Türkiye’nin önde gelen ilim adamlarından Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Saçaklızade Vakfı tarafından düzenlenen programda İslam Hukuku konusunda soru cevap şeklinde bilgiler verdi.

3’üncü Kitap ve Kültür Fuarı münasebetiyle Kahramanmaraş’a gelen ve burada önemli dini sohbetler veren Konya Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Saçaklızade Vakfı’nın daveti üzerine İslam Hukuku konusunda kendisini dinlemeye gelenleri bilgilendirdi. Özel Beyza Anadolu ve Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen programa Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Av. Metin Doğan, iş dünyası ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘HAMDİ HOCA TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN İLİM İNSANLARINDAN’

Düzenlenen program öncesi gazetemize açıklama yapan Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, Döndüren Hocayı kitap fuarı vesilesiyle vakıflarına davet ettiklerini belirterek, Döndüren Hocadan İslam Hukuku konusunda çok önemli bilgiler alacaklarını kaydetti. Demirdöğen, “Öncelikle şehrimizde düzenlenen bu kitap fuarı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Kitap Fuarı’na yüzlerce yayınevi geldi. Bu yayınevleri içerisinde Erkan yayınevi yazarlarından Hamdi Döndüren hocamız Bursa’da İslam Hukuku Ana bilim Dalı Başkanı iken emekli oldu. Şu anda Konya Karatay Üniversitesi’nde İslam Hukuku hocalığı yapıyor. Hamdi Hoca Türkiye’de İslam Hukuku konusunda en önde gelen bir hocamızdır. Hocamız Kitap Fuarı’na gelince bizde buna istinaden yararlanmak için vakfımıza davet ettik. Bugünde halkımız, esnafımız, sanayicimizle birlikte hocamızla İslam Hukuku konusunda soru cevaplı sohbet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz