Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliği ile 3. Uluslararası Tekstil Zirvesi 26 – 28 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti.

KAHRAMANMARAŞ’IN KÜRESEL GÜCÜNÜ GÖSTERDİK”

Ramada Otel’de düzenlenen “Gelenekten Geleceğe” konulu Sim Sırma Defilesi’nin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun yaptı. Zabun, “Sanatı ve edebiyatıyla çok yönlü kültürünü adeta bir nakış gibi işleyen kahraman şehrimizin geçmişten bu güne başarı öyküsünü podyuma taşıyoruz. Sim sırma ile başlayan tekstil serüveninin baş döndüren hikayesini hep birlikte izleyeceğiz. Bu hafta şehrimiz adına çok önemli iki etkinlik yapmış bulunmaktayız. Pamuktan hazır giyime kadar global tekstil sektörünün en stratejik merkezlerinden birisi olan Kahramanmaraş’ta bu akşam galasını yaptığımız Uluslararası Tekstil Zirvesi ve Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makinaları Fuarı’mız bu alanda dünya teknoloji devlerinin katılımına sahne olmuştur. Kahramanmaraş’ın sektördeki küresel marka gücünü bir kez daha gözler önüne serdik. Kahramanmaraş, bundan sonda üretim için sergilediği performansı moda tasarımları ve sempozyum kültürüyle çok daha yükseğe çıkaracak ve dünya tekstil kenti olarak geleceğe koşmaya devam edecek. Osmanlı saraylarına uzanın şöhretiyle şehrimizin adıyla anılan sim sırma ise artık yeni bir trendle yeni bir boyut kazanacaktır. Bu podyumda izlediğimiz tasarımlar bunun en güzel göstergesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sim sırma defilesinde kısa bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş’ın dünyada tekstilin başkenti olması gerektiğini söyledi.

ÜNLÜ MANKENLER PODYUMDA GÖZ KAMAŞTIRDI

Fuar kapsamında Osmanlı Saraylarına Kahramanmaraş’tan gönderilen ve Maraş işi olarak adlandırılan geleneksel Sim Sırma kumaşlar ile son teknoloji ile kentte üretilen kumaşların harmanlandığı şovlar nefes kesti. Activa Organizasyon Pınar Erez tarafından düzenlenen etkinlikte, Jülide Ateş’in sunduğu ve ünlü koreograf Asil Çağıl’ın gerçekleştirdiği Sim Sırma defilesinde Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Açelya Kartal, Ola Zaremba, Jenya Krivenko gibi tescilli modeller podyumda izleyenleri büyüledi.

TEKSTİL SEKTÖRÜNE YENİ BİR SOLUK

Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı, yeni teknolojiler ve robot şovları eşliğinde gerçekleşti. Neslişah Yılmaz’ın Barpus Resurrectıon - Diriliş, Özem Keskin’in Distopya ve Kemal Ertop’un Existence kreasyonları tanıtılırken, Türkiye’de ilk defa robotlar, Nazlı Ceylan tasarımları ile sahnede yer aldı.

Defileye kentin iş, siyaset ve ekonomi alanında tanınmış çok sayıda davetli katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz