Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Özel Beyza ilk ve ortaokulunun ortaklığında okul aile birliği üyeleri, Kadınlar günü ve ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı kahvaltıda buluştu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen program bu yılda okul aile birliği üyeleri ve yardımseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Kardeş okullara ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım amaçlı hemde dünya kadınlar günü dolayısıyla gerçekleşen toplantıda İslamda kadının yeri anlatıldı.

TOPLANTI YARDIMA DÖNÜŞTÜ

Amaçlarının sadece kadınlar gününü kutlamak değil ihtiyaç sahiplerine yardım etmek olduğunu ifade eden Programın düzenlenmesinde öncülük eden Okul Aile Birliği Başkanı Gamze Karcıoğlu, Program geleneksel olarak geçen yıldan bu yana yapılıyor. Amacımız sadece kadınlar gününü kutlamak değil hem Türk islam tarihinden beri kadının yeri, kadınlara verilen hakların Avrupa'dan öncesinde ki bizim örf adet geleneklerimizler kadının bir yerinin olduğu vurgulandı. Toplantımızı yardıma dönüştürdük. 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir program yaptık. Kardeş okullara ve ihtiyaç sahibi kişilere okulumuzda bulunan burslu öğrencilerimize yardım amaçlı olan bir programdı. Programda islamda kadının yeri ile ilgili konuşma yapıldı" dedi. Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleşen programa; çok sayıda veli, dışarıdan yardıma destek amaçlı katılan veliler, Bazı özel okullardan gelen okul aile birliği, Emniyet müdürünün eşi, Hanefi Mahçiçek'in eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın eşi, Saçaklızade Vakfı Kadın Kolları Başkanı Gülnur Demir kardeş okulların okul aile birliği başkanları katılım gösterdi.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz