Ramazan Bayramı’nda uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle insanlar aylığını çekmek, pandemi destek yardımlarını almak ve birçok işlemleri için geldikleri Kahramanmaraş PTT Kaledibi Şubesi'nde 300 metreye yakın kuyruk oluşturdu. Oluşan kuyruğun Şekerdere Caddesi’ne kadar uzandığı görüldü. Oluşan devasa kuyrukta sosyal mesafe ve koronavirüs tedbirlerine dikkat edilmesi için Bekçiler vatandaşlara sık sık uyarılarda bulundu.

“GÖREVLİLERDEN DAHA FAZLA ÇALIŞMALARINI BEKLİYORUZ”

Kuyrukta bekleyen vatandaşlar şikâyetçi oldukları gözlemlendi. Kuyrukta bekleyen Hacı Purtaş ise yaşanan kuyrukla ve kendisinin neden kuyrukta olduğuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Kızılay’dan vakıf para yatırmış onu çekmeye geldim. 9.30’ta memurlar buradan terk etti gitti. 9.30’da terk edip gidersen işte durum böyle olur. 9.30’dan akşama kadar çalışsalar idi bu durum böyle olmazdı. Memuruz diye erkenden çekip gidiyorlar vatandaşı düşünmüyorlar. Çalışma saatlerinin uzatılmasını istiyoruz. Milletin bu sıcakta beklemeye ne hakkı var. Yazık değil mi bu millete oruç tutan var hastası olan var. 300 Metreye yakın sıra var şu sıcağın altında bekliyoruz daha da uzayacak bu sıra. Ne zaman bitecek bu milletin hali ne olacak. Buna acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

“BİRKAÇ ŞUBE DAHA AKTİF HALE GELMELİ”

Başka bir sıra bekleyen vatandaş ise şu sözlere yer verdi: “İnsanlar burada aylığını çekmek için, işsizlik ödeneğini almak için geliyorlar şu anda mağdur durumdayız. Biraz daha kolaylık sağlasalar. Kahramanmaraş’ta 4 tane şube açılmış 4 tane değilde birkaç tane şubeleri aktif hale getirseler belki biraz daha yoğunluk azalacak, ortalık sakinleşecek. İnşallah bu virüs belasından kurtuluruz yani ben de pandemi destek yardımı için bekliyorum.”

(Haber: Abdulsamet ispir)

Editör: Mahmut Beyaz