Polis Eşleri Yardımlaşma Derneği (POLED) Kahramanmaraş Şubesi tarafından Dulkadiroğlu İlçesi Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen üniversitede eğitim gören ihtiyaç sahibi şehit ve gazi çocuklarına destek olmak amacıyla kermes düzenlendi.  Polis eşleri tarafından hazırlanan yiyecek ve içeceklerin satıldığı kermese, Kahramanmaraş halkı yoğun bir ilgi gösterdi. Kermese, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın Eşi Ruhan Özkan, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve Eşi Nahide İnci, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı’nın eşi Ebru Yazıcı, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu ile çok sayıda polis ve eşlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Etkinlikte konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın Eşi Ruhan Özkan, kermes hakkında bilgiler vererek emeği geçenlere teşekkür etti. Özkan konuşmalarının devamında, “Bugün burada, Polis Eşleri Yardımlaşma Derneği’nin kermesi için bir arada bulunuyoruz. Buradan sağlanan gelir ile ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize burs verilecek. Kermese destek vermek amacı ile buradayız. Başta İl Emniyet Müdürümüz Doğan İnci Beyefendi ve değerli eşi olmak üzere bu kermese emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün Kahramanmaraş halkını bugün buraya davet ediyoruz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ HALKININ BİZLERE DESTEK OLMASINI İSTİYORUZ”

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin Eşi Nahide İnci, Kahramanmaraş halkını kermese davet ederek destek bekledilerini belirtti. İnci,  “Polis Eşleri Yardımlaşma Derneği olarak bu yıl ilk defa üniversite okuyan öğrencilerimize burs sağlamak amacı ile bir gıda kermesi düzenledik. Polis Eşleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi olarak 70 tane öğrencimize burs veriyoruz. Kermesimizde çok güzel ve değişik ürünlerimiz var hepsi arkadaşlarımızın el emeğidir.  Bütün Kahramanmaraş halkını yapmış olduğumuz bu gıda kermesine bekliyoruz. Bizlere destek olmalarını istiyoruz. Başta Sayın Valimiz Vahdettin Özkan Bey’in eşi Ruhan Özkan hanımefendi olmak üzere, Başsavcımız İlker Yazıcı beyefendinin eşi, ve Vali Yardımcımız Bayram Öz beyefendinin eşine çok teşekkür ediyorum. Bizleri bu güzel günde yalnız bırakmayan herkese ayrıca teşekküre ediyorum. Buradan herkese, çıkın çıkın gelin demek istiyorum” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM, EĞİTİM VE EĞİTİM DİYORUZ BAŞKA DA BİR ŞEY DEMİYORUZ”

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ise eğitime verdikleri önemi vurguladı. İnci konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Kahramanmaraş’ta polislerin eşleri yani hanımlarımız bir kermes tertip ettiler. Bu kermesin hummalı çalışması bir hafta boyunca devam etti. Kendi el emekleri ile hazırladıkları yaptıkları gıdaları topladılar ve bir araya getirdiler. Bu kermes Üniversite okuyan ve ihtiyaç sahibi olan gazilerimizin ve şehitlerimizin çocuklarının eğitimine burs amaçlı düzenlenmiş bir kermestir. Kahramanmaraş halkının yapacağı bağışlarla bu çocukların bursları karşılanacaktır. Eğitim, eğitim ve eğitim diyoruz başka da bir şey demiyoruz. Türkiye’nin güçlü olması, ileriye gitmesi ve muhasır seviyelere ulaşması için  okumamız ve okutmamız lazım. Kalitemizi yükseltip çocuklarımızı mutlak suretle okutamamız lazım. Biz de, hem eşlerimiz vasıtası ile hem de kendimiz Kahramanmaraş halkıyla birlik beraberliğimizi göstermek  için yaptığımız bir sosyal projedir. İnşallah hayırlara vesile olur. Kermesimiz gün boyu devam edecek fazla uzatıp küçük esnafımızın satışlarına da zarar vermeyelim dedik. Bugün bu şekilde devam edip gün sonunda son bulacak.”

“HANIMEFENDİLERE MANEVİ DESTEK VERDİK”

Kermes hazırlıklarında eşlerine yardım ettiklerini belirten İnci, “Hanımefendilere hazırlık sürecinde biz manevi destek ile yardım ettik. Bizim ellerimiz değseydi belki lezzeti kaçardı hanımefendiler tamamen kendi el emekleri ile yaptılar. Biz de onların yanında olarak ihtiyaçlarını karşıladık. Bugün bir dernek toplantısı yapacağız, müracaatları açtık ve tüm arkadaşlar müracaatlarını yaptılar. Burs için belirli kriterler var yani üzerine ev, araba ve maddi durumu iyi olanlara verilmeyecek. Sadece tek maaş, çocuk sayısı ve ihtiyaç durumuna bakılacak. Öncelik sırasını bunlara göre ayarlayacağız” dedi.

“BU ORGANİZASYON BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ TEMSİL EDİYOR”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak “Bu organizasyon birlik ve beraberliğimizi temsil ediyor” dedi. Debgici konuşmalarının devamında, “Çok önemli bir organizasyonda bulunuyoruz. Bu organizasyon birlik ve beraberliğimizi temsil ediyor. Ülkemizde kolluk kuvvetlerinde görevli hem asker hem de polis ailelerinin sorunlarını belki biz yakından takip edemiyoruz veya farkında değiliz. Bu yüzden derneğimiz bir kermes düzenliyor. Kermesten elde edilecek gelirlerle teşkilatın içerisinde görev almış kardeşlerimizin çocuklarına, durumu çok iyi olmayanlara veya çocuk sayısı fazla olanlara katkı sağlamak adı bir organizasyon düzenlendi. Bundan daha güzel ne olabilir? Kendi el emekleriyle ortaya döktükleri gıdaları, kıymeti polis teşkilatımızın eşleri sergiliyorlar. Biz de Kahramanmaraş halkı olarak hep beraber Emniyetimize, Teşkilatımıza sahip çıkacağız. Hanımefendilerin el emeklerine sahip çıkacağız. Geleceğin teminatı olan, eğitim alanında faaliyet gösteren kardeşlerimize biz de karınca kararınca yardımcı olmuş olacağız. Ben bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum. Sadece Polis Eşleri Yardımlaşma Derneği’nin kendi alanında yaptığı değil, diğer dernekleri de bu kınuda yardımcı olmaya davet ediyorum. Kahramanmaraş’ımız hayırsever bir şehirdir. Bugün aziz mübarek cuma günü, cuma gününün yüzü suyu hürmetine de bereket diliyorum. Bu vesile ile şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

“EMANETLERİNE EN İYİ ŞEKİLDE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”

Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ise güvenlik güçlerinin Türkiye’nin göz bebeği olduğunu ve onların emanetine en iyi şekilde sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz bizim göz bebeğimiz. En değerlilerimiz, ülkemizin güvenliğini sağlayan unsurlarımız. Bu vesileyle hem askerlerimize hem polisimize hem de onların emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekiyor. Dolayısıyla herkesin çorbada tuzunun olduğu, katkı verdiği, gönüllerin buluştuğu ve birleştiği, somut katkılarla farkındalık oluşturulan bir kermes oldu. Çok da güzel bir katılım var, emeği geçen Emniyet müdürümüzün eşine, polis eşlerine ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Duyarlılık gösteren Kahramanmaraş halkımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemiz bu zor günlerinde bu tip organizasyonlarla birlik ve beraberliğini, kaynaşmasını artıracak. Kahramanmaraş her zaman olduğu gibi bu faaliyetle de güzel bir örnek oldu” açıklamalarında bulundu.

Kurdele kesiminin ardından katılımcılar kermesteki stantları tek tek gezerek alışveriş yaptı.

(HABER: TUĞÇE KAYAR)

Editör: Mahmut Beyaz