Polis olmak isteyen gençlerin fiziki yeterlilik sınavlarında başarılı olması gerekiyor. Bu sınavlara hazırlanmak ise ciddi bir maliyeti doğuruyor. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise iki yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği bir çalışma ile gençlerin bu yöndeki sıkıntısını ortadan kaldırdı. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan ücretsiz spor özel yetenek kurslarıyla gençler Polis Meslek Eğitim Merkezleri, Polis Meslek Yüksek Okulları, Polis Özel Harekât ve askeri okulların spor mülakatlarına tamamen ücretsiz bir şekilde hazırlanıyor. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın direktifleriyle açılan kursun eğitmenliğini ise başarılı bir şekilde Sedat Doğan yürütüyor. Mesai mefhumu gözetmeden gençlerin hayallerine kavuşması için yardımcı olan eğitmen Doğan, Osman Sayın Spor Salonu’nda kurulan özel parkurda gençleri çalıştırıyor. Doğan başta olmak üzere uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerin bir bölümü de 12 Şubat Stadyumu’nda yapılıyor. Ücretsiz spor özel yetenek kursları hakkında hem Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı hem de eğitmen Sedat Doğan gazetemize bilgiler verdi.

250’DEN FAZLA GENCİMİZ POLİS VE ASKERİ OKULLARI KAZANDI”

Kurslar hakkında gazetemize bilgiler veren Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, bir yılda 250 fazla gencin hayalleri olan polislik ve askerlik üniformasına kavuşmasına yardımcı olduklarını belirterek, “Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak birçok branşta sporcularımıza ve gençlerimize antrenman alanları, antrenörler ve büyük çalışma mekanları hazırlıyoruz. Ama bunun yanında tabi ki son yıllardaki gelişmeler ve gençlerimizin de talepleri doğrultusunda üzerimize bir vazife daha edindik. Özellikle Polis Yüksekokulları, askeri okullar ve bu alanlara alınan öğrencilerimizin eğitim uzmanlarımız eşliğinde hem 12 Şubat Stadyumu’nda hem de yanındaki Osman Sayın Spor Salonu’nda çok önemli kurslar düzenliyoruz. Bu kurslar neticesinde de son bir yıldır 250’nin üzerindeki gencimiz çeşitli askeri okullar ve polis yüksek okullarını kazandılar. Bu parkurlarda elde ettikleri dereceler ve eğitmenlerin eşliğinde verilen desteklerle çok güzel dönüşümler almaya başladık. Bizim de bu noktada başarılı gençlerimizin bu okullara yerleşmesiyle birlikte seviniyoruz ve çalışma programlarımızı artırıyoruz. Antrenörlerle destekliyoruz ve alanlarımızı gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. İyi bir programlar neticesinde gençlerimiz bu okulları kazanıyorlar. Parkurlarda iyi çalışmalar ve antrenman dönemlerini geçiriyorlar. Biz bu imkanları herhangi bir kayıt ücreti ya da herhangi bir ücret karşılığı yapmıyoruz. Tek amacımız kız-erkek gençlerimize bu imkanları sağlayabilmek ve bu alanlarda doğru emek vermenin mücadelesini yapıyoruz. Bu konuda da başarılı olduğumuz kanaatindeyim çünkü son bir buçuk yılda 260’a yakın öğrenciyi askeri ve polislik okullarına yerleştirmiş bulunuyoruz. Bu yüzden de hem teşkilat olarak hem de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak memnunuz. Bu eğitimleri de artırarak devam ettireceğiz çünkü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tüm branşlar başta olmak üzere bu tür çalışmalara imza atacak. Gençlerimiz başardıkça da biz mutlu olacağız” dedi.

“MİLLİ ŞUURLA YAPILAN HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA DESTEK VERİRİZ”

Kazanan öğrencilerin, aileleriyle birlikte kendilerini ziyaret ettiklerini ve duygulandıklarını dile getiren Kabakcı, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı, “Bizi en çok memnun eden de gençlerimizin aileleriyle birlikte vefa duygusu ve başarmanın da heyecanıyla bizleri ziyaret ediyorlar. Onların başarılarına ortak oluyoruz, onlarla birlikte mutlu oluyoruz. Velilerimiz ve gençlerimiz de burada yaptıkları çalışmanın sonucunda okullara girmesiyle birlikte teşekkür ziyareti yapıyorlar. Biz de bu sevince ailemizle birlikte ortak oluyoruz. İnşallah bundan sonrasında da daha fazla arkadaşımızı yerleştirdikçe milletimizin gençlerine faydalı olabilmek adına askeri ve polislik okullarında milli bir şuurla, bayrak sevgisiyle ve bu alanda yapacakları güzel çalışmalarla buradan bir nebze olsun biz de destek veririz. İnşallah gençlerimize daha güzel imkanlar vermek amacıyla çalışacağız.”

“KAHRAMANMARAŞ GENÇLİĞİNİN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUZ”

Kurs eğitmeni Sedat Doğan ise iki yılı aşkın süredir açtıkları kurs vesilesiyle gençleri hayallerine kavuşturmaktan mutlu olduklarını belirterek, “İki yılı aşkın süredir Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’nın desteği ve bizim de daha önce aldığımız görevler neticesinde Kahramanmaraş gençliğinin sınavlarda daha başarılı olmaları amacıyla böyle bir kurs başlattık. Kurslarımızın çok güzel bir şekilde devam ettiğini düşünüyoruz. Biz burada daha çok Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak polislik ya da askeri okulların sınavlarında spor mülakatları olduğu için sportif anlamda çalıştırıyoruz. Spor anlamında yüzde 95 başarıya ulaştığımızı söyleyebilirim, kendi çalıştırdığım öğrenciler adına. Sonrasında da tabi ki sözlü mülakatlar oluyor, o aşamada bizim çok da fazla desteğimiz olmuyor. Önerilerimiz oluyor ama bizim için öncelik sportif başarı” ifadelerini kullandı.

“KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ VATANA VE MİLLET HİZMET EDİYOR”

Sınavı kazanan gençlerin kendilerini ziyaret ettiğinde mutlu olduklarını dile getiren Doğan, “Şuan antrenman esnasında da örneğin arkadaşımız polis olmuş ve gelmiş buraya. Bu onur verici bir durum, böyle bir çalışmanın içerisinde olmaktan mutluyuz. Sonuçta bu kazanan öğrencilerimiz vatana ve millete hizmet ediyor. Meslek olarak seçtikleri ve maddi ya da manevi olarak ailelerini de destekledikleri için özellikle kurum olarak gurur duyuyoruz. Bir kişi kazansa da fazladan, bizimş ilimizden olsun istiyoruz. Bu düşünceyle hizmet vermekteyiz. Sınava hazırlanan arkadaşlarımız son aşamada geliyorlar ve spor anlamında problem yaşayan az da olsa oluyor. Daha iyi dereceler yapmak istedikleri için biraz daha erken gelmelerini öneriyoruz. Sınavlar olduğu müddetçe bizim hizmetlerimiz yıl boyu devam ediyor. Stadyumda koşu antrenmanları veya Osman Sayın Spor Salonu’nda parkur antrenmanları gerçekleştiriyoruz. Sınav heyecanını burada atıp güçlü bir şekilde sınava katılmalarını istiyoruz. Son olarak bu kursu açmamızı sağlayan devlet büyüklerimiz, başta il müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’ya, şube müdürlerimize, spor salonlarında, stadyumda hizmet veren personellerimize özellikle teşekkür ediyorum. Bayan-erkek, 18 yaşından 38’li yaşlara kadar kurslarımızla hizmet vermekteyiz, bize bu görevi ve sorumluluğu verdiği için müdürümüze ayriyeten teşekkürlerimiz sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kursa katılan genç polis adayları ise çalışmalarını ve duygularını şu şekilde aktardı.

“GÜNLÜK HAYATTA HAREKETLERİM HIZLANDI, ÖZGÜVEN KAZANDIM”

Ezgi Berber;

Buraya gelmeden önce bir spor geçmişim yoktu. 3 ay gibi bir süre burada çalıştım ve günlük hayatta bile hareketlerimin hızlandığını farkettim ve özgüvenim daha da arttı. Bir şeyleri başardıkça insanların özgüven artıyor. Sınavı kazanmayı tabi ki herkes ister, kazanamasam bile spor hayatıma girdiği için çok mutluyum. Buraya ilk geldiğimde çok kötüydüm, buranın yarı sıra 12 Şubat Stadyumu’nda saha koşularımız da oluyor. O zaman birinci ya da ikinci tur koşuyu bitiremiyordum bile, nefessiz kalıyordum. Burada motivasyon çok önemli, hoca eğer yeterince gazlamasaydı ya da güvenmeseydi bir süre sonra siz de bırakabilirsiniz. Hocanın sizi motive etmesi çok önemli bir destek. Hocalarımın desteği olması kendimdeki potansiyelin farkına varamazdım, vücut olarak herkes yapabileceğimi söylüyordu ama hareket olarak kendimi geliştirebildiğimi düşünmüyordum bu zamana kadar. Sedat hocamın ve takım arkadaşlarımın sayesinde kendimizi daha da geliştiriyoruz.

“ÖNCEYE GÖRE HIZIM ARTTI, DAHA AKTİFİM”

Hatice Candemir;

Böyle bir imkanı bizlere sundukları için öncelikle teşekkür ediyorum. Benim spor geçmişim vardı, buraya geldikten sonra hızımı daha fazla artırdım. Sınavlara hazırlanıyorum, bir sınava girdim, tekrar bir kere daha gireceğim. Biz çok memnunuz, öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, il müdürlüğümüze ve hocamıza teşekkür ediyorum. Önceye göre hızım arttı, daha aktifim, parkura da daha hakim oldum.

“ÜCRETSİZ OLDUĞU İÇİN YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETİYOR”

Dilber Karabulut;

Yaklaşık üç aydır burada çalışıyorum, daha önce de Polis Özel Harekat sınavına hazırlandım. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün kurstan çok güzel bir şekilde faydalanıyoruz. Ücretsiz olduğu için biz gençlere de ekonomik anlamda yardımcı oluyor, yükümüzü hafifletiyor. Daha öncesinde benim hiç spor geçmişim yoktu, kaliteli bir yaşam sürdüğümü fark ettim buraya başladıktan sonra. Hocamıza ve bu kursun açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

“BURASI HAYALLERİME ULAŞMAMDA YARDIMCI OLUYOR”

Gamze Ağırgötüren;

Öncelikle bu imkanı bize sağladığı için Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’ya teşekkür ediyorum. Daha öncesinde Polis Özel Harekat sınavına da girdim, onda da başarabilir bir derece aldım. Böyle bir imkan bizim için güzel bir şey, parkuru öğrenmemize yardımcı oluyorlar. Bu yüzden çok memnunum. Daha önceden spor geçmişim var, beden eğitimi bölümünü bitirdim ama burada kendimi daha fazla geliştirdiğimi düşünüyorum. Burası benim hayallerime daha kolay ulaşmama vesile oluyor diyebilirim, sonuç olarak bir emek harcıyorlar, biz de bundan faydalanıyoruz.

“SPORTİF OLARAK YETERLİ HALE GELMEMİ SAĞLADI”

Selçuk Demirbanka;

Polis olma hayalimi gerçekleştirmek için öncelikle sportif olarak yeterli hale gelmemiz lazımdı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de bize böyle bir fırsat tanıdı, çok teşekkür ediyoruz. İlk başta o kadar iyi değildim ama sınavlara az bir süre kaldı ve derece yapacak seviyeye kadar geldik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum bu konuda. Ben parkurun sonunu bile getiremiyordum ama şuan hocamızın da katkısıyla daha iyi hale geldim.

“İLK BAŞTA ÇOK ZAYIF KALIYORDUK, PARKURU BİLMİYORDUK”

Celal Yılmaz;

Daha önce Kahramanmaraş’ta böyle ücretsiz bir kurs yapılmıyordu. Devletimizin verdiği imkanlarla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ücretsiz olarak bir kurs düzenliyor. Buna da biz katıldık. İlk katıldığımızda çok zayıf kalıyorduk, parkuru bilmiyorduk. Parkurda hocalarımız sağolsun yapmamız gereken detayları bizlere göstererek ufak dokunuşlarla parkuru nasıl tamamlayacağımızı gösterdi. İlk geldiğimizle şuan ki geldiğimiz saniye arasında çok büyük farklar oluştu. Gayet iyi duruma geldik. Bunu polislik, komiserlik, subaylık ve astsubaylık alımları için özel olarak yapamadığımız engellerde bize yardımcı olarak daha kolay yapmamızı sağlıyorlar. Bizimle ilgilendikleri ve ücretsiz oldukları için teşekkür ediyoruz.

“HAYALİMİZİN PEŞİNDE KOŞTUĞUMUZ İÇİN FAYDALI BİR KURS”

Murat Göğebakan;

Bu kursu açtıkları için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Sedat hocamız olsun, diğer hocalarımız olsun bize çok yardımcı oluyorlar. Bu kurs polis olma hayalinin peşinde koştuğumuz için çok faydalı bir kurs. Bunun tamamen ücretsiz olması da maddi imkansızlıkları olan öğrenciler için önemli. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“POLİS OLMASAM DA BURADA AİLE GİBİ OLDUK”

İbrahim Esenler;

Öncelikle buradaki ortam çok güzel, bize bu imkanı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, sonrasında il müdürlüğümüze ve Sedat Doğan hocamıza çok teşekkür ediyoruz. İlk başta çok ısınmamıştım ama sonradan sonraya burada aile gibi olduk. Çünkü herhangi bir maddi gider güdülmediği için hepimiz birbirimizle kardeş gibi olduk. Müslüm Gürses de diyor ya hani, iyi dostlar biriktirdik hepsi ailem oldu diye. Çok seviyoruz burayı, polis olamasak bile çok güzel anlar yaşadık burada. Bu imkanı bize sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Ben Ankara’da girdim mülakata, ben orada çok daha iyi yapabilirdim, birincide elektrik gitti, ikincisinde düşmeme rağmen 42 saniyede yaptım. Buraya gelmeseydim yüzde yüz eleneceğimi söyleyebilirdim çünkü bu imkanlar olmayacaktı ve ben hazır olmadan girecektim. İnsanlar burayı gözünde küçültebiliyor, önceden izliyorlar ve direk olabilir diyorlar ama öyle olmuyor. Önceden çalışılması gerekiyor. Ayrıca ücretsiz olduğu için talep de daha fazla. Hepsinden önemlisi Sedat hocamız çok iyi bir eğitim veriyor diyebiliriz.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Tuğçe Kayar-Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz