. Hadiseyi çok farklı boyutlara taşımaya çalışıyorlar. Devlet olarak bizim bu radikal gruplara pabuç bırakacak ve yol verecek değiliz. Üniversitedeki öğrenci kardeşlerimizin sağduyulu olmaları gerektiğine inanıyoruz. Sonuçta cumhurbaşkanımız anayasal bir hakkını kullandı. Ben bu hadisenin düzeleceğini düşünüyorum.

“ANAYASA YAPMAK ÇOK KOLAY BİR İŞ DEĞİL”
Anayasa çalışmaları çok uzun yıllardır bütün partilerin gündeminde. Bizim de yine çok uzun zamandır gündemimizde. Tabii anayasa yapmak çok kolay bir şey değil. Ciddi anlamda toplumsal uzlaşma metni ortaya çıkartmak lazım. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla da hem bakanlığımız hem çeşitli kurumlarımız bu çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu anlamdaki iradesi Bahçeli tarafından dile getirildi. Biz 1980 Anayasası ile yönetilen bir ülkeyiz. Tabii birçok değişiklikler yaptık. Ülkenin şartlarına göre halen de yapmaya devam ediyoruz ancak temelinde ne yazık ki böyle bir anayasamız var.

“ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEK ÜLKEYE FAYDA SAĞLAYACAKTIR”
Bu anayasayı değiştirmenin ülkeye çok fayda sağlayacağı kanaatindeyim. İrademizin de bu şekilde tecelli etmesi beni şahsen de çok memnun ediyor. İnşallah hem MHP hem AK Parti hem de toplum gruplarının ortaklaşa üzerinde çalışacağı güzel bir anayasa olur diye düşünüyorum.

12 ŞUBAT BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ GÜN
12 Şubat bizim için en önemli gün. Ülkenin bütün kurtuluş mücadelesine örnek olan bir şehrin çocuklarıyız. Bunu layıkıyla kutlamaya çalışıyoruz. Tabii ki pandemi şartları olduğu için bu yıl 12 Şubat biraz daha buruk geçiyor. Çünkü her istediğimiz aktiviteyi gerçekleştiremiyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda bu salgın hastalığın geçmesiyle beraber yine eskisi gibi çok coşkulu biçimde kutlarız.”

Haber: Emre Akkış/Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz