Her yıl düzenlediği bursluluk sınavlarında başarılı olan öğrencileri ödüllendiren Özel Öz Derya Ortaokulu, bu yıl da bursluluk sınavını yoğun katılımla yapacak. Özel Öz Derya Ortaokulu bursluluk sınavları hakkında gazetemize bilgiler veren Okul Müdürü Mehmet Fatih Erdoğan, Özel Öz Derya Ortaokulu’nun geleceğe yön verecek gençleri hayata hazırlamaya devam ettiğini söyledi. Erdoğan, “Özel Öz Derya Ortaokulu geleceğimize yön verecek olan yavrularımızı hayata hazırlamaya devam ediyor. 1993 Yılında kurulan Öz Derya Koleji, özde mütevazı ama aslında yaptıkları hiç de küçümsenmeyecek bir okul. Kurulduğu günden bu güne kadar binlerce öğrencisine eğitim bursu vererek bünyesinde barındırmış ve topluma yararlı bireyler olmalarına yardımcı olmuştur. 10 Mart 2018 Cumartesi günü önümüzdeki yılın burslu öğrencilerini belirlemek amacıyla sınav yapılacaktır. Yapılacak olan sınav ücretsizdir. Sınava girmek isteyen sevgili öğrencilerimizin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. ‘www.deryakoleji.com.’ internet adresinden sınav kaydı yapılabilmektedir. Konuyla ilgili okulun 0344 235 20 45 – 46 nolu telefonlarından bilgi alınabilir. Kuruluşunun 25. Yılını kutlama hazırlıklarına başladığımız Özel Öz Derya Kolejinde; 24 dersliğin yanı sıra spor salonları, kütüphane, okuma salonu, müzik dersliği, bilgisayar ve fen bilgisi laboratuvarları, görsel sanatlar atölyesi, kantin, yemekhane ve gösteri salonları, sağlık odası, bulunmaktadır. Geniş bir bahçe içerisinde futbol, basketbol ve voleybol sahalarından oluşan spor kompleksi bulunmaktadır. Bünyesinde iki derslikli bir Anasınıfı, bir İlkokul ve bir Ortaokul bulunmaktadır. Sınıflardaki öğrenci sayıları 20 kişidir. Özel Öz Derya Kolejinde İngilizce destekli tam gün eğitim - öğretim yapılmaktadır. Öğrencilere günde sekiz saat olmak üzere haftada toplam 40 saat ders verilmektedir. Akademik başarı yönünden geride kalan öğrenciler için Cumartesi günleri ücretsiz yetiştirme kursu düzenlenmektedir” dedi.

BİZ FARKLIYIZ ÇÜNKÜ HEDEFLERİMİZ”

“Biz farklıyız çünkü hedeflerimiz var” diyen Erdoğan, “Bizim hedefimizdeki birinci unsur daima insandır. İnsana hizmettir. Bu yüzden öğrencilerimizin fert olarak iyi yetişmelerini sağlayacak oluşumlar ortaya koyuyoruz. Öğrencilerimizin bilimsel anlamda yetişmesi olmazsa olmazlarımızdandır. Bunun için haftalık kazanım sınavlarıyla o hafta işlenen konuların öğrencilerimiz tarafından kavranıp kavranmadığını ve aylık kazanım sınavları ile de geride bırakılan her ayın değerlendirmelerini yapıyoruz. Sonuçlara bağlı olarak etüt ve öğrenciyle birebir çalışmalarla eksiklikleri telafi ediyoruz” şeklinde konuştu

ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK”

Hedeflerinin Özel Öz Derya Ortaokulu’nu Kahramanmaraş’ın bir numaralı okulu yapmak olduğunu dile getiren Okul Kurucusu Alişan Türköner ise, “Okulumuzu gerek geçmişteki kazanımlarımızla gerekse gelecek hedeflerimizle Kahramanmaraş’ın bir numaralı okulu yapmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş da müstesna bir yere sahip olan Özel Öz Derya Kolejinde okumak isteyen öğrencilerimize 10 Mart 2018 Cumartesi günü okul binasında yapılacak olan ‘Bursluluk Sınavı’ sonucunda 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda okuyacak olan onlarca öğrencimize çeşitli oranlarda burslar verilecektir. Sınava girerek bizden eğitim bursu kazanacak olan öğrencilerimizi şimdiden kutluyorum. Tüm öğrencileri sınava girmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz