Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen eğitimlerde, özel güvenlikçilere eğitim verildi. Asayiş, Terör olaylarına karşı da geniş çaplı bir eğitime tabi tutuldular. 5188 sayılı kanun kapsamında faaliyet gösteren ekonomik ve stratejik değere haiz tesisler, alışveriş merkezleri, otogar, otobüs, metro durak gibi halkın toplu olarak bulunduğu yerler vb. hassas noktalarda görev yapan özel güvenlik görevlilerinin daha dikkatli ve bilinçli bir şekilde görev yapabilmeleri adına eğitim verildi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Cahit Zarifoğlu konferans salonunda gerçekleşen eğitimde özel güvenlik görevlilerine polisiye konularda detaylı teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Özel Güvenlik Şube Müdürü Sebahattin Poçulu koordinesinde Asayiş Müdürü Ertuğrul Güler, Güvenlik Şubede görevli Başpolis Memuru Hakkı Gülbahar ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Başpolis memuru Hasan Basri Yanar tarafından verilen seminerlerin ardından başarılı özel güvenlik görevlilerine teşekkür belgesi takdim edildi.

BAŞARILI GÜVENLİKÇİLERE ÖDÜL

Öte yandan görev alanları olan bir AVM’de hırsızlık olayını önleyerek hırsızlara yakalayan özel güvenlik görevlileri Yusuf Çoşkun ve Gökhan Mertoğlu'na İl Emniyet Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi verildi.

ATIŞ DERSİ ALIYORLAR

Ayrıca Kahramanmaraş İl genelinde 5188 sayılı kanun kapsamında silahlı özel güvenlik görevlisi istihdam eden kurum-kuruluşlarda görevli toplam 1630 özel güvenlik görevlisine, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü koordinesinde, ilgili mevzuat doğrultusunda General Mehmet Hayri Tarhan Aksu Kışlası Açık Hava Atış Poligonunda 2017 yılı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında hizmet içi eğitim atışı planlaması yapıldı. Halen eğitim atışları devam ediyor.

Haber : Burhan karagöz

Editör: Mahmut Beyaz