Geçtiğimiz aylarda hükümet, yeni üniversiteler kurulmasına ilişkin kanun tasarısını Meclis'e sunmuş ve tasarı kabul edilmişti. Tasarıya göre Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bölünecek ve kente Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kazandırılmıştı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, aralarında Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nin de bulunduğu 18 üniversite için rektör adaylığı başvurusunu geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı. Geçen süre zarfında rektör ataması yapılmaması ve öğrenci alıp almayacağına dair sorular kent halkının merakla beklediği konuların başında geliyordu. Bu soruların yanıtı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararların Resmi Gazete’de yer almasıyla bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre Kahramanmaraş’a kazandırılan İstiklal Üniversitesi’nin kurucu rektörü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sami Özgül oldu. Özgül, İstiklal Üniversitesi rektörü olmasının ardından gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK”

Hedeflerinin İstiklal Üniversitesi’nin Türkiye’ye ve Kahramanmaraş’a katkı sağlaması olduğunu belirten İstiklal Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, “Öncelikle İstiklal Üniversitesi’nin kurulmasında büyük emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ahmet Özdemir’e teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca şehrimizin diğer politikacılarına da bu süreçte verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemizin şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hedeflerimiz çok büyük ama şimdiden halkımıza vaat saymak istemiyorum. Sadece hedeflerimizin çok büyük olduğu bilinsin benim için yeterlidir. Bizler bundan sonraki süreçte İstiklal Üniversitesi’nin ülkemize ve şehrimize daha fazla nasıl katkı sağlayabiliriz diye çalışacağız. Üniversitemizi kurarken amacımız budur” dedi.

“MAHİR ÜNAL VE AHMET ÖZDEMİR’İN KATKISI ÇOK BÜYÜK”

İstiklal Üniversitesi’nin kuruluşunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’in büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Özgül, Ünal ve Özdemir’e teşekkür ederek, “Benim en büyük arzum da ARGE, bizim için önemli olan bir şeyler üretmek. Ben tabi ki sağlıkçıyım, fırsat olursa sağlık üzerine çalışmaların da olmasını isterim. Bir kez daha İstiklal Üniversitesi’nin kurulmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal bey üniversitenin kurulmasında çok emek sarf etti, o kurdurdu bu üniversiteyi. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum, ayrıca AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ahmet Özdemir’in de çok büyük katkısı var. Bundan sonra bize düşen görev, İstiklal Üniversitesi’ni alıp nereye götürebiliriz bunun çalışmasını yapacağız” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. SAMİ ÖZGÜL KİMDİR?

1952 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini Kahramanmaraş'ta tamamladı. 1977yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1982 yılında Dahiliye Uzmanı, 1990 yılında Siyami Ersek Göğüs Kalp Cerrahi Merkezinde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yaptı. 1982-1986 yıllarında mecburi hizmet nedeniyle Antalya Gazipaşa Devlet Hastanesinde Başhekim olarak görev yaptı. 1997-2000 yılları arasında Kahramanmaraş Devlet hastanesi başhekimliği görevinde bulundu. 2000 yılında Kardiyoloji Ana Bilim dalında Doçent oldu. 2009 yılına kadar Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde kardiyoloji doçenti olarak çalıştı. Yurt dışı deneyimi ve bilimsel çalışmaları Mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek için Zürih Üniversitesi Tıp Fakültesinde Elektrofizyoloji, ICD ve biventriküler pace,İngiltere Wellington Hospitalde CT angio, İspanya Madritte Sancarlos Hospital"da Kompleks Koroner girişimler, Rotablator, IVUS, OCT, Fransa Ruen de Cryo ablasyon, Almanya Leipzig de Periferik arter girişimleri üzerine eğitim aldı. İlklerin öncüsü oldu 2007 yılında Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde Angio Laboratuvarını kurarak Kalp hastalarının il dışına gitmelerine son verdi. 2010 yılında Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kardiyoloji profesörü ve Anabilim dalı başkanı olarak göreve başladı. Adıyaman Ün. Tıp Fak. Hastanesi Kardiyoloji kliniği ve Angio Laboratuvarını kurdu. 2014 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne döndü. Halen KSÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü’nde görev yapan Prof Dr. Özgül, evli ve üç çocuk babası.

DİĞER ÜNİVERSİTELERE KİMLER ATANDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar da Resmi Gazete'de yer aldı. Kararlara göre, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlter Kuş, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sami Özgül, Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Kul, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mümin Şahin, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Fatih Andı, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kerim Güney ve Çankaya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Can Çoğun atandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz