Yerel seçime sayılı günler kala seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta yoğun bir şekilde ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, güne Serhend Vakfı’nı ziyaret ederek başladı. Burada vakıf başkanı ve üyelerle bir araya gelen Ünal, sorun ve talepleri dinledi, çözüm önerileri konusunda yerinde görüşmeler gerçekleştirdi. Sonrasında ise Birlik Vakfı’na geçen Ünal, Vakıf Başkanı Alper Erşahan ve öğrencilerle buluştu. Hem vakıf yönetimi hem de öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ünal, gençlere önerilerde bulundu. Ziyaretler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, İyi Parti, Saadet Partisi ve CHP’nin listelerinde PKK ile iltisaklı, Antalya ve Ankara başta olmak üzere değişik illerde birçok HDP’li meclis üyesinin aday gösterildiğinin çok net bir şekilde görüldüğünü söyledi. Millet İttifakı Ankara Adayı Mansur Yavaş’ın sahte senet skandalına ilişkin soruları da yanıtlayan Ünal, “sahte senetle icra takibinde bulunan bir kimse şehr’ül emin olabilir mi? Bir şehir o insana emanet edilebilir mi?” dedi. AK Parti’nin sorun çözme kapasitesinin yüksek olduğuna dikkat çeken Ünal, sorunları çözüme kavuşturduklarını söyledi.

“HDP’Lİ ARKADAŞLAR ÇOK NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR”

Basın mensuplarının CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’nin PKK ile bağlantılı adaylarına yönelik sorularını yanıtlayan Ünal, “Hem İçişleri Bakanımızın hem de Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar ve en başından beri bu seçim sürecinde yaşananların ortaya konulduğu bir sonuç var. Özellikle İyi Parti’den, Saadet Partisi’nden ve CHP’nin listelerinde PKK ile iltisaklı, ilişkili Antalya’da, Ankara’da değişik illerde birçok HDP’li meclis üyesinin aday konulduğu çok net bir şekilde görülüyor. Bu meclis üyesi adaylarının geçmişte Öcalan’a dönük destek mitinglerinden tutun da, PKK terör örgütüne dönük açıklamalarına kadar her şey kamuoyunun önünde. Burada bir şeyin önemi ortaya çıkıyor. Yani bir şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Şu soruyu doğru soralım; Eğer 15 Temmuz gecesi kalkışma olduğunda darbeciler bu milletin varlığına, istiklaline, istikbaline dönük kalkışma gerçekleştirildiğinde belediyeler ne yaptılar? İş makinalarıyla ve bütün imkanlarıyla adeta bu darbecilere dönük bir mücadele örneği gösterdiler Türkiye’de. Özellikle AK Partili belediyelerin bütün illerde gecenin ilk saatlerinden itibaren darbenin engellenmesine dönük verdiği mücadeleyi biliyorsunuz” dedi.

“ONLARIN ZİHNİYETİ DARBEYE KARŞI GELİR MİYDİ?”

Yerel seçimlerden çıkacak olan sonucun Türkiye’nin diz çökmesini isteyenlere tokat olacağını dile getiren Ünal, “Kahramanmaraş’ta da aynı şey bildiğiniz gibi yaşandı. Ben şu soruyu soruyorum; 15 Temmuz’a kontrollü darbe diyen, 15 Temmuz’a tiyatro diyen, FETÖ’cüleri yargılayan mahkemeleri, savcı ve hakimleri suçlayan ve bunlarla ilgili tezyif gibi her şeyi gerçekleştiren, 15 Temmuz gecesi 251 insanımızı şehit eden darbecilere Mehmetçik diyenler, acaba o gün onların belediyeleri, onların anlayışı, onların zihniyeti darbeye karşı gelir miydi. Bu anlayış yani FETÖ’nün söylemini kullanan, 15 Temmuz’a kontrollü darbe diyen, o gece darbe için sokağa çıkan asker kılıklı FETÖ’cülere hapisteki Mehmetçikler diyenler acaba o gece imkanları olsaydı o darbeye karşı çıkarlar mıydı? Bu sorunun cevabı Türkiye’nin önümüzdeki süreçte yapacağı seçiminde aslında cevabı. O yüzden birileri ısrarla beka konusunda, ‘Efendim ne bekası’ diyorlar ya, Türkiye’nin bölgesinde verdiği bir mücadele var, Türkiye’nin dört tane terör örgütüne dönük verdiği mücadele var, Türkiye’yi diz çöktürmek isteyen, Türkiye’yi teslimiyetçi politikalara razı etmek isteyenlerin Türkiye’ye dönük saldırıları var. Bütün bunlar ortadayken Yeni Zelanda’da 51 tane Müslüman’ı şehit eden katil bile hedefine Recep Tayyip Erdoğan’ı, Türkiye’yi, Ayasofya’yı koyarken, birileri kalkıp sanki biz bir İskandinav ülkesiymişiz gibi davranıyor olması, içinde bulunduğumuz coğrafyayı ve Türkiye’nin savunma sanayiinden ekonomiye kadar her alanda verdiği mücadeleyi görmezden gelmeleri en hafifiyle gaflettir” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR KİMİN NE OLDUĞUNU BİLİYORLAR”

Tüm Türkiye’de Cumhur İttifakı’na tam destek verildiğini anlatan Ünal, Millet İttifakı Ankara Adayı Mansur Yavaş’ın sahte senet skandalına şu şekilde tepki verdi. Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Tüm Türkiye’de aziz milletimiz Cumhur İttifakı’na tam destek veriyor. Çünkü bu millet ariftir, bu millet bütün olup bitenin ferasetiyle farkındadır. Sizler de sosyal medya paylaşımlarında bunu açık bir şekilde görüyorsunuz. İnsanlar kimin kim olduğunu biliyorlar. Her bir vatandaşımız kimin amacının ne olduğunu, kimin ne yapmak istediğini biliyorlar. Ankara’da düşünün 2016 yılında yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay onaylamış. Yerel mahkemenin verdiği karar nedir? Sahte senetle icra takibinde bulunmak değil mi? Yani Mahsur Yavaş’ın sahte senetle icra takibinde bulunmuş olduğunu 2016 yılında Yargıtay onaylamış. Burada biz basit bir soru soruyoruz siyaset olarak. Diyoruz ki, sahte senetle icra takibinde bulunan bir kimse şehr’ül emin olabilir mi? Bir şehir o insana emanet edilebilir mi? Vergi kaçıran ve kendi ifadesinde açık bir şekilde eğer ben bunu bu şekilde gösterirsem 300 bin dolar vergi ödemek zorunda kalırım diyen bir kimse, şehr’ül emin olabilir mi? Alacağı olan miktarın hangi hizmetin karşılığında olduğunu bile açıklayamayan bir kimse şehri emanet alabilir mi? Biz bunları soruyoruz. Ayrıca bunları da siyasetin sormak gibi bir sorumluluğu var.”

“YAPARSA YİNE AK PARTİ YAPAR, ÇÖZERSE YİNE AK PARTİ ÇÖZER”

AK Parti’nin güçlü bir sorun çözme kapasitesine sahip olduğunu, sorunları çözerse yine AK Parti’nin çözeceğini dile getiren Ünal, “Dolayısıyla tüm Türkiye’de her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Birileri nefret üzerinden Türkiye’nin çözülmesi gereken sorunlarını derinleştirerek iktidar olabileceklerini zannediyor. Bakın biz  17 yıldan beri Türkiye’nin sorunlarını çözüyoruz. Elhamdülillah bu milletin sorunlarını çözüyoruz. Tabi ki yeni sorunlar olacak, iktidarın görevi, siyasetin görevi nedir, sorun çözmektir. Bir sorunu çözersiniz, karşınıza başka bir sorun çıkar, hayatta da öyle değil mi? Bizim hayatımızda da bir sorunu çözüyoruz başka bir sorun çıkıyor. Önemli olan sorun çözme kapasitesidir. Sorun çözme kapasitesi olan tek siyasi parti, AK Parti’dir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Meral Akşener’in Türkiye’de sorun çözebileceğini düşünebiliyor musunuz? Hayır. Vatandaşta bunun farkında, diyor ki, yaparsa yine AK Parti yapar, çözerse yine AK Parti çözer. O yüzden Türkiye genelinde de, Kahramanmaraş özelinde de hamdolsun durumumuz gayet iyi. Kahramanmaraş’ımızda son derece deneyimli, tecrübeli, bu işleri çok iyi bilen bir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız var. İnşallah Pazar günü de çok güzel bir sonuçla seçimleri nihayetlendireceğiz. Şimdiden 31 Mart seçimlerinin, demokrasi şölenimizin Türkiye’mize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ünal, gün boyu ziyaretlerine devam etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz