Pazarcık Belediyesi ilçenin çehresini güzelleştirmeye devam ediyor. Şehit Nurettin Âdemoğlu Mahallesi Kartal Kaya Bulvarı'na yapılacak olan meydan için proje hazırlanarak çalışmalara başlandı.

Sosyal, ekonomik hayatın giderek canlandığı, konut sektörünün modern kentleşmeyi hızlandırdığı Kahramanmaraş'ın yeni çekim merkezi Pazarcık ilçesine meydan projeleri hazırlandı. Hazırlanan yeni proje kapsamında Pazarcık Belediye binasının karşısında bulunan Kaymakamlık ve İlçe Jandarma Komutanlığı binası ile yıkılarak bir meydan yapılacak. Çalışmalara ilçenin en kalabalık yerleşim merkezleri arasında yer alan Şehit Nurettin Ademoğlu Mahallesi Kartal Kaya Bulvarı meydan yapılacak.

'SOSYAL HAYAT CANLI OLMALIDIR'

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ açıklamasında, “Yerel seçimler esnasında verilen sözler arasında bulunan ilçenin en büyük ihtiyaçlarından olan Kent meydanı çalışmalarına başladık” dedi. Konuşmasının devamında Başkan Bozdağ, şu ifadelere yer verdi: “Seçim döneminde halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir gerçekleştiriyoruz. İlçemizin en büyük eksiklerinden biriside ilçemizde kent meydanı eksikliğidir. Biz bu konuda yer olarak dedem ve aynı zamanda belediye başkanı olarak görev yapan Yakup Hamdi Bozdağ tarafından 74 yıl önce yaptırılan şu anda ise hizmet verme noktasında hem yetersiz hemde Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Teknik elemanlarınca kullanılamaz raporu bulunan Hükümet Konağı ile hemen yanındaki İlçe Jandarma Komutanlığı binalarının bulunduğu alanları düşünüyoruz. İlgili kurumlarımızla gerekli görüşmeleri yapıyoruz.İlçemiz halkına daha güzel bir mekanda hizmet verecek olan Hükümet Konağı'nın yapımı konusunda İçişleri Bakanlığı'mıza gerekli yazışmalar yapılmış,Sosyal hayatın hep canlı, ışıkların geç saatlere kadar sönmediği, gece alışverişlerin yapılabildiği bir Pazarcık için mahalle meydanları önemli bir çekim alanıdır. Meydanlar yoksa ışıklar yanmıyorsa, esnafın dükkanı açık değilse, dışarıda oturulacak, dinlenecek alanlar yoksa vatandaş evinden neden çıksın? Sosyal hayatın hep canlı, ışıkların geç saatlere kadar sönmediği, gece alışverişlerin yapılabildiği bir Pazarcık için mahalle meydanları önemli bir değerdir.”

Haber Merkezi

 

 

Editör: Mahmut Beyaz