Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı, Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde yaklaşan düğün sezonu öncesi harekete geçti. Geçtiğimiz yıllarda kendini bilmez magandalar tarafından sıkılan ve birçok kişinin ölümüne neden olan olayların bir daha yaşanmaması adına yoğun mesai harcayan kolluk kuvvetleri, bu kapsamda Cuma namazı çıkışı Abdulhamithan Camii önünde stant açtı. Jandarma ve polis ekiplerinden oluşan bir grup güvenlik gücü namazdan çıkan vatandaşları düğünlerde silah sıkılmaması yönünde uyardı. Uyarmanın yanı sıra vatandaşlara bilgilendirici el broşürleri de dağıtan polis ve jandarma ekipleri, “Düğün evi yas evi olmasın” dedi.

VATANDAŞLARIMIZLA TEMASLARDA BULUNUYORUZ”
Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Mustafa İnce, vatandaşlardan düğünlerde silah sıkmamasını istedi. İnce, “Düğün Evi Yas Evi Olmasın” Projesi kapsamında Jandarma Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte valiliğimiz koordinesinde bu çalışmayı yürütüyoruz. Vatandaşlarımızla temaslarda bulunuyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan ricamız lütfen düğünlerde asker uğurlamalarında havaya ateş etmesinler. Unutmasınlar ki hiçbir kurşun havada kalmaz. Vatandaşlarımızın ölümüne, yaralanmalarına sebep oluyor. Bu şekilde de broşürlerimizi hazırladık. Bugün askerlerden ve emniyet müdürlüğümüzden gelen bayan personellerimizle birlikte vatandaşlarımızı bilgilendirdik” ifadelerini kullandı.

GÜZEL BİR ORTAM OLDU”
Vatandaşlardan Nusret Süt, uygulamanın oldukça güzel ve verimli olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “Burada böyle bir ortam olması gerçekten güzel bir şey. Düğünde olsun başka yerde olsun mermi atıldığı zaman muhakkak bir yere düşecek. Ben millete bunu söylüyorum atmamaları gerektiği ve attıkları zaman bizim çocuk çoluğumuza bir şey olur ve kendi çocuklarına bir şey olur. Olmaması güzel bir şeydir. Buda güzel bir sonuç. Bunu yaymamız hoş olur güzel olur. İyi etmişsiniz. Allah sizden razı olsun. Jandarmayla ortak düzenlenmesi daha iyi oldu. Güzel bir ortam oldu. Sadece polis değil, jandarmayla ortak olması daha iyi oldu.”

TEBRİK EDİYORUZ”
Bir başka vatandaş Uğur Kocabey, şunları söyledi: “Emniyet ve jandarmanın ortaklaşa yapmış olduğu bu uygulamayı gerçekten tebrik ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Onları muvaffak eylesin. İnsanların en mutlu olduğu en huzurlu olduğu bir an olan düğün anını facianın engellenmesi adına hususundaki çalışmaların destekliyor kendilerine her türlü desteği veriyor ve bu Cuma çıkışında bu mübarek günde kendilerinin muvaffakiyeti için dua ediyoruz.”

DÜĞÜNLERDE SİLAH KULLANILMASINA KARŞIYIZ”
Diğer bir vatandaş Cuma Ateş ise, şunları dedi: “Düğünlerde silah kullanılmasına karşıyız. Düğünlerde ve eğlencelerde silah kullananlar o düğünlere icabet ettiğinde vatandaşlarımızın tepki olacağını düşünüyorum. Silah sıkılan düğünlere hiç gidilmemesi lazım. Vatandaş olarak gerekli tepkiyi göstermeliyiz. Bu uygulama ise çok güzel. Bu uygulamayı ise destekliyoruz. Emniyet genel müdürlüğümüzü ve jandarma genel komutanlığımızı bu uygulamadan dolayı tebrik ediyoruz ve destekliyoruz.”

ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA”
Son olarak Muzaffer Buldum’da, “Bu uygulama çok güzel bir uygulama. Düğünlerde silahların sıkılmamasını lazım ve bu silahların bu kadar serbest kullanılmaması lazım. İzin verilmemesi gerekiyor silahların kullanılmaya. Bunları biraz kısıtlamaları lazım. Polisin ve jandarmanın ise birlikte yapıyor olması daha güzel oldu. Birlikte daha iyi oldu” diye konuştu.

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz