15 termik santralin filtresiz olarak 2.5 yıl daha çalışmasını ön gören düzenlemenin TBMM'de kabul edilmesinin ardından tepkiler çığ gibi büyümüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlemeyi veto etti. Böylece 15 termik santralin yeni yılda filtresiz çalışmasının önüne geçilmiş oldu.

Özellikle kapasitesi, yerleşim bölgelerine yakınlığı ve doğaya olan zararı bakımından listede başı çeken Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin filtresiz çalıştırılmasına Meclis çatısı altında AK Parti'li ve MHP'li vekillerin oylarıyla müsaade edilmesi üzerine Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bölgeye 30 Milletvekiliyle çıkarma yapacağını ve çok büyük bir eyleme imza atacağını açıklamıştı.

Yıllardır konuyu ülke gündemine taşıyan ve bölge halkına zehir solutulduğunu, artan kanser vakalarının önünü alabilmek için de bir an önce bacaya filtreleme işlemi yapılması gerekliliğini savunan Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararını olumlu karşıladı. Öztunç, "Afşin-Elbistan olarak feryadımızın doğru olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.

"DOĞRU BİR KARAR ALINDI"

Öztunç açıklamasında şunları söyledi;

"Afşin Elbistan Termik santralinin filtresiz çalıştırılmasına ilişkin yasa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edildi. Doğru bir karar alındı. Afşin ve Elbistan olarak feryadımızın doğru olduğu görüldü. 1 Ocak’tan itibaren santral filtresiz çalıştırılmayacak."

Editör: Mahmut Beyaz