Tüm Türkiye’nin büyük bir heyecan ve merakla beklediği 24 Haziran seçimleri sona erdi. Partilerdeki milletvekili aday listesinde yer alan milletvekillerinden kimi sevindi kimi ise üzüldü. Birçok milletvekili adayı da ilk kez milletvekili seçilmenin heyecanını yaşadı. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapmalarının ardından 2 ay boyunca aralıksız çalışan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal, kritik 24 Haziran seçimi sonrası Onikişubat İlçe Seçim Ofisi’ni ziyaret etti. Seçim ofisi önünde Özdemir ve Sezal’ı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Gördükleri samimiyetten dolayı büyük mutluluk yaşayan 2 vekil, vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti.

MİLLETİN ADAMI OLMANIN GEREĞİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Ahmet Özdemir, milletten aldıkları bu görevin çok kutsal bir görev olduğunu belirterek, bulundukları pozisyona layık olabilmek ve millete hizmet edebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Özdemir, “İlk söylememiz gereken şey rabbimize hamt olsun. İkincisi de bu ağır sorumluluğun gereğini yerine getirme gücünü bize nasip etsin. Bunu söylemem lazım çünkü verilen görev çok kutsal bir görev ama aynı zamanda sorumluluğu çok zor olan bir görev. Bu makamı adaletle, hakkaniyetle ve iyi çalışarak temsil etmek gerekir. Yoksa bu görev insanın üzerine bir kefen olabilir. Üstüne bir örtü olabilir ve çok kötü sizi gömebilir. Bunun farkındayım. Uzun bir süredir emek veriyoruz. Bir seçime girdik ve milletimiz bize bir mesaj verdi. Bu her zaman olur. Bu mesaj şuydu; liderimizin bu millete olan sevdasını ve mücadelesini sonuna kadar takdir ettiklerini ve bunu desteklediklerini gösterdiler. AK Parti’ye de sizin lideriniz kadar en az sizde çalışın dediler. Yani buradaki mesaj Recep Tayyip Erdoğan kadar her bir AK Partili ferdin, vekilin, belediye başkanının çalışması lazım. Tabii bunun yanında Recep Tayyip Erdoğan gibi anlayışlı olması lazım. Bunu neden söylüyorum? Önümüzde bir lider var. Milletinde ona teveccühü var. Dolayısıyla bu işin altında çok bir mantık aramaya gerek yok. Mesaj çok açık. En az onun kadar çalışacağız. Biz bu mesajı alıyoruz. Sorumluluğumuz görevimiz ve işimiz artık bu. Milletin vekili olmak, milletin adamı olmak ağır bir sorumluluktur. Milletin adamı olmanın gereğini yapmaya çalışacağız.”

BASINIMIZ BU SÜREÇTE ÇOK BAŞARILI BİR SINAV VERDİ”
Konuşmasının devamında kent basınına teşekkür eden Özdemir, bu süreçte basın mensuplarının çok başarılı bir sınav verdiğinin altını çizdi. Özdemir, “Basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Basınımız bu süreçte çok başarılı bir sınav verdi. Her an yanımızdalardı. Kamuoyunun nabzını çok iyi yansıttılar. Sahanın nabzını çok iyi yansıttılar. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Emeklerine sağlık. Emeklerinin muhakkak ki bir karşılığı olamaz ama bunu takdir ettiğimizi söylemeliyim” diye konuştu.

VATANDAŞIMIZLA EL ELE OLACAĞIZ”
Milletvekilliği döneminde tam da vatandaşın istediği gibi halkla iç içe olacaklarını ifade eden Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bundan sonraki süreçte haftada 3 gün mecliste çalışacağız. Haftanın 3 günü de kendi ofislerimizde vatandaşımızın sorunlarını dinleyeceğiz. En önemlisi de vatandaşımızın da bize verdiği mesaj doğrultusunda yanımızda kalabalıklar, korumalar, fotoğrafçılar, danışmalar olmadan sabah çarşıya çıkıp vatandaşımızla el ele olacağız.”

MİLLETİMİZ LİDERİNE VE AK PARTİ’YE SAHİP ÇIKTI”
Ziyaret sırasında açıklama yapan bir diğer isim Mehmet Cihat Sezal oldu. Seçim sonuçlarının daha iyi olabileceğini anlatan Sezal, mecliste bir aritmetiğin oluştuğunu kaydetti. Sezal, “Öncelikle yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı, Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Allah’a hamt olsun. Bunun için hem Kahramanmaraş’a hem ülkemize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Seçim sonuçları daha iyi olabilirdi. Ama artık milletimiz şunu dedi: bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. 16 yıldan sonra bunu tekrar bize söylediler. Mecliste bir denge, bir aritmetik oluştu. İnşallah bu aritmetik bizim için vatanın, milletin diğer siyasi partilerin bir araya gelmesi için birlik, beraberlik için öncü olur. Hem içerde hem dışarda ülkemize yönelik çok ciddi oyunlar vardı. Terör grupları, kötü odaklar ülkemizin dengesini bozmaya çalıştılar. Ama halkımız bir bilinçle, bir ferasetle bu ülkenin geleceğinin önemli olduğunu düşünerek tekrar liderine, AK Parti’ye sahip çıktı” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Bundan sonraki süreçte ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Sezal, “Türkiye bu seçim sonucuyla çıtasını bir kez daha yükseltmiş, hem gözü üzerimizde olan Amerika’nın hem de Avrupa’nın karşısında bir kez daha zafer kazanmıştır” şeklinde konuştu. Sezal, “AK Parti hükümetleri 16 yıldır ülkemize 80 yılda yapılmayan tüm hizmetleri yapmıştır. Bunun yanında dünya üzerindeki mazlumların ve Müslümanların hem yardımcısı olmuştur hem onların umut kaynağı olmuştur. Artık Türkiye bu seçim sonucuyla çıtasını bir kez daha yükseltmiş, hem gözü üzerimizde olan Amerika’nın hem de Avrupa’nın karşısında bir kez daha zafer kazanmıştır. Bundan sonra bizim yapmamız gereken cumhurbaşkanımızın önderliğinde halkımızın verdiği desteğe istinaden hem ülkemiz için hem memleketimiz için milletvekilleri olarak hizmet etmektir. Amacımız ve hedefimiz budur. Hem ülkemiz hem Müslümanlar hem mazlumlar için örnek olmuş, onlara umut olmuş Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında ona ayak uydurabilen, onunla birlikte çalışabilen, vatanını, ülkesini, milletini seven milletvekilleri olarak inşallah hizmet edeceğiz. Ben sürecin daha iyi olacağını düşünüyorum. Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine artık bundan sonra daha hızlı odaklanacağını, bu hedeflere daha çabuk ulaşacağını düşünüyorum. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Haber: Emre AKKIŞ/Hakan AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz