Geçtiğimiz yıl aralık ayında Cumhuriyet Halk Partisi Dulkadiroğlu 3. Olağan Kongresinde aday olan ve delegelerin oyunu alarak Ejder İşlek’ten boşalan İlçe Başkanlığı görevine seçilen Avukat Mehmet Çarman, gazetemize gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Göreve geldikten sonraki 3 aylık süreçte rahat bir şekilde çalışma yürüttüklerini ancak mart ayında tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüsün Türkiye’de de görülmesiyle beraber çalışmalarının aksadığını belirtti. Koronavirüs sürecinde ilk olarak maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara gıda yardımında bulunduklarını anlatan Kahramanmaraş’ın Pazarcık nüfusuna kayıtlı Mehmet Çarman, tüm bu olumsuzluklara rağmen üye sayısında yüzde 10’luk artış sağladıklarını bildirdi. Hükümetin koronavirüs sürecini en başından beri yönetme şekliyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Çarman, İlk başlarda pandeminin iyi yönetildiğini ancak gelenin süreçte hükümetin başarılı olmadığını ifade etti. Açıklanan günlük vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığını doğru rakamlar yansıtılsaydı insanların bu kadar rahat davranmayacağını söyledi.

“VATANDAŞLARIN SORUNLARINA DERMAN OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Avukat Mehmet Çarman, Pandemi süreciyle ilgili şunları kaydetti: “Türkiye’de ilk vaka 3 ayın 11’inde tespit edildi. O günden bugüne hayat normalleşmiş değil, hala aşı bulunana kadar çok uzun bir süre normalleşeceğine de benzemiyor. İlk olarak Genel Merkezin talimatıyla tüm Türkiye genelinde partiler kapatıldı, yöneticiler ve acil durumlar hariç kimse alınmıyordu. Zaten vatandaşlar da can telaşına düştüğü için gelmek istemiyordu. O süreçte biz ilk şunu yaptık; Bir ekonomik kriz var, insanların maddi durumlar kötü, kendi yönetimimiz arasında ve dışardan aldığımız bağışlarla koli yardımlarında bulunduk. Partiye üye olanlara, üye olmayıp da üyelerin bildirdiği maddi durumu kötü olan varsa onlarda yardımda bulunmaya çalıştık. Ondan sonra 6. ayla birlikte ufak ufak normalleşme süreci başladı. 2,5 ay yönetim toplantısı yapamadık, ondan sonraki süreçte yönetim toplantısı ve çalışmalarımız devam etti. Olabildiğince vatandaşların yanında olmaya çalışıyoruz, birebir sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz. Talepte bulunanlarda çok fazla oluyor, biz de ilgili birimlere iletiyoruz sorunlara derman olmaya çalışıyoruz.”

“PANDEMİ ÇALIŞMALARIMIZA ENGEL OLDU”

Çarman, “Bu dönemde üye sayısında yüzde 10’luk bir artış oldu. Ben 2019’un 12. ayında geldim benden önce Ejder Bey vardı 3 aylık rahat bir çalışma dönemimiz oldu, ondan sonraki dönemde pandemi çalışmalarımıza engel oldu. Şu an Genel Merkez kapalı İl, İlçe binaları açık ziyaretçi alımına acil işler dışında kapalı” şeklinde konuştu.

“GELİNEN SÜREÇTE BAŞARILI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Hükümetin pandemi sürecini ilk başta gayet iyi ve şeffaf götürdüğünü belirten Başkan Çarman, “Pandemi sürecini bitirebilmek herkesin de elinde olan bir şey değil. Ne kadar da tedbir alsanız hemen bitecek bir şey de değil. Benim naçizane düşüncem ilk başta yurt dışı giriş-çıkışları yasaklandığı, hafta sonlarının sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde 2-3 hafta iş hayatında dahil komple sona erdirilseydi, belki pandemi bu kadar yayılmayacaktı. Dünya geneli evrensel bir virüs olduğu için çokta engellenebilir değil ama gelinen süreçte özellikle Sağılık Bakanlığı’nın veriler üzerinde oynaması, hasta sayılarını gizlemesi, Dünya Sağlık Örgütünü ve dünya tıp literatüründe olmayan bir şekilde hasta vaka sayısını gizlemesi; iktidarın belki ilk başta başarılı olabilir ama gelinen süreçte başarılı olmadığını düşünüyorum. Vakaları gizlemekten ziyade sayı olarak normal haliyle açıklansaydı belki vatandaş korkacaktı. Vakaları her gün 10 ile çarp diyorlar bin 500-2 bin tane vaka açıklanıyor. Bunun doğru rakamı Sağlık Bakanı’nın bahsettiği hasta veya vaka ayrımındaki bu ayrımları saymazsa 20-30 bin olduğu söyleniyor. Birkaç gün önce CHP Ankara Milletvekili Murat Emir sadece bir günlük vaka sayısının 30 bin olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı o evrak üzerinde tarih yok dedi daha sonra evrak üzerindeki tarih çıktı evrakların doğru olduğu ortaya çıktı ve inkar da etmediler. Demek ki günde 20-30 bin arası vaka var. Bu vakalar topluma en başından beri doğru olarak lanse edilseydi bir korku yayılsaydı, insanlar belki bu kadar rahat davranmayacaktı” diye konuştu.

“HALA SU SORUNLARI YAŞANIYOR”

Dulkadiroğlu ilçesinde yaşanan su sorununa da değinen Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Çarman, “Hala Bertiz Mahallesinin bazı mevkilerinde su sorunları yaşanıyor Ali Öztunç’un dile getirdiği Ilıca bölgesinde su sorunu var. AK Parti Milletvekilleri bu su sorununu olmadığını iddia ettiler ama su tankerleriyle çekilmiş güncel fotoğraflar ortaya çıktı. Çok uzaklara gitmeye gerek çok yakında Elmalılar Mahallesi var Kahramanmaraş’ın hemen girişinde merkeze en yakın kırsal mahallelerden bir tanesi. Elmalılar Mahallesi’nin belli hala evlerinde su problemi var. Biz bunu KASKİ’ye dile getirdiğimizde ilgileneceklerini söylediler. Kimiyle ilgileniyorlar, kimi göz ardı ediliyor artık iş yoğunluğundan kulak arkası yapılıyor onu bilmiyorum” dedi.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz