Gençliğinden bu yana gerek ülkücü kadroların gerekse de Milliyetçi Hareket Partisi’nin hemen hemen bütün kademelerinde görev alan, görev aldığı süre boyunca da teşkilatı için gece gündüz çalışarak devraldığı bayrağı en iyi şekilde dalgalandıran MHP Kahramanmaraş milletvekili aday adayı Ömer Özkan, Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğunu söyleyen Özkan, Türkiye’nin bu tarihten itibaren kendine yeni bir yol haritası çizdiğini ve bu yol haritasının mimarının da Devlet Bahçeli olduğunu kaydetti. Ülkücü kadrolar olarak genel başkanlarının aydınlattığı yoldan emin adımlarla ilerlemeye devam ettiklerini belirten Özkan, cumhur ittifakın ilk turda işi bitireceğini dile getirdi. Milletvekili adaylığı başvurusunun ardından vatandaşlar tarafından yoğun destek aldığını ifade eden Özkan, “Milletvekili adayı olarak şehrime en iyi hizmeti yapabileceğimi düşünüyorum. Şehrin her noktasını biliyorum. Kentin bütün problemini biliyorum. Hem ticaret hayatından, hem esnaflıktan hem toplumun birçok kesimiyle ilişkilerin olduğundan dolayı özellikle sıkıntılara çare bulmak adına çözüm getirileceğini düşünüyorum. Mecliste oluşacak parlamento yapısıyla Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsi edebileceğime inanıyorum ve bu yüzden aday oldum” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN YOL HARİTASININ MİMARI DEVLET BAHÇELİ’DİR”
Özkan, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir 15 Temmuz hadisesi yaşadı. Özellikle bir taraftan iç mücadeleyi yaparken bir taraftan da dışarda kendi güvenliğini garanti altına almaya çalışmakta. Bölgesinde lider bir ülke. Türkiye, bir küresel aktör olma yolunda emin adımlarla ilerlerken bir 15 Temmuz hadisesi yaşadı.15 Temmuz Türkiye’de deyim yerindeyse bir milat oldu. Kurtuluş savasından sonra bu ülkenin yaşadığı en büyük felaketlerden bir tanesiydi. Özellikle dış güç destekli her türlü terör devleti devletimizin uçaklarıyla, helikopterleriyle, silahlarıyla bu devletin kendilerine emanet ettiği makinalarla, tahsilatlarla devleti ele geçirmeye ve hükümeti yıkmaya, demokrasiyi askıya almaya kalkışan bir darbe girişimi oldu. Bu girişimde milletin meclisi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş baskı altında kaldı. Yaklaşık 250’ye yakın insanımız şehit oldu. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tarihten sonra kendine yeni bir yol haritası çizdi. Bu yol haritasının da mimarı Milliyetçi hareket Partisinin genel başkanı Devlet Bahçeli’dir.”

Devlet Bahçeli öteden beri önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışıyla hareket eden bir siyasi parti lideri. Bizde ülkücü kadrolar olarak genel başkanımızın emriyle onun aydınlattığı yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Şimdi Genel Başkanımız bu süreçte bir irade ortaya koydu.2019’da yapılması gereken bir seçimin erkene alınması noktasında bir irade ortaya koydu. Ve bu iradesi başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere tüm siyaset sahnesinde, ülkede yer buldu, karşılık buldu ve ülkemiz erken seçime gidiyor.

CUMHUR İTTİFAKI İLK TURDA İŞİ BİTİRECEĞİNE İNANIYORUM”
AK Parti ile MHP arasında oluşturulan Cumhur İttifakının seçimde ilk turda yüksek oy oranı alıp işi bitireceğine inandığını anlatan Özkan, “16 yıldır ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi geldiğimiz noktada Milliyetçi Hareket Partisi’nin öteden beri savunduğu fikirleri, idealleri programlara uygun bir noktaya geldik. Bu noktadan sonrada genel başkanımız önderliğinde bir cumhur ittifakı protokolü oluşturuldu. 24 Haziranda seçim yapacağız. Ben cumhur ittifakının ilk turda çok ciddi bir şekilde oy oranıyla işi bitireceğini ve seçim sonucunda güçlü bir parlamento yapısının oluşacağını düşünüyorum. Beklentimiz bu. Bu oluştuktan sonra zaten imzalanan protokol 5 yıllık bir protokol ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurum ve kurullarıyla yerleşmesini temin edecek şekilde hazırlandı. Önümüzdeki 5 yıl sürecinde Adalet ve Kalkınma Partisi Milliyetçi Hareket Partisi birlikte el ele vererek bu protokolün etrafında ülkeyi yönetmeye devam edecekler. Bizde bu nokta da ilimiz Kahramanmaraş’ta aday olduk. Milliyet Hareket partisinin her noktasında görev aldım. Ülkü ocaklarının her kademesinde var oldum. Okulda, yönetiminde 2000-2001 arası başkan yardımcıları görevlerinde bulundum. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi il yönetim kurulu üyeliği yaptım.2006-2010 arası merkez ilçe başkanlığı yaptım. Geçmiş dönemde de kısa bir süre il başkanlığı yaptım. Ve şimdide milletvekili adayı oldum. Milletvekili adayı olarak şehrime en iyi hizmeti yapabileceğimi düşünüyorum. Şehrin her noktasını biliyorum. Kentin bütün problemini biliyorum. Hem ticaret hayatından, hem esnaflıktan hem toplumun birçok kesimiyle ilişkilerin olduğundan dolayı özellikle sıkıntılara çare bulmak adına çözüm getirileceğini düşünüyorum. Mecliste oluşacak parlamento yapısıyla Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsi edebileceğime inanıyorum ve bu yüzden aday oldum” şeklinde konuştu.

SİYASETTE İNSANLAR NET OLMALI”
Siyasette insanların net olması gerektiğini savunan Özkan, şunları dedi: “Türk siyasetinde 4 benzemezin bir araya geldiği bir ittifak. Biz cümbüş ittifakı diye nitelendiriyoruz. Hatırlarsanız genel başkanımız bu şekilde ifade etmişti. Her şey kamuoyunun gözünün önünde olup bitiyor. Siyasette insanlar net olmalı. Net bir duruş sergilemeli. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bundan aylar önce adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladık. Net bir şekilde tavrımızı ortaya koyduk. Kamuoyunun önünde cereyan eden hadiselere baktığımızda bu ittifakın çalmadığı kapı kalmadı. Aday bulmak için her kapıya bir değnek çaldılar. AK Parti’nin eskilerine gittiler. Bizim eskilerimize gittiler. Son hesapta da 4 parçalı bir görüntü ile ayrı ayrı adaylarını çıkarttılar. Tabii oyunu iyi görmek lazım. Bu ittifakın, bu birlikteliğin kimlere hizmet ettiğini iyi anlamak lazım. Bu millet bunlara bırakılmamalı. Ben karşı ittifakın samimi olmadıklarını düşünüyorum. Yani bu insanlar önce ülkem ve milletim diyemeyen insanlar. Öncelikleri kendi menfaatleri olan insanlar. Vatandaşımızda bunu görüyor. CHP’ye baktığınız zaman genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olamıyor. Çok çirkin bir üslupla bir milletvekili sahneye davet edip aday ilan ediyor.”

ÇOK CİDDİ BİR TEVECCÜH GÖRÜYORUZ”
Cumhur ittifakına karşı halktan çok ciddi bir teveccüh gördüklerini söyleyen Özkan, vatandaşın her şeyi anladığını ifade etti. Özkan, “Özellikle genel başkanımızın işaret ettiği FETÖ yapılanmasına dikkat çekmek istiyorum. Devletimiz artık kendi iradesini ortaya koyarak kendi temel değerlerinin üzerinde kendi dinamikleri üzerinde ayakları yere basan sağlam bir yapı ortaya koymaya çalışıyor. Hem AK Parti hem de MHP bunu tesis etmeye çalışıyor ve imzalanan protokol 5 yıllık bir protokol. 5 yıl süresince uygulanacak bir protokol. Bu noktada da vatandaşımızdan çok ciddi bir teveccüh görüyoruz. Vatandaşımız her şeyi çözmüş her şeyi anlamış durumda. Yani ben karşımızdaki şer ittifakının bir sonuç alamayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

MHP BU DÖNEM TÜM DENGELERİ ALT ÜST EDECEK”
MHP’nin bu seçim döneminde tüm dengeleri alt üst edeceğini vurgulayan Özkan, “Milletvekilliği için başvuru yaptığımda çevremden olumsuz hiçbir tepki almadım. Vatandaşlarımızdan son derece olumlu tepkiler aldım ve her geçen gün de şahsıma olan destek, partime olan destek çığ gibi büyüyor. MHP’nin Kahramanmaraş’ta bugüne kadar alınmış en yüksek oy oranına ulaşacağını düşünüyorum ve MHP bu dönem tüm dengeleri alt üst edecek. Milletvekili olursam Kahramanmaraş’ı Türkiye’de hak ettiği yere getirmek için çalışacağım. Kahramanmaraş bugüne kadar iktidar partisine çok büyük destekler verdi. Ama diğer illere baktığımızda yeterli karşılığı alamadı” ifadelerini kullandı.

25 HAZİRAN SABAHINDA ŞAHA KALKAN BİR TÜRKİYE OLACAK”
Özkan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Eğer cumhur ittifakı kazanırsa 25 Haziran sabahına sıkıntılarından kurtulmuş, terör faaliyetlerini bitirmiş, dışarıda özellikle çevresinde dış güvenliğini sağlamış ve bölgesinde lider olmaya yönelen, bu noktada emin adımlarla koşan bir ülke olarak uyanacağız. Yani 2023,2053 ve 2071 hedeflerine giden ve şaha kalkan bir Türkiye olacak. Artık Türkiye kendi zincirlerini kırıyor. 100 yıldır cumhuriyetin bütün kazanımlarını yok etmek üzere Türkiye’de çok çeşitli oyunlar oynandı. Ama Türkiye bütün bu oyunlardan kurtulmuş olarak 25 Haziran sabahına uyanacak. Genel başkanımızı tüm Türkiye gördü ve tüm Türkiye anladı. Mecliste 35 milletvekili ile MHP’nin neler yapabileceğini herkes gördü. Bu milletvekili sayısının bu dönemde çok çok yüksek olması ve bu noktada bu milletin kendi evlatlarına sahip çıkmasını Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızdan bekliyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz