Genel Kurulda Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Yüksek Danışma Kurulu asil ile yedek üyeleri belirlendi. Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil konuşmasında, birlik olarak geride kalan üç yıllık dönemde üyelere yönelik sağlanan hizmetler ve yapılan yeniliklere ilişkin kapsamlı bilgi paylaştı.

Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi ve kırmızıçizgisi olduğunu belirten Pakdil, “Filistinlilere yapılan zulmü kınıyoruz. İsrail Devleti bu zulümden bir an evvel vazgeçmelidir.” dedi. Türkiye’nin mülteci krizinde önemli bir rol oynadığının altını çizen Pakdil, “Türk Milleti kendi kadim kültürünün bir gereğini yerine getirmiş ve mültecilere Ensar olmuştur. Avrupa bu konuda maalesef sınıfta kalmıştır.” diye konuştu.

Pakdil, FETÖ’nün 15 Temmuz’da millet iktidarını zorla ele geçirmeye çalıştığını kaydederek, şunları söyledi: “Biz o darbe gecesi, her kesimden siyasetçisiyle, halkıyla birlikte direndik. Bende o gece TBMM’de, genel kuruldaydım. Milletvekillerimizle birlikte atılan bombalara rağmen direndik. Milletin emanetini taşıyan siyasetçilerin direnmesi FETÖ’nün hüsrana uğramasında önemli bir rol oynadı. Türkiye bir bedel ödedi, ama işgalden kurtuldu”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz