Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce kent içinde park sorununun çözülmesi ve buna bağlı olarak trafiğin rahatlaması için uygulamaya geçirdiği parkomatlara büyük oranda zam yapıldı. Zam yapılmadan önceki fiyatı 0-10 dakika ücretsiz, 10-60 dakika 1.50 TL ve sonraki her saat için yine 1.50 TL olan araç park ücreti zamdan sonra 0-10 dakika ücretsiz, 0-30 dakika 1.50 TL, 0-45 dakika2.50 TL, 0-60 dakika 4.00 TL, 0-75 TL 5.00 TL, 0-90 dakika 6.00 TL, 0-105 dakika 7.00 TL, 0-120 dakika 8.TL ve sonraki her 15 dakika için 50 kuruş oldu. Parkomata gelen yüksek oranda zamla ilgili vatandaşların görüşlerini aldığımızda kimi vatandaş zammın doğru ve yerinde olduğunu savunurken, kimi vatandaş ise zammın fazla olduğunu söyledi.

ZAMMI DOĞRU BULMUYORUM”
Vatandaşlardan İlhan Çetin, zammı doğru bulmadığının altını çizerek, şöyle konuştu: “Yapılan zammı doğru bulmuyorum. Neden derseniz? Çünkü vatandaşın çarşıda işi gücü çok oluyor ve haliyle çoğu vatandaşta çarşıya aracıyla gelmek zorunda kalıyor. Aracıyla geldiği zamanda mecburen aracını çarşı içerisinde herhangi bir parkomat yerine bırakıyor. Sorun zammın yüksek oranda gelmesidir. Ben bir vatandaş olarak yapılan bu zammın çok fazla olduğunu düşünüyorum.”

BENCE ÇOK DOĞRU BİR UYGULAMA OLDU”
Trabzon Caddesi esnaflarından Yahya Canlı ise şunları dedi: “Bu zammın olmasının sebebinin çarşıda park yapılmamasını sağlamaktır. Ben de yapılan bu zammı doğru ve yerinde buluyorum. Burası çarşı ve burada sürekli bir araç ve insan sirkülasyonu oluyor. Bir araç akşama kadar burada durduğu zaman dolayısıyla araç trafiğini engelliyor. Bu kez çarşıya aracı ile gelen ve işi olan vatandaşlar araçlarını park edecek bir yer bulamıyor ve mağdur oluyor.”

Haber: Yılmaz Adanalı

Editör: Mahmut Beyaz