2017 yılında ‘Hayata dokunuyoruz’ sloganıyla iş adamı Hasan Tıraş tarafından kurulan Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı, ilerleyen süreçte birçok sosyal yardımlaşma projesine imza atarak adından söz ettiriyordu. 2018 yılında Hasan Tıraş’ın vefat etmesi sonrası vakfın başkanlığını oğlu Mustafa Tıraş devraldı. Mustafa Tıraş’da babası Hasan Tıraş gibi birçok önemli projeye imza atmaya devam ediyor. Babası ve annesinin isimlerini taşıyan Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı adına çalışmalarını yürüten Mustafa Tıraş, iki önemli yatırımın temelini atmak üzere Kahramanmaraş’a geldi. Onikişubat İlçesi’nde Hacıağalar Mahallesi’ne 8 derslikli ilk ve ortaokul ile Pazarcık ilçesine kazandıracakları 112 Acil İstasyonu’nun temel atma törenine katılan Mustafa Tıraş ve annesi Zehra Tıraş, oldukça duygulu anlar yaşadı. Pazarcık’ta ihtiyaç duyulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun yapılması için Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ile iletişim kuran Mustafa Tıraş, Pazarcık’a 3’ncü 112 Acil İstasyonu’nu kazandırdı. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ile AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın da katıldığı temel atma töreninde sağlık hizmetleri istasyonun ilk betonu dualar eşliğinde döküldü.

“İLÇEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIMIN TEMELİNİ ATIYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye ilk olarak Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan geldi. İlçesine kazandırdığı yatırımlardan dolayı Mustafa Tıraş ve vakfına teşekkür eden Yılmazcan, “Vakıf yöneticilerimize Kahramanmaraş’a ve ilçemize yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Pazarcık Belediye Başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum. İlçemiz için çok önemli bir yatırımın daha temelini atıyoruz. Bir olduk, beraber olduk, hep birlikte Pazarcık olduk. 70 bin hemşerimin bir kuruşunu heder etmeyerek canımla, kanımla sizlere hizmet etmek boynumun borcu olacak. Bu duygu ve düşüncelerle bu tesisi ilçemize kazandıran Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı’na teşekkür ediyor, hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

“BABAM VE ANNEM BİRÇOK KİŞİNİN YARDIMINA KOŞTU”

Vakıf çalışmaları hakkında bilgiler veren Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı Başkanı Mustafa Tıraş, “Babam ve annem, insanın en değerli varlık olduğu bilinci ile imkanları dahilinde çevrelerindeki insanlara yardımcı olmayı kendilerine ilke edinmiş olup, bu konuda bugüne kadar bir çok kişinin yardımına koşmuşlardır. Eğitimin olmazsa olmaz olduğu bilinci ile de eğitime yıllarca destek vermişlerdir. Bu çalışmalarını kurumsal ve kalıcı hale getirmek amacı ile de 2017 yılında Hasan ve Zehra Tıraş Vakfını kurmuşlardır. Amacımız Vakıf senedinde de belirtildiği üzere eğitim, kültür, sağlık, bilimsel araştırma ve geliştirme ve sosyal yardımın yanı sıra özel amacı eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sahalarda meslek sahibi, nitelikli insanlar yetiştirilmesine yardımcı olmak, okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, yüksek öğretim, mesleki eğitim ve yetişkinlerin eğitimi alanlarında faaliyetlerde bulunmak, Türk toplumunun kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmek, daha yüksek etkin ve verimli düzeyde eğitim, kültür, bilim, sanat, sağlık ve spor hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmaktır” ifadelerini kullandı.

“İMKANLARIMIZ ÖLÇÜSÜNDE YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

İmkanlar ölçüsünde yatırımlarına devam edeceklerini kaydeden Tıraş, “Bu sebeple bu tür hayırlı çalışmalar yapmaya kendimizi adadık. Burada o kadar çok duygulandım iki kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, Rabbim de inşallah önümüzü açar böyle güzel çalışmalara imza atmayı nasip eder. İmkanlarımız ölçüsünde yatırımlarımıza devam edeceğiz. Böyle güzel bir hizmeti yerine getirmek için kollarımızı sıvadık. İnşallah sonunu da hayırlısıyla kazasız belasız bir şekilde getireceğiz diye temenni ediyorum. Bizler üzerimize vazife gördüğümüz şeyleri en güzel şekilde yapmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR”

Temel atma töreninde konuşan Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil Nas da yaptığı konuşmada Türkiye’de sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığına vurgu yaparak, “Son yıllarda tabi ki ülkemizde kaydedilen en önemli gelişmelerden birisi de sağlık alanındaki gelişmelerdir. Özellikle son 10 yılda milyonlarca vatandaşımız ücretsiz ilaç ve sağlık hizmetine kavuşmuştur. Bu hizmeti halkına sunan dünyada çok az ülke vardır. Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasının sağlayan vakıf yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum, onlar iyi ki varlar” dedi.

“PAZARCIK’IN 3’NCÜ, KAHRAMANMARAŞ’IN 47’NCİ ACİL İSTASYONU”

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise Pazarcık’ın 3’ncü, Kahramanmaraş’ın 47’nci 112 Acil İstasyonu’nun temelini attıklarını belirterek, “Pazarcık’ın 3’ncü 112 Acil İstasyonu’nun temelini attık. Bunun da bedeli yaklaşık 600-700 bin TL olacak. Birkaç aya kadar da tamamlanacak, gecikmeyecek diye temenni ediyorum. Hep beraber gelip burada kurbanlar eşliğinde burayı hizmete açacağız. Bilinmesini istiyorum Kahramanmaraş’ımızda da bu inşa edeceğimiz 47’nci 112 Acil İstasyonu olacak. Halkımıza ihtiyaç olduğunda en kısa sürede yetişmek üzere ambulans bulunduracağımız tam 47’nci istasyonu inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Zehra Tıraş ise temel atılırken yaptığı kısa konuşmasında, şu ifadeleri kullandı“Hepinizden Allah razı olsun, Allah gönlünüzün muradını versin İnşallah. Hayırlı evlatlar olun, hayırlı ümmet olun. Allah devletimize, milletimize dirlik ve düzen versin.”

Program sonunda Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Zehra Tıraş’a Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Temel atma törenine, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, ilçenin önde gelen kanaat önderleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz