Yerel seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Onikişubat ve Dulkadiroğlu Seçim Bürolarını ziyaret etti. Seçim bürolarında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun ve KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz öncülüğündeki heyeti konuk eden Ünal, KMTSO heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, kendini dinlemeye gelen vatandaşlara da seçimlerin önemini anlattı. Programda ilk olarak AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici selamlama konuşması yaptı.

“BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA EN YÜKSEK OYU ALAN İL OLACAĞIZ”

Debgici’nin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, KTMSO heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Seçimlerde son haftaların kıymetli olduğunu belirten Ünal, Kahramanmaraş’ın Büyükşehirler arasında en yüksek oyu alan il olacağına inandığını söyledi. Ünal, “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi artık son haftanın içindeyiz. Bu son hafta seçimler açısından çok kıymetlidir, kritiktir. İnşallah biz umut ediyoruz ki Kahramanmaraş olarak bu defa Büyükşehir’ler arasında en yüksek oyu alan il olacağız. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanımız ve Belediye Başkan Adayımız Hanefi Mahçiçek bey, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız ve Belediye Başkan Adayımız Necati Okay bey, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve SKM’mizi huzurlarınızda tebrik ediyorum. 1 Şubat’tan bugüne çok güzel bir çalışma yürüttüler. Milletvekillerimizin her biri tek tek çok iyi bir çalışma yaptı sahada. Son günlere girdik, İnşallah daha yüksek bir enerjiyle Pazar gününe kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz, Pazar günü de sandıklarımıza sahip çıkıp demokrasi şölenimizi beraberce kutlayacağız” dedi.

“HDP İLE OLAN İLİŞKİLERİNİ SAKLADILAR AMA...”

Sözlerinin devamında Millet İttifakı’na yüklenen Ünal, Millet İttifakı’nın paydaşlarının PKK bağlantılı meclis üyesi adaylarını listelerinden göstermesine tepki vererek, “Ama son hafta Türkiye’deki seçimin fotoğrafına bakacak olursak, kendilerine Millet İttifakı diyen bir masa başı ittifakı olan, bir seçim ittifakı olan, bu yönüyle de Cumhur İttifakı’ndan ayrılan Millet İttifakını birbiriyle kıyaslamamak gerekir. Çünkü Cumhur İttifakı bir gönül ittifakıdır. 15 Temmuz gecesi bu milletin bekasını muhafaza etmek için sokağa çıkmış ve sağında solunda kim olduğuna bakmadan çıplak elleriyle bu devleti tutmuş bir milleti ve onların mutabakatını konuşuyoruz. Ama kendilerine Millet İttifakı diyenlerin paydaşlarına bir bakalım, bu masa başı pazarlık ittifakının paydaşlarına bakalım. Birinci paydaşı CHP, ne yapmış? 15 Temmuz darbesine kontrollü darbe demiş, tiyatro demiş. O gece yakalanan FETÖ’cüleri yargılayan mahkemeleri, hakimleri, savcıları aşağılamış, tahfif etmiş. İkincisi sözde İyi Parti, ne yapmış? O gece bu millet silah sıkmış asker kisveli FETÖ’cülere hapisteki Mehmetçik diyebilecek kadar gaflet içine düşmüş. Şimdi biliyorsunuz bunlar HDP ile olan ilişkilerini sakladılar ama HDP dayanamadı ifşa etti. HDP dayanamadı en son biz ortağız dedi, hatta broşür basıp dağıttı. Broşürlere de halk ayaklanması yazmışlar, altına da bu dört partinin resimlerini, logolarını koymuşlar. Ve maalesef tabanı ülke hassasiyetiyle dolu ama yönetimi bu millete dair bütün hassasiyetlerini kaybetmiş gözüken Saadet Partisi” ifadelerini kullandı.

“BU ZİHNİYET PKK İLE MÜCADELE EDER Mİ?”

