Dünyayı etkisi altına almaya devam eden yüzyılın en büyük olayı koronavirüs, ekonomiden eğitime, sağlıktan, siyasete bütün kolları etkilemeye devam ediyor. Pandemiden olumsuz etkilenen vatandaşlar ise sıfır eşyaların pahalı olmasından dolayı ikinci ele yöneldi. Bu yönelme spotçuların satışını olumlu yönde etkilerken, pandemiden dolayı üniversite öğrencilerinin şehre gelmemesi spotçuların işlerini azda olsa düşürdü. Konu hakkında konuşan Spotçu Şevket Ekmiş, “Okullar açılsaydı işlerimiz iyi olurdu. Şu anda bayağı bir malzememiz oluştu gelselerdi malzeme sıkıntısı çekerdik” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLAR İKİNCİ EL EŞYA ALMAYA YÖNELDİ”

Suriyeliler bizden daha çok alışveriş yapıyorlar. Kendileri birbirleri arasında alışveriş yapıyor. Bizden de alışveriş yapanlar var ama Suriyeliler bizden daha aktifler. Pandemiden dolayı sıfır eşya alamayan vatandaşalar daha ucuz olduğu için ikinci ele döndü. Pandemiden dolayı ekonomik olarak durumu iyi olmayan bazı vatandaşlar sıfır eşya almak yerine ikinci el eşya almaya yöneldi bu da satışlarımızı artırdı. Şu an satışlarımız genel olarak çekyat, oturma takımı bu tarz eşyalar çabuk gidiyor.

“OKULLAR AÇILSAYDI İŞLERİMİZ İYİ OLURDU”

46 yaşındaki Şevket Ekmiş yaptı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Pandemiden dolayı ekonomik olarak durumu iyi olmayan bazı vatandaşlar sıfır eşya almak yerine ikinci el eşya almaya yöneldi bu da satışlarımızı artırdı. Şu anda işlerimiz çok şükür iyi ama öğrencilerin gelmemesi satışlarımızı düşürdü. Okullar açılsaydı işlerimiz iyi olurdu. Şu anda bayağı bir malzememiz oluştu gelselerdi malzeme sıkıntısı çekerdik. Şu anda malzemeden yana hiçbir sıkıntımız yok. Şehrimize zaten öğrenciler ve askerimiz geliyor başka gelen yok. Bizim kendi insanlarımızın da ikinci eli kullananlarımızda var ama dışarıdan öğrencilerde gelmeyince biraz sıkıntı çekiyoruz.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz