Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile Göksun Belediyesinin organizasyonunda gerçekleştirilen 38. Karakucak Güreş Festivaline, 23 ilden toplam 550 sporcu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan müsabakalar gün boyunca devam etti. Düzenlenen Festivalde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın birer konuşma yaptı. Ünal burada yaptığı konuşmada, Almanya'nın Fetullahçı Terör Örgütü ile terör örgütü PKK üyelerine adeta kucak açtığını söyledi.

‘MESELE AVRUPA'YI ARKANA ALIP, ANADOLU'YA MEYDAN OKUMAK DEĞİLDİR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği demeçte Türkiye'yi eleştirdiğini kaydeden Ünal, "Şimdi güya yalanladılar. Diyor ki 'Alman turistleri uyarıyorum, Türkiye konusunda. Siz rahat olun ey Avrupa, Recep Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz.' Sen kimin sözcüsüsün. Sen bu milletin sözcüsü müsün? Yoksa sen Avrupa'nın sözcüsü müsün? Biz burada 4 terör örgütü ile savaşmıyor muyuz? Biz burada 15 Temmuz'un arkasında duranlara karşı mücadele vermiyor muyuz? 15 Temmuz sonrası senin, bugün şikâyet ettiğin o Avrupa, dönüp de bize 'Geçmiş olsun' dedi mi? Demedi. Mesele Avrupa'yı arkana alıp, Anadolu'ya meydan okumak değildir. Mesele Anadolu'yu arkana alıp, Avrupa'ya meydan okumaktır. İşte Recep Tayyip Erdoğan bunu yapıyor. İşte yiğitlik budur."

‘CHP BUGÜNE KADAR BU ÜLKEDE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMUŞ MU?’

"Şimdi diyorlar ki 'Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün takipçileriyiz.' Hadi oradan. Mustafa Kemal Atatürk yerliydi, milliydi. Siz ne zaman yerli ve milli oldunuz. Mustafa Kemal Atatürk emperyalizme karşı mücadele ediyordu. Şimdi siz bizleri kimlere şikâyet ediyorsunuz, dönüp bir halinize bakın. Eğer Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu bu cumhuriyetin yüksek ideallerini, kazanımlarını, değerlerini yaşatmaksa, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine ulaştırmaksa bunu AK Parti yapıyor. Bunu Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. CHP bugüne kadar bu ülkede taş üstüne taş koymuş mu? Hayır. O yüzden bu aziz millet kimin ne olduğunu biliyor. 15 Temmuz bir er maydanıydı, millet kimin korkak kimin cesur olduğunu gördü. Yiğitlik lafla olmaz. vatan, millet sözlerinin lafla olmayacağını 'ölümüne ölümüne' diye sokağa çıkıp çıplak elleriyle ülkesine, vatanına nasıl sahip çıkılacağını bu millet, 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya gösterdi” ifadelerini kullandı.

‘20 MİLYON EUROLUK PROJE YAPIYORUZ’

Göksun halkına müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’da, Göksun’a ve bazı ilçelere 20 milyon Euroluk çöp depolama projesi yapacaklarını söyledi.

Erkoç, şöyle konuştu; “Büyükşehir olarak bizde sizlere hizmet etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Göksun’a göreve başladığımızdan bu yana çok önemli hizmetlerde bulunduk. Göksun’umuzun temel problemlerini bir, bir Belediye Başkanımızla çözüyoruz. Göksun merkezimizde içme suyunda problem vardı. Kaptajlar gayrı sıhhi ortamdaydı çok büyük su kaynakları olmasına rağmen, Göksun da içme suyu kalitesi çok kötüydü ve süreklilikte yoktu. Göksun’umuza önümüzdeki yüz yıl için kaptaj sistemi yaptık ve Göksun’umuzu içme suyu şebekesinin ana merkezini çok güzel hale getirdik. Önümüzdeki haftalarda da şehir şebekesinin ihalesi var, 2018’e kadarda şehir merkezindeki şebekeyi de tümden değiştiriyoruz. Göksun’umuzun birçok problemi vardı. Çöplük Göksun’un Yayla havasını tehdit etmekteydi, bunlar çevre için çok önemli, çünkü insanlar yayla için yazın rahat nefes almaya geliyorlar. Göksun’un içinden geçen bir dere vardı çok kötü kokmaktaydı çok şükür onu da çözdük. Bir de müjde vermek istiyorum buradan, Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak için yeni bir çöp depolama tesisi yapıyoruz. Bu proje yaklaşık 20 milyon Euro’dan fazla bir proje ve bunu da hibe aldık. Avrupa birliğinden önümüzde ki günlerde bunun da inşaat ihalesini yapacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

İLÇEMİZİN TANITIMI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ’

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise, İlçenin tanıtımını yapmak için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Aydın, “Göksun Belediyesi olarak, bir haftadan bu yana bir taraftan ilçemizi modern dünyanın standartlarına sahip bir kent yapma gayreti ile çalışırken, diğer taraftan da ilçemizin tanıtımını yapmak, tarihi mirasımıza sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalar yapıyoruz. Festivaller de bu çalışmalarımızdan sadece birisidir. Yılın ilk aylarında ilçemizin kış turizmine dikkat çekmek için kar festivali, ilkbaharda ilçemizin yayla turizmine dikkat çekmek için bahar ve yayla festivali tarihi mirasımız olan güreşi gelecek kuşaklara aktarmak için karakucak güreş festivali ve ilçemizin marka ürünü olan tanıtmak için de elma festivali düzenliyoruz. Başladığı tarihten günümüze kadar olgunlaşıp gelen ve bünyesinde farklı tarihsel süreçten motifleri barındıran bu festivalleri tarihsel bir derinliği olan etkinlikleri olarak algılamak, bunların önemini daha da anlaşılır kılacaktır. Bu festival pehlivanlar diyarı olarak anılmasına vesile olan etkinliktir” şeklinde konuştu

Festivale, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekilleri İlker Çitil, İmran Kılıç ve Uğur Dilipak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve çok sayıda güreş sever vatandaş katıldı.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz