CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de gerçekleştirdiği kürsü konuşmasında sokağa çıkma yasağının sadece hafta sonları uygulanmaya konmasını sert sözlerle eleştirerek, “Birinin anlatması lazım yani virüs hafta sonu bulaşıyor, hafta içi bulaşmıyor. Böyle bir kafa var mı? Böyle bir mantık var mı arkadaşlar? Hafta içi de bulaşıyor bu, insanlar işine gidiyor, işçisi var bu işin, memuru var, hafta içi bulaşma ihtimali daha yüksek” dedi.

Ali Öztunç konuşmasında AKP’li isimlerin ‘dünya bize teşekkür ediyor’ argümanlarını savunmak için kullandıkları sözlerden alıntılar yaparak tepkisini ortaya koyarken, uzun yıllar meclis muhabirliği yapması nedeniyle eski siyasileri yakından tanıyan vekilin Erbakan hatırlatmasında bulunması ise oldukça dikkat çekti.

FIKRA GİBİ”

Öztunç’un Meclis Genel Kurulunda Alkış Toplayan Açıklamaları Aynen Şu Şekilde;

“Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Sizleri ve bütün milletvekillerimizi saygıyla selamlıyorum.

Temel İdris'e akşam oturmasına gitmiş, çay, kahve, sohbet, muhabbet, belli bir saatten sonra Temel "Artık ben eve gideyim." demiş. Şöyle bakmışlar dışarıya acayip bir yağmur, sel, fırtına var. İdris "Temel çok yağmur var, çıkma, ıslanırsın, bizde kal bu akşam." demiş. "İyi, peki, kalayım." demiş Temel. Bir beş-on dakika sonra bakmışlar Temel yok, mutfağa bakmışlar yok, oturma odasına bakmışlar yok, salona bakmışlar yok derken kapı açılmış, Temel içeri girmiş sırılsıklam. İdris demiş ki: "Ya, Temel nereden geliyorsun?" "Sizde kalacağım ya, eve pijamalarımı almaya gittim." demiş Temel. Yani, bu corona olayı var ya -iki gün önce İçişleri Bakanlığının aldığı sokağa çıkma kararı var ya- aynı bu fıkra gibi.”

SOYLU’NUN BİR HAREKETİ BİR ÇUVAL İNCİRİ BERBAT ETTİ”

“Yani insanlar corona olmasınlar, Covid-19 virüsü insanlara bulaşmasın diye sokağa çıkma yasağı kararı alınıyor ama karar iki saat önce alındığı için binlerce, yüz binlerce insan, sokaklarda geziyor. Bu, yanlış olmuştur değerli arkadaşlar. Maalesef coronayla mücadelede Sağlık Bakanı, evet, iyi niyetle çalışıyor, Sağlık Bakanlığı yetkilileri iyi niyetle çalışıyor, sağlıkçılar iyi niyetle çalışıyor, Bilim Kurulu iyi niyetle çalışıyor ama Sayın Süleyman Soylu'nun bir hareketi bir çuval inciri maalesef berbat etti, bunu söylemek zorundayız. Bizler de burada değerli milletvekilleri, iyi niyetle yol göstermek için önerilerde bulunuyoruz. Çünkü bu virüs herkese bulaşıyor. Ha şuna da katılmıyorum, ya virüs zengin-fakir ayırt etmiyor. Ayırt ediyor, fakir adam garibim, evinde oturuyor, perişan durumda evinde ekmeği yok, ekmek bulma derdine düşmüş, zenginin öyle bir derdi yok. O yüzden virüs de fakirle zengini ayırt ediyor.”

VİRÜS HAFTA SONU BULAŞIYOR HAFTA İÇİ BULAŞMIYOR BÖYLE BİR MANTIK VAR MI?”

“Bakın, Sayın Cumhurbaşkanı açıklamış bugün, hafta sonu yine sokağa çıkma yasağı varmış galiba. (ALİ ŞEKER: Tıpta böyle bir şey yok) Birinin anlatması lazım yani virüs hafta sonu bulaşıyor, hafta içi bulaşmıyor. Böyle bir kafa var mı? Böyle bir mantık var mı arkadaşlar? Hafta içi de bulaşıyor bu, insanlar işine gidiyor, işçisi var bu işin, memuru var, hafta içi bulaşma ihtimali daha yüksek. Hafta sonu bulaşır, aman evden çıkmayın, hafta içi çıkabilirsiniz. Gerçekten yanlış bir mantık olmuş.”

BOŞVERİN BAŞBAKANLARI, MİLLET SİZE TEŞEKKÜR ETSİN”

“Biz, bunları söyleyince değerli AK PARTİ'li Grup Başkan Vekilleri olsun, milletvekilleri olsun itiraz ediyorlar, kızıyorlar. Dün Sevgili Ramazan Can geldi, cevap verdi, dedi ki: "Yahu, siz böyle söylüyorsunuz ama bakın, bize Macaristan Başbakanı teşekkür ediyor, Bulgaristan Başbakanı teşekkür ediyor. (RECEP ÖZEL: Doğru. Yalan mı söyledi?) Doğru doğru, evet, teşekkür ettiler; ben "Yalan söyledi." demedim ki Recep Bey, doğru. Millet size teşekkür etsin ama millet, millet; boş verin başbakanları, Macaristan'ı bilmem nereyi.” (Alkışlar)

RAHMETLİ ERBAKAN HOCA OLSA…”

“Değerli arkadaşlar, Sayın Ramazan Can dün diyor ki: "İsrailli gazeteci teşekkür etti, İsrailli gazeteci bizi övdü." Ne zamandan beri İsraillilerin övgüsü sizi bu kadar mutlu ediyor yahu? Ne zamandan beri İsrail'in övgüsü sizi bu kadar mutlu ediyor? Allah rahmet eylesin, rahmetli Erbakan Hoca olsa var ya "Sizi gidi sizi." derdi.”

BANKALAR VALLAHİ KREDİ VERMİYOR GİDİN SORUN”

“Bakın, millet aç, perişan, sıkıntılı, ekmek kaygısı fazla. "Bankalar kredi veriyor." diyorsunuz; Allah için, vallahi vermiyor yahu. Gidin, başvurun ya da sorun arkadaşlar, bankalar kredi vermiyor; verdiği zaman da öteliyor.“

KAHRAMANMARAŞ’TA FIRSATÇILIK!

“Elektrik parası alınmazsa kesilmeyecek, doğru; elektrik faturası ödenmezse kesilmeyecek, başımla beraber ama ne yapıyorlar biliyor musunuz? Maraş'ta bunu yapmışlar, 13'üne fatura göndermişler, son ödeme tarihi 13'ü; bu ayın 13'ünde faturayı ödemezse abone, öbür aya açma kapama parası eklenecek arkadaşlar. Yazıktır, günahtır yani faturayı ödeyemeyince abone, önümüzdeki ayki faturaya açma kapama parası gelecek; bu yanlış olmuştur.”

İŞÇİLERE EVRAK İMZALATILDI ONA RAĞMEN GETİRMİYORLAR”

“Bir başka konuya daha gelmek istiyorum. Sayın Başkan, bu corona olayından sonra -yurt dışında çok sayıda işçimiz var- sağ olsun, AK PARTİ'nin Grup Başkan Vekili Sayın Özlem Zengin'le birtakım diyaloglar sonrasında Kuveyt'teki işçilerin bir kısmını getirebildik. Dışişleri Bakanlığı yaptı bunu, ben teşekkür ediyorum bir kez daha ama bakın, Kuveyt'te şu anda Kuveyt Havalimanı'nın inşaatında, Limak Holdingin inşaatında çalışan 600 işçi var ve bunlara demişler ki: "Siz, şu evrakları imzalayın, sizi gönderelim." Can derdindeler, imzalamışlar. "Bütün dinî izinlerden, yıllık izinlerden, bayram izinlerinden, hepsinden fedakârlık ediyoruz." diye imza attırmışlar bunlara ve ona rağmen hâlâ getirmiyorlar. Bu konuda bir çalışma yapmanızı talep ediyoruz, Kuveyt'te çalışan işçilere... Cezayir'deki işçiler vize sorunu yaşamaya devam ediyorlar, memleketlerine gelmek istiyorlar, gelemiyorlar ve aynı zamanda Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde, 3 hemşerim şu anda denizde, gemide çalışıyorlar, gemide bekliyorlar. Güney Kıbrıs Rum Kesimi bunları kabul etmiyor, gemiden inemiyorlar, bunların da bir şekilde artık Kuzey Kıbrıs'tan mı olur, Türkiye'den mi olur, bir şekilde bu yurttaşlarımızın da Türkiye'ye getirilmesi gerekiyor.”

Editör: Mahmut Beyaz