Son günlerde ülke gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden meyve ve sebze fiyatlarındaki artışlar vatandaşları ve satıcıları sıkıntıya sokuyordu. Geçtiğimiz haftalara nazaran pazardaki artışın yerini düşüş aldı. Geriye dönüp baktığımızda Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde hükümeti dizginlemek ve halka olumsuz bir hava yaratmak üzere dış ve iç güçlerin oyunlarıyla patates ve soğanda tarihte görülmemiş bir fiyat artışı yaşanmıştı. Bugün pazarda ki fiyatlara baktığımız da ise fiyatların neredeyse yarı yarıya indiği görüldü.

LİMON ZİRVEYİ YİNE BIRAKMADI!

Pazar esnaflarından biri olan ve pazardaki fiyatları değerlendiren Selahaddin Ejderha, “30 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Daha önceleri Dere Pazarı’nda esnaflık yapıyordum, şimdi burada işime devam ediyorum. Geçtiğimiz haftalarda hem üretici hem de vatandaş fiyatlar konusunda memnun değildi. Şu an ki fiyatla seçim döneminde ki fiyat arasında dağlar kadar fark var. Limon için aynı şeyi söyleyemeyeceğim yalnız pazarda ki zirvede ki isim hep limondu halâ da limon ama Fasulyenin kilosu 7 lira iken şu an fasulyenin en iyisinin kilosu 3 lira. Şöyle bir baktığımız da pazara gelenin, vatandaşın yüzü artık gülüyor. İnsanlar seçim döneminden sonra da fiyatların öyle olacağını zannediyordu ama öyle olmadı. Şu an bile pahalı diyenler yalan söylüyor bence. Pazarcılık, çiftçilik kolay bir şey değil. Gelsinler tarlada, bahçede şimdi bile pahalı dedikleri sebze meyveleri toplasınlar bakalım, toplayamazlar. Kolay bir şey değil. Biz de emek veriyoruz sonuçta” dedi.

PAZAR ÇANTALARIMIZI ARTIK DOLU ŞEKİLDE EVE GÖTÜREMİYORUZ”

Semt pazarında alışveriş yapan vatandaşların kimi durumdan memnun olurken kimi ise halâ fiyatları pahalı buluyor. Mahallelerinin pazarına her hafta uğradığın fakat fiyat konusunda memnun olmadığını dile getiren Mustafa Çöplü, “Geçtiğimiz yıllarda örneğin 50 lira ile gelirdik pazara, Pazar çantamızı doldururduk evimize yüzümüz gülerek dönerdik. Bugün baktığımızda ise aynı durum söz konusu değil. Manavda ki fiyatlarla pazarda ki fiyatlar değişmiyor o zaman ben niye pazara geleyim ki? Pazarın manavlardan, marketlerden farkı olur, ama ne yazık ki günümüzde öyle değil. Bugün pazara 150 lira ile de gelsen Pazar çantasını dolduramadan dönüyorsun. İnşallah yakın zamanda fiyatların düşeceğini, bizim de artık pazara gelirken mutlu gelip mutlu döneceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘’FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK’’

Bir diğer vatandaş Ayşe Yaşaroğlu ise “Biz pazarımızdan çok mutluyuz, fiyatlar git gide düşüşte ve bu fiyatların daha da düşecek, buna inanıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda 5 liraya aldığımız sebzeleri şimdi 1 liraya alıyoruz. Seçim öncesi ve seçimden sonra büyük artık vardı, dış güçlerin ülkemizi zedelemesi adına, oyunları yarıda kaldı. Rabbim devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

İşte Çarşamba Pazarı’ndaki fiyat durumu;

Patates, soğan, domates ve kabak 2, salatalık ve patlıcan 1.5, biber 2.5, fasulye 3, havuç 4, sarımsak, 4,5 limon 8, karpuz 75 kuruş, marul 2, muz 5 TL.

Haber: Yusuf Temiz








 





 

Editör: Mahmut Beyaz