Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birçok sektör durgunluk yaşarken, bazı sektörlerde Ramazan’ın bereketinden faydalanıyor. Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır vatandaşa hizmet eden Şazibey Halk Pazarı esnafı ise Ramazan ayının içerisinde olunmasına rağmen şu anda işlerin gayet iyi gittiğini ifade ederek, bayramın yaklaşmasıyla birlikte işlerin daha da hareketleneceğini ifade etti. Pazar içerisinde sebze, meyve ve balık tezgâhları ağırlıklı olmak üzere birçok ürün vatandaşların beğenisine sunan esnaf, iftar saatinin yaklaştıkça alışverişin arttığına dikkat çekti.

RAMAZAN DURGUNLUĞU VAR AMA YİNE DE ÇOK ŞÜKÜR”
Pazarda balıkçı esnaflarından Tevfik Elma, şunları söyledi: “Ramazan ayında işlerin sakin gitmesine rağmen yine de işlerim iz oluyor. Balıkçı esnafları olarak bizlerdeki durgunluğun asıl sebebi av sezonunun kapalı olmasından kaynaklanıyor. Normal sezonda her çeşit balığımız olur ve hava soğuk olur. Vatandaş buna göre balığı çok alır. Yaz sezonunda ise av sezonunun yasak olması ve havanın sıcak olması bizleri etkiliyor. Geçtiğimiz yıllardaki Ramazan’a göre her yıl biraz daha düşüş oluyor. Balığın fiyatları da şöyle; Alabalık 16 TL, Levrek, Çupra 25 TL, Somon 15 TL, Palamut 10 TL. Fiyatlarımız şu anda gayet normal.”

İŞLERİMİZ ÇOK GÜZEL GİDİYOR”
Pazarda manav esnaflarından Veli Kalın, şunları kaydetti: “Şu anda işlerimiz çok şükür güzel gidiyor. Ramazan’dan dolayı insanlarımız oruçlu olarak alışveriş yapıyor. Dolayısıyla vatandaş oruçlu olduğu için bir kilo alacağına, 2 kilo alıyor. Mesela almayacağı bir sebze veya meyveyi buraya geldiğinde alıyor. Kayısı alacağına, şekerpare, yeni dünyada alıyor. Hepsinden alıp gidiyor. Zaten fiyatlarımızda çok uygun. Mesela; Domates 2 TL, Patlıcan 2 TL, Salatalık 2 TL, Biber 2 TL, Kabak 2 TL. Yine geçmiş yıllara oranla fiyatlarımız çok ucuz. Ama bir de şu da var; her yıl işlerimiz biraz daha zayıflıyor. Her yıl biraz daha hareketlilik kayboluyor. Geçen yıl daha hareketliydi. Bu yıl biraz daha zayıf.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz