Sayılı günlerin kaldığı 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi çalışmalarına ara vermeden devam eden Türkoğlu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Osman Okumuş, ilçesinin bütün noktalarında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. İlçede çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmama parolasıyla çalışmalarını sürdürün Başkan Okumuş, bu kez ise geçmişte belde belediye başkanlığı yaptığı Beyoğlu Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Başkan Okumuş’a, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Veli Ünlü, Milliyetçi Hareket Partisi Türkoğlu İlçe Başkanı Mustafa Ardıç, Cumhur İttifakı Teşkilât üyeleri ve Cumhur İttifakına gönül vermiş vatandaşlar eşlik etti. Programda ilk olarak AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Veli Ünlü ve Milliyetçi Hareket Partisi Türkoğlu İlçe Başkanı Mustafa Ardıç yoğun kalabalığa seslendi.

“EN FAZLA DESTEĞİ VERECEĞİNİZDEN HİÇ ŞÜPHEM YOK”

Ardıç’ın ardından Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, konuşma yaptı. Beyoğlu’na önemli hizmetler yaptıklarını anlatan Başkan Okumuş, “Beyoğlu’nda duyguluyum, çünkü Beyoğlu’nu çok seviyorum. 2004’de Belediye Başkanı olduğumda bu çocuğu mu destekleyeceğiz demişlerdi ama Allah’a şükür alnımızın akışla hem 2004’de hem de 2009’da Beyoğlu Beldemize büyük hizmetlerimiz oldu. O zaman sloganımız, ‘Bir şehirde ne varsa, bir beldede de o olacak’ demiştik. Yaptığımız çalışmalarla beldemizi şehir havasına soktuğumuzu düşünüyoruz. 2014’de Türkoğlu’na Belediye Başkanı olduğumda, Türkoğlu T görünümündeydi. Ama Allah’a şükür beş yıllık çalışmamız neticesinde Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’ın en çok yatırım alan, en çok değişim ve dönüşüm sağlayan ilçesi haline getirdik. Aday adaylığı sürecimiz biraz zorlu geçti ama arkamda her zaman sizler vardınız. En önemlisi de milletvekilimiz Ahmet Özdemir, sürekli arkamda durdu, sizlerin huzurunda kendilerine çok çok teşekkürlerimi sunuyorum. Biz Beyoğlu’ndan dolu dolu oy desteği bekliyoruz, buralar benim doğduğum ve hizmet ettiğim topraklar. 2014’de arkamda durmuştunuz, 2019’da da en fazla desteği vereceğinizden hiç şüphem yok. Beyoğlu benim yaptığım hizmetlerin arkasında her zaman için durdu. Bugün hizmet isteyen insanların, Cumhur İttifakı adayı olarak bizim arkamızda durması lazım” dedi.

“ALNIMIZIN AKIYLA HİZMET ETMEDİĞİMİZ BİR METREKARE YER KALMADI”

Sözlerine diğer rakibine gönderme yaparak devam eden Başkan Okumuş, “10 sene Türkoğlu’nda Ak Parti iktidarında belediye başkanlığı yapacaksın, sonra davayı terk edeceksin, ben o zaman yapamadım, bir sene daha ver diyeceksin. Öyle yağma yok. 44 mahallemize alnımızın akıyla hizmet etmediğimiz bir metrekare yer kalmadı. Daha önce Türkoğlu kutu gibi bir yerdi, bugün 650 kilometrekarelik bir coğrafya sahip bir ilçe. Hem Türkoğlu’na hem dört beldeye hem de 35 tane köye hizmetlerimizi götürdük. 2019’da aday adaylığım sürecinde çıkan kamuoyu yoklamalarında ve milletvekillerimizin desteğiyle bu başarı ödüllendirildi. Bu dönem dördüncü dönem. Dördüncü dönem usta başlığı dönemi. Allah’ın izniyle hizmetlerimiz artarak Türkoğlu’nun tamamına devam edecek. Türkoğlu’nun eski kötü günlerine dönmemesi, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’de 2014’de aldığı oylardan daha fazlasını alabilmemiz için küskünlüklerimizi, kırgınlıklarımızı bir tarafa bırakarak 31 Mart’ta sandıkları patlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYECİLİĞİN NASIL YAPILACAĞINI İNSANLARA GÖSTERDİK”

31 Mart’ta yine fark atacaklarına inandıklarını belirten Başkan Okumuş, sözlerine şu şekilde devam etti, “31 Mart’ta, 2014’de attığımız farkın kat be katını atacağız. Bunu samimiyetle söylüyorum, insanlar artık hizmet istiyor ve bu hizmetin sahibi, hizmeti yapacak olan bizleriz. Allah 10 sene boyunca Türkoğlu’na hizmet etmek için belediye başkanlığını nasip etmiş, 10 senede bir belediye binası yapamadı, ana cadde bile asfalt değildi. 2011 yılında Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal esnafları ziyaret etti, esnaflar oy vermeyeceğiz dedi. Asfaltı bile bizim hükümetimiz Karayolları aracılığıyla Genel Başkan Yardımcımız sayesinde yapıldı. Belediye 10 senede asfalt, kilit parke, spor sahaları, belediye binası, konut yapmayacaksa, 10 sene kanalizasyonla, içme suyuyla övünür mü? Biz kanalizasyonu bir senede yaptık, 10 senede yapmadık. Bizler sadece Kahramanmaraş’ta değil, yaptığımız işlerle belediyeciliğin nasıl yapılacağını biz bu insanlara gösterdik” dedi.

“OSMAN BAŞKANIN YAPTIĞI İŞLER KONUŞULUYOR”

Türkoğlu’nun Osman Okumuş başkanlığında Kahramanmaraş’ın en hızlı büyüyen ilçesi olduğuna dikkat çeken AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise, “Sizin için çok güzel bir gün. İçinizden yetişmiş bir evladınız Kahramanmaraş’ın en hızlı büyüyen ilçesinin belediye başkanı. Tabii bu en hızlı büyümesinde ilçenin jeopolitik konumunun önemi yok, başkanın önemi var. Osman başkan Beyoğlu’nda Belediye başkanıyken burada yaptığı işler Türkoğlu’nda konuşuluyordu. Ben şuna şahidim; Türkoğlu’ndaki köylerde gelip sünnet töreni yapıyor, ablalara önlük dağıtıyordu. Burada yaptığı güzel işler onu Türkoğlu’nda belediye başkanı yaptı. Ama Türkoğlu’nda da çok güzel işler yaptı. Bakın Türkoğlu’nun çehresini değişirdi. Türkoğlu bir şehir kimliğine kavuştu. Türkoğlu’nun bir kültürü oldu. Türkoğlu şimdi çok güzel, çok gelişen çok modern bir şehir oldu. Osman başkanımıza teşekkür ederiz. Belediyecilik sadece bina yapmak değildir. Belediyecilik asfalt yapmak değildir. Belediyecilik o şehrin uzun yıllarını düşünmektir. O şehirdeki kadınların nasıl mutlu yaşayacağını hesap etmektir. Çocukların okula nasıl daha huzurlu gideceğini hesap etmektir. Osman Okumuş gibi büyük düşünmek ve şehre bir kültür kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.

“OSMAN OKUMUŞ’UN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

“İnsan içinden bir değer bir kıymet çıkmışsa ona sahip çıkmalı” diyen Özdemir, “Eğer kusur arayacak olursak ben size kendimle ilgili bin tane kusur sayarım. Ama çok güzel hizmetler yapmış, buradaki başarılarıyla da oraya gitmiş, inşallah daha büyük başarılar yapacak. Onu desteklemek, elinden tutmak ve daha başarılı olmasını sağlamak lazım. AK Partinin ikinci bir ajandası olmaz. İkinci bir senaryosu olmaz. Biz başkanımız Osman Okumuş’un sonuna kadar arkasındayız. Diğer adayların mesajlarına sakın ha sakın. Cumhurbaşkanımız bu trenden inenler bir daha binemezler dedi. Zaten biz neyi konuşuyoruz ki biz reklamı iyi olanlara değil hizmeti iyi olanlara gönül vermişiz. Bu yüzden Osman Başkandan bizim endişemiz yok. Osman Başkan Türkoğlu’nda 1 Nisan’dan sonra o başarılı hizmetlerine daha başarılı hizmetler katacak, sizin de bizim de medarı iftiharınız olacak” şeklinde konuştu.

“TÜRKOĞLU KAHRAMANMARAŞ’IN 3’ÜNCÜ METROPOLÜ OLACAK”

Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerini geliştirmek için canla başla çalıştıklarını dile getiren Özdemir, “Kahramanmaraş’ın 11 tane ilçesi var. Biz hepimiz bütün ilçelerimizi geliştirmek için canla başla çalışırız. Ama gelişmeye en uygun ilçemiz Türkoğlu ve Beyoğlu’dur. Osman başkanda buna hız verdi. Türkoğlu Kahramanmaraş’ın 3’üncü metropolü olacak. Bundan hiç endişeniz olmasın. Sizin de bizim de bir sorumluluğumuz var. Bizim sorumluluğumuz şu; bakın AK Parti ve MHP ilçe başkanlarımız yan yana omuz omza. Bizim sorumluluğumuz bu milletin 31 Mart’tan sonra daha güçlü olmasını sağlamak. Neden biliyor musunuz? Bu millet 15 Temmuzda karanlık bir gecede bu devletin elinden tuttunuz ve karanlıktan kurtardınız. Bizim sizi başımızın üstünde taşımak gibi bir borcumuz var” açıklamalarında bulundu.

Editör: Mahmut Beyaz