Millet İttifakı zihniyetinin FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele etmeyeceğine dikkat çeken Ünal, “Şimdi ben size soruyorum, CHP zihniyeti ve bu sözünü ettiğim zihniyet, 15 Temmuz gecesi belediyelere sahip olsaydı iş makinalarıyla darbeyi engellemek için mücadele eder miydi? Bu zihniyet FETÖ ile mücadele eder mi? Bu zihniyet PKK ile mücadele eder mi? 325 tane Kahramanmaraş’ta dahil olmak üzere PKK’ya, APO’ya övgü düzenleri meclis üyeliğine aday yapanlar PKK ile mücadele eder mi? Etmezler. O yüzden biz kendilerine Millet İttifakı diyen ama bu sözünü ettiğim zihniyetlerinden dolayı zillet ittifakı dediğimiz bu ittifak 31 Mart günü millet tarafından ağır bir yenilgiye uğratılacaktır. Bunun da merkezi Kahramanmaraş olacaktır, en güçlü ses Kahramanmaraş’tan çıkacaktır. Kahramanmaraş, bir istiklal şehri olarak bu konuda en kesin, en kati cevabı veren il olacaktır” şeklinde konuştu.

“İŞ DÜNYASI OLARAK BAŞARILAR DİLEDİK”

İş dünyası olarak siyasi partilerin seçim bürolarını ziyaret ederek başarı dileklerini ilettiklerini kaydeden Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak siyasi partilerimizi ziyaret ettik, en son da AK Parti Onikişubat İlçe Seçim Bürosu’na geldik. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’ü, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanımız Mücahit Kara’yı, Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek ağabeyimizi ziyaret ederek başarılar diledik. Bu bir nezaket ziyaretiydi, bizler seçimin böyle seviyeli, gayet güzel bir atmosferde geçmesinden de büyük bir memnuniyet duyuyoruz iş dünyası olarak. Kahramanmaraş için en hayırlısı olacaktır. Ben adaylarımıza başarılar diliyorum, Allah yollarını açık etsin” açıklamalarında bulundu.

“SEÇİMLER İŞ DÜNYASI İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ”

Seçimlerin iş dünyası ve ekonomi açısından önemli olduğunu belirten KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz ise, “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak siyasi partilerimizin seçim bürolarına bir nezaket ziyaretinde bulunmak istedik. Bu kapsamda son olarak AK Parti Onikişubat İlçe Seçim Bürosu’ndayız. Tabi iş dünyası olarak çok önemli bir seçim yapılacak Pazar günü. Şuanda da sükûnet içerisinde bir seçim çalışması yürütülüyor, ondan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Burada AK Parti’nin değerli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve Onikişubat Belediye Başkan Adayımıza hayırlı ve uğurlu çalışmalar diliyoruz. Ayrıca AK Parti ve tüm belediye başkan adaylarımızın tamamına başarılar diliyoruz. Ülkemizi çini hayırlı bir seçim olmasını diliyoruz” dedi.

“31 MART’TA HER ŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

Ziyaretlerinden dolayı KMTSO heyetine teşekkür eden Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör de yaptığı konuşmada, “Öncelikle KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar seçim bürolarımızı ziyaret ettiler, şuanda da Onikişubat İlçe Seçim Bürosu’ndayız. İnşallah 31 Mart’ta yerel seçimlerinin hem şehrimize hem ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Çok güzel bir seçim süreci yürütüyoruz, yaklaşık dört aya yakın bir süredir sahadayız. Sağ olsun hemşerilerimizin çok ciddi teveccühüyle karşı karşıyayız, STK’larımızın, odalarımızın görüşlerini aldık. İnşallah 31 Mart günü her şeyin çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Hemşerilerimizin sağ duyusuna inanıyoruz, halkımızın mutlaka sandığa gitmesini, oylarını kullanmalarını istirham ediyorum. Kahramanmaraş her zaman partimize, davamıza en yüksek desteği vermiştir. Yine bu seçimde de en yüksek desteği vereceğinden herhangi bir şüphem yok” açıklamalarında bulundu.

“KENTİMİZİN MEDARI İFTİHARI YATIRIMCILARIMIZI AĞIRLADIK”

İş adamlarının yatırımlarıyla Kahramanmaraş’ın medarı iftiharı olduğunu dile getiren Cumhur İttifakı Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, “Yaptıkları yatırımlarla Kahramanmaraş’ta 130 bin insanımıza istihdam sağlayan, katma değer yaratan ve yaptıkları 1 milyar doları aşkın ihracat rakamlarıyla Kahramanmaraş’ın hem devlet düzeyinde hem de uluslararası alanda kentimizin medarı iftiharı yatırımcılarımız seçim büromuzu ziyaret ettiler, nezaket gösterdiler. İnanıyorum ki bundan böyle de yapacakları yatırımlarla hem ülke düzeyinde hem de uluslararası düzeyde yeni bir vizyon getirecekler. Kahramanmaraş’ımızı en iyi noktada temsil eden kardeşlerimize bir defa daha teşekkür ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz