Yaklaşık 70 bin Nüfusu ile Kahramanmaraş kent merkezine yakınlığı ile bilinen Pazarcık İlçesi, geçmiş yıllarda devlet yatırımlarından fazla pay alamadı. 2017 yılında AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç ve dönemin Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’ın yoğun girişimleri sonucu ilçe doğalgaza kavuşmuştu. İlçeye doğalgazın gelmesi sonrası son yıllarda en büyük yatırımı alan Pazarcık İlçesi’nde doğalgaz hattının geçtiği sokaklarda yolların bakımsızlığı ve alt yapının yetersizliği vatandaşı çileden çıkarttı. İlçe Merkezinde bulunan Menderes Mahallesi’nin kanalizasyon atıklarının ise Gaziantep'in içme suyunun büyük bölümünü karşılayan Pazarcık Kartalkaya barajına karıştığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
MAHİR ÜNAL İLÇEDE SORUNLARI DİNLEDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilimiz Mahir Ünal, geçtiğimiz hafta memleketi Kahramanmaraş’a gelerek çeşitli temaslarda bulunup İlçe Belediyelerini ziyaret ederek sorunları dinlemişti. Ünal’ın bu ziyaretlerinden biride Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’a olurken, Ünal’a Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’de eşlik etmişti. Başkan Yılmazcan’ın makamında bazı muhtarlar şikâyetlerini dile getirdi. Muhtarlar, “Özellikle Menderes Mahallesi’nin kanalizasyon atıkları nedeniyle ilçede koku yayılıyor, sineklerden duramıyoruz. Doğalgaz hattı çekildi, kazılar yapıldı, bu kazıların üstü toprakla kapatıldı, ne asfalt, nede parke yapıldı adeta yollarımız harabe oldu. Konuya acil çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek sorunlarını dile getirmişti.

BELEDİYE BAŞKANI ÇALIŞMIYOR

31 Mart seçimleri sonrası AK Parti’den Pazarcık Belediye Başkanı seçilen İbrahim Yılmazcan’ın 4 aylık dönemde hiçbir çalışma yapmaması ise gözlerden kaçmadı. 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz