Halep Başkonsolosluğu sırasındaki çalışmalarından dolayı 2005 yılında Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Hatay Valileri tarafından TBMM Üstün Hizmet Ödülüne aday gösterilen, Türkiye ve Azerbaycan arasında son derece kritik ilişkilerin yaşandığı hassas bir dönemde yürüttüğü başarılı diplomasiden dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlhan Aliev tarafından Devlet nişanı verilen, son olarak ise Türkiye-Moldova ilişkilerinin seyri açısından son derece önemli olan Kişinev Büyükelçiliği görevini yürüten Hulusi Kılıç, ‘çok eski bir dostum’ olarak nitelendirdiği Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’e destek vermek amacıyla Kahramanmaraş’a geldi. Hayrettin Güngör ile birlikte Pazarcık’ta gerçekleştirilen Cumhur İttifakı miting ve konserine katılan Kılıç, gazetemize özel röportaj verdi. Röportajda Kahramanmaraş’a hayran kaldığını ve hayranlıkla ayrılacağını belirten Kılıç, Hayrettin Güngör’ün Kahramanmaraş için büyük bir şans olduğunu söyledi. Hayrettin Güngör’ün geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin sınırlarını aşarak Moldova’da çok büyük işler gerçekleştirdiğini anlatan Kılıç, “Sadece Kahramanmaraş’ın değil bölge halkının da Başkan Adayını desteklemesi lazım” dedi. Güngör’ün konuşmasında Kılıç’ı, Kişinev’de kıymetli ve değerli anlamına gelen ‘pahalı Büyükelçi’ olarak nitelendirmesi gözlerden kaçmadı.

“HAYRETTİN GÜNGÖR BÜYÜK ŞANS”

Hayrettin Güngör’ün gerek bilgisi gerekse de tecrübesiyle Kahramanmaraş için büyük bir şans olduğunu belirten Kılıç, “Pazarcık’ta Cumhur İttifakı’nın gerçekleştirmiş olduğu hem miting hem de konsere katılım sağladık. Buradaki atmosfer ve yoğun kalabalık mükemmel görünüyor. Buradan ayrılırken büyük bir hayranlıkla ayrılacağım. Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör Bey benim çok eski bir dostumdur. Kendisine vicdani bir borç hissettiğim için, dayanışmamızı göstermek ve tebriklerimi sünmek adına bugün buraya geldim. Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş için büyük bir şanstır. Gerek bilgisi gerek tecrübesi ile Türkiye’de ki Belediye Başkan Adayları arasında bana göre ilk 10 sıralamasında yer alıyor. Çıkmış olduğu yolda başarılar diliyor ve hem kendisini hem de tüm Kahramanmaraşlıları şimdiden tebrik etmek istiyorum” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’IN GÜZEL YÜREKLİ BİR BAŞKAN ADAYI VAR”

Hayrettin Güngör’ün geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin sınırlarını aşarak Moldova’da çok büyük işler gerçekleştirdiğini dile getiren Kılıç, sözlerine şu şekilde devam etti, “Moldova Kişinev, Türkiye ile kardeş şehir oldu diyebiliriz. Sayın Başkan Hayrettin bey yaklaşık olarak 5 defa falan Kişinev’e geldi. Kendisi Gagavuzların koruyucusu ve kollayıcısıdır diyebiliriz. Moldova’ya gelerek Gagavuz Türk soydaşlarımızı ziyaret etti, onların yaşadığı ortamları gözlemledi. Kendisinin vicdanı ve yüreği o kadar güzel ki orada bulunan yaşlı insanların yaşadıkları ortamları gördükten sonra buraya bir huzur evi yapmalıyım dedi ve yaptı. Kan kardeşlerimiz, soydaşlarımız ve bizim geleceğimiz olan gençlerimiz için yani Gagavuz gençleri için orada bir gençlik merkezi yaptı. Bölgenin kültür merkezini modern bir şekilde yeniledi. Kahramanmaraş’ın böyle güzel yürekli bir başkan adayı var. Devleti bilen, yerel yönetimleri bilen, Cumhurbaşkanlığı yerel idareler politikasını bilen bir başkan adayı var. Sadece Kahramanmaraş’ın değil bölge halkının da Başkan Adayını desteklemesi lazım. Şimdiden tüm Kahramanmaraş’ı tebrik ediyorum ve 1 Nisan günü Kahramanmaraş’ın büyük zaferinin başlangıç günü olacak diyorum.”

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz