Manşet Gazetesi olarak gündemi en sıcak haliyle takip ederken, siz değerli okuyucularımız için nabız yoklayan haberlerimize devam ediyoruz. Bu kez ise gündemin dışına çıkarak Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Sakarya Mahallesi’nde kurulan Semt Pazarı’na indik ve hem vatandaşın hem de esnafın nabzını tuttuk. Pazarda meyve sebze fiyatları, esnafın sıkıntıları, fiyatlar karşısında vatandaşın tepkisi ve tüm bunların sebeplerini sorduk. Esnaf ve vatandaş anlattı biz dinledik. Son günlerde meyve ve sebze fiyatlarındaki düşüşler vatandaşların yüzünü güldürürken, satıcılar da satışlardan memnun. 

“35 LİRAYA SARIMSAK MI OLUR DİYORLAR”

Pazardaki en yüksek fiyatlı ürünün sarımsak olduğunu kaydeden pazar esnaflarından Ahmet Kaynar, “Alıcı ile olabildiğince iyi iletişim kurmaya çalışıyoruz ama ülke genelinde ki sarımsak fiyatlarında ki artış bizi de zor durumda bırakıyor fiyatı gören alıcılar şaşırıp bizlere tepki gösteriyor. Bunun dışında diğer ürünler de fiyatlar mevsim normallerinde. İlerleyen aylarda daha da artacağı söyleniyor sarımsağın fiyatının, alıcıları daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Sonuçta biz de bir aracıyız” ifadelerini kullandı.

“PAZARLAR ŞEHİR YAŞAMININ OLMAZSA OLMAZIYDI”

Pazar alışverişini yapan Hülya Nedirli, düzenli olarak semt pazarlarından alışveriş yaptığını ve gerek meyve gerek sebze ihtiyaçlarını haftanın belirli günleri kurulan semt pazarlarından karşıladığını belirterek, “Biz meyvemizi, sebzemizi pazarlardan alarak büyüdük şuan olanın aksine marketler değil de pazarlar şehir yaşamının olmazsa olmazıydı. Bu yüzden Pazar yerleri fiyatlarını yakinen biliyoruz. Şuan şehrimiz pazarlarında fiyatların çok uygun olduğunu söyleyebiliriz. Bir de haberler de diğer illerde fiyatları görünce daha bulunduğumuz durumu şükrediyoruz. Şehrimizin birçok meyve ve sebze yetiştiriciliği açısından elverişli olması da bu durumda çok etkili. Neredeyse her şey yetişiyor ve araya aracılar girmeden alıcıya ürün ulaşıyor. Fiyatların böyle oluşunun ana sebebi bu bence” dedi.

İşte pazardaki fiyatlar;

Domates: Kg/ 1₺

Salatalık: Kg/ 2₺

Kavun: Kg/ 6₺

Karpuz:  Kg/ 5₺

Havuç: Kg/ 2₺

Mandalina: Kg/ 5₺

Y.Fasulye: Kg/ 5₺

Kabak: Kg/ 2₺

Soğan:  Kg/ 2₺

Patates: Kg/ 2₺

Elma: Kg/ 3₺

Biber:  Kg/ 2₺

Limon: Kg/ 5₺

(Haber: Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz