Önce Gezi olayları, sonra 17/25 Aralık kumpası akabinde Kobani olayları, son olarak ise 15 Temmuz hain darbe girişimiyle yıpratılmak, bölünmek, parçalanmak, diz çöktürülmek istenen ancak damarlarındaki asil kanın vermiş olduğu cesaretle oynanan oyunları vatanı, milleti, bayrağı, ezanı, şerefi ve namusu için bir bir bozan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki Türk milleti, tüm şeytani planlara karşı yerli ve milli duruşundan ödün vermeden yoluna devam ediyor. Özellikle son 10 yıldır büyüyen savunması, gelişen teknolojisi, devasa yatırımları, güçlü ordusu, her geçen gün büyüme trendini genişleten ekonomisi ile dünyada kıskanılan bir ülke haline gelen Türkiye, 2019 seçimlerine hazırlanıyor.

2019’daki kritik Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi de iç siyasette sular ısınıyor. Bu bağlamda tıpkı 16 Nisan Referandumunda olduğu gibi 2019 seçimlerinde de yerli ve milli Türkiye için AK Parti’nin yanında olacağını her fırsatta yineleyen MHP cephesi, geçtiğimiz günlerde Devlet Bahçeli’nin “2019’da adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözleriyle iki parti arasında ittifakın ilk adımını attı.

Tüm bu gelişmelerin ışığında ise AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, iki parti arasında gerçekleşen ittifak sonrası Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’a özel açıklamalarda bulundu. Oldukça samimi açıklamalarda bulunan Özdemir, AK Parti ve MHP tarafının ülkedeki oynanan oyunlara karşı bir araya geldiğini ve burada ki temel amacın devletin bekası olduğunu söyledi. “Bu süreç içerisinde ülkücü kardeşlerimizle AK Parti teşkilatlarımız ülkenin ortak menfaatleri konusunda ortak hareket edecek ve sürekli istişare halinde olacak” diyen Özdemir, 2019 seçimlerinin ardından da MHP’nin desteğinin devam edeceğini beklediklerini kaydetti. Amerika’nın Suriye’de oluşturmak istediği terör ordusu ile ilgili de konuşan Özdemir, “Amerika dünyadaki en büyük terör devletidir. Dünyanın her yerinde yapmak istediği şeyleri terörizm eliyle yapmaya başladı. Şimdi burada da Ortadoğu’da bir terörist oluşum kurarak bir yandan aslında İsrail’i güvenceye alıyor bir yandan da Türkiye, İran, Irak, Suriye üzerindeki amaçlarını buralarda kaos ortamı oluşturarak gerçekleştirmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

SEÇİM İTTİFAKI OLARAK DEĞERLENDİRMEK BASİT KALIR”
Özdemir, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “AK Parti’de, MHP’de öngörüyor ki ülkemiz üzerinