Yıllardır dişlerinden tırnaklarından arttırdıkları birikimlerini ev almak için kentte faaliyet gösteren bir inşaat firmasına yatıran ancak aradan geçen 1-2 yıllık süre zarfında evleri teslim edilmeyen bir grup vatandaş, inşaat firmasının kendilerini dolandığını iddia ederek, eylem yaptı. Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik vatandaş grubu duruma olan tepkilerini göstermek adına basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada adaletin önemine vurgu yapan vatandaşlar, paralarının bir an önce geri verilmesini istedi. Ayrıca öfkeli vatandaşlar devlet büyüklerinden de yardım istedi.

“HİÇBİR YETKİLİ İLE İLETİŞİM SAĞLAYAMIYORUZ”
Grup adına açıklama yapan Ayşe Dağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Toplanma amacımız; yılladır çalışıp biriktirdiğimiz emeklerimizi ve hayallerimizi elimizden alan İnşaat sahipleri Ali Kebapçıoğlu ve Mehmet Dişçeken’den yüce Türk adaletince hesap sorulmasıdır. İnşaat firmasının 17 Temmuz 2018 tarihinde bu kadar mağdur insanla alay edercesine basına yaptığı açıklamada; şirketin tüm projelerini bitirmeye yetecek kadar mal varlığının bulunduğunu, tüm üyelerinin bütün mağduriyetlerini en kısa zamanda gidereceklerini söylemelerine rağmen yüzlerce insanın milyonlarca parası alınarak dolandırılmış, hiçbir üyenin mağduriyeti şu ana kadar giderilmemiş ve hatta hiçbir inşaat yapımı için adım dahi atılmamıştır. Biz mağdurlar olarak verilmiş olan paralarımızın nerelere aktarıldığı ve nerelerde kullanıldığını bilmek istiyoruz. Ayrıca ev yapmak için kullanılmayan paralarımızın tarafımıza iade edilmesini istiyoruz. Şirket yetkilileri Ali Kebapçıoğlu ve Mehmet Dişçeken ile iletişim sağlanacak ne bir ofisleri ne de bir telefonları yoktur. Üyeler tarafından arandığında hiçbir yetkili ile iletişim sağlanamamakta ve telefonlara cevap verilmemektedir. Bu durumun neticesi olarak biz üyeleri dolandırdıklarının yadsınamaz bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

“DOLANDIRDIKLARI İSPATLI VE DELİLLİDİR”
İnşaat firmasında yaklaşık 25-30 üyeye aynı adresli, aynı daireyi sattıkları, devletin bunlara vermiş olduğu müteahhit kimliğini kullanarak kanunsuz, usulsüz, izinsiz iş yaptıkları ve yüzlerce üyeyi dolandırdıkları ispatlı ve delillidir. İnşaat yetkililerinin söylemiş olduğu, Royal Park, Döndüoğlu, ve benzeri hayali isimlerle üyelere sundukları projeler için gerekli yasal izinlerin alınmadığı sorumlu belediyelerce tarafımıza resmi yazı ile bildirilmiştir. Hatta gösterdikleri arsaların arsa sahipleri ile anlaşma yapmadan da para topladıkları ispatlı ve delillidir. Bu durum alacak verecek konusu değil, nitelikli dolandırıcılığın ta kendisidir.

“CUMHURBAŞKANIMIZDAN YARDIM İSTİYORUZ”
Şirket sahipleri Ali Kebapçıoğlu ve Mehmet işçeken’in bu kadar usulsüz ve kanunsuz iş yapmalarına rağmen dışarıda ellerini kollarını sallayarak dolaşmakta ve hatta mağdur üyelerle dalga geçtikleri tüm üyelerce bilinmektedir. Bu durum kamu vicdanını rahatsız etmekte, bizlerdeki adalet duygusunu zedelemektedir. Sonuç olarak her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Kahramanmaraş Valisi Sayın Vahdettin Özkan’dan yardımlarını talep ediyor, yüce Türk adaletinden sorumluların gerekli cezaları almalarını talep ve arz ediyoruz.

“4 DAİREDEN 3’Ü MÜKERRER”
Vatandaşlardan Yusuf Aksoy, şöyle konuştu: “Ben Dere pazarında esnafım. Bu zamana kadar olan tüm birikimlerimi inşaat firması aldı ve bana sattığı 4 daireden 3 tanesini de mükerrer. Bu bilirkişi raporu ile de ispatlandı. En sonda da arsa sahibi ile yapılan sözleşmeyi feshettiler. Bir blok diktiler, diğer bloğu arsa sahiplerine teslim ettiler. Biz sadece adalet istiyoruz.”

“4 DAİRE İÇİN 232 BİN TL VERDİM
Bir başka vatandaş Hikmet Başçı, şunları kaydetti: “Ben öğretmenim. 20 yıllık birikimimle 2016 yılında inşaat firmasından 4 tane 1+1 daire almıştım. 2018’de 30 Haziran’da teslim edilecek olan dairemiz sadece bir bloğun kaba inşaatı yapıldı. O kadarla da kaldı. Sonra arsa sahibi ile anlaşma fesih edilerek biz tamamen ortada kaldık. Biz Türk adaletine de güveniyoruz. Ben 4 daire için 232 bin TL verdim.”

“4-5 YILDIR HİÇBİR GELİŞME YOK”
Diğer bir vatandaş Gülten Demir ise şunları dedi: “Eniştemin evini yaptılar. Durum böyle olunca da bizde bu işe girdik. Benim eşim vefat etti. Benim 2 tane yetimim var. Ben yetimlerimi temizlik yaparak geçiniyorum ve ev parasını da bu şekilde biriktirdim. Benim hakkımı versinler. Biz daireyi 80 bin TL’ye almıştık. 4-5 yıldır hiçbir gelişme yok.”

“PARAMIZIN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Ali Cihat Soğancı, şunları söyledi: “Benim oğlum uzman çavuş ve ben oğlumun bana gönderdikleri paralarla ev almak istedim. Çocuğum dağlarda terörist kovalayarak bu paraları kazandı ve bir ev sahibi olmak için bana para gönderdi. Biz onlara 60 bin TL para verdik. Biz paramızın verilmesini istiyoruz.”

“KREDİLERİMİ ÖDEYEMİYORUM”
Son olarak Makbule Çam’da, “Tek başıma mücadele ediyorum. Ben tüm paramı bankadan kredi çekerek verdim. Bize bir yıl süremeden dairemizi vereceklerdi ama vermediler. Ben kredilerimi ödeyemiyorum” diye konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz