Her yıl geleneksel olarak Kahramanmaraş Valiliği’nin organizasyonuyla düzenlenen bayramlaşma programı bu yıl Kurban Bayramı’nda da gerçekleştirildi. Valilik’ten başlayarak, Özel İdare Binası önüne kadar çadırlarla gerek siyasi partilere gerekse de sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı bayramlaşma alanları tertip edildi. Valilik Binası’nın önünde düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sefer Aycan, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, eski milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile diğer protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı. Katılımın yoğun olduğu programda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, bayramların birlik ve beraberliği artırdığına dikkat çekerek, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

“YÜKSEK BİR KOORDİNASYONLA ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde devletin bütün kademelerinde yüksek bir koordinasyonun olduğunu dile getiren Ünal, “Bugün Kahramanmaraş’ımızda vatandaşlarımızla birlikte huzur ve güven içerisinde Kurban Bayramımızı kutluyoruz. Vatandaşlarımızla bayramlaştık, hem Kahramanmaraş’ımızın hem de tüm ülkemizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nın yakınlaşmaya vesile olmasını, kardeşliğimizi ve paylaşmayı artırmasını diliyorum. Bizler her birimiz kendi görev alanımızda çalışıyoruz. Şimdi yeni sistemin güzelliği şu, her bir bakan kendi alanıyla ilgili, her bir genel başkan yardımcısı kendi alanıyla ilgili ve parti sözcümüzde genel parti politikalarımızla ilgili konuşuyor. Türkiye’de artık her şey yerli yerine oturuyor, yüksek bir koordinasyon ve görev dağılımıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde daha yüksek bir koordinasyonla çalışıyoruz. Bu son derece kıymetli, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın liderliği ve yüksek koordinasyonuyla bakanlarımız kendi alanlarında, yine parti genel başkanı olarak genel başkan sıfatıyla genel başkan yardımcılarımızın her biri kendi alanında yüksek bir koordinasyon içerisinde. Tabi ki parti sözcümüzde parti politikalarıyla ilgili genel olarak görüşümüzü açıklıyor” dedi.

“KUR SALDIRISI MİLLET MUKAVEMETİYLE BERTARAF EDİLDİ”

ABD tarafından ekonomiye dönük saldırıların elde edilen koordinasyon, kararlı duruş ve millet mukavemetiyle bertaraf edildiğini belirten Ünal, “Şuan da hem siyasette hem hükümette hem de devlette yüksek bir görev dağılımı ve yüksek bir koordinasyon ve organizasyon var. Bu da yeni sisteminin Türkiye’ye kazandırdığı önemli bir hız. Koordinasyon ve esneklik biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde ekonomimize dönük bir kur atağı yaşandı. Bu hem yeni Hükümet Sistemi’nin ne kadar iyi çalıştığının bir göstergesiydi. Hem ekonominin tek bir çatı altında toplanmışının sonuçlarını görmemiz açısından son derece önemliydi. Hazine ve Maliye’den sorumlu Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve yüksek koordinasyonla bu kur atağı bir millet mukavemetiyle birlikte bertaraf edildi. Yeni sistem yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hem esnek hem yüksek koordinasyon içerisinde hem büyük bir kararlılık ve cesaretle yoluna devam ediyor. Bu da Türkiye’nin hızla yol alması anlamına geliyor. O yüzden artık hem siyasette hem hükümette taşlar yerine oturuyor ve daha yüksek bir koordinasyon söz konusu” açıklamalarında bulundu.

“HEP BİRLİKTE KAHRAMANMARAŞ OLALIM”

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ise konuşmasında bayramların Kahramanmaraş’ta yaşanması gerektiğini belirtti. Güvenç, “Biz her zaman söylüyoruz bayram Kahramanmaraş’ta yaşanmalı, çünkü bu kadim, güzel, kendi kurtaran, İstiklal madalyalı bu kent bayramları ilk günden bu yana böyle ruhuna uygun bir şekilde yaşıyor. Sevgi, barış, kardeşlik içerisinde yaşanıyor. Hamdolsun bütün siyasi partiler geldi, bütün STK’lar, toplumun her kesimi geldi, bunu çok önemsiyorum. Zengin, fakir, genç, yaşlı, kadın, erkek herkes buradaydı, Allah böyle bayramları tüm şehirlerimize, tüm İslam alemine nasip etsin. İnsana insanlığını hatırlatan, insanlığını öne çıkaran, hayvani duygulardan kurtulup yüce değerlere doğru yol alınan günlerdir bayramlar. Burada da o oldu. Tüm ilçelerimize ve Kahramanmaraş’ımıza selam olsun, insanlığını unutmayan, sevgiye, kardeşliğe inanan herkese selam olsun. Allah bu ülkeyi korusun, karanlığa, kavgaya düşürmesin. Bu ülke hep ileri gitsin, çocuklarımız, gençlerimiz bizden daha iyi bir Türkiye’de yaşasınlar. Ne diyor Cumhurbaşkanımız, ‘Bir olalım, diri olalım, iri olalım, hep birlikte Türkiye olalım’, bizde ekleme yaparsak, hep beraber Kahramanmaraş olalım. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

“BAYRAMLAR DİNİMİZİN VERDİĞİ ÖZEL GÜNLERDİR”

Bayramların İslam’ın bizlere verdiği özel günlerden biri olduğunu belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu da, birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, “Kurban Bayramı, dinimizin bize verdiği özel günlerden bir tanesi, bu özel günlerde insanların birbirleriyle güzel ilişki içerisinde olması, birbirleriyle barışması, aslında tüm dünyadaki Müslümanların birbirleriyle barışmasında bu bayramların çok önemli payı var. Bu özel günleri iyi değerlendirmek lazım. Kahramanmaraş’ta da Valiliğimizin düzenlediği bu özel günde herkesin bir arada bayramlaşması çok güzel oldu. Kahramanmaraş Valiliğimize ve Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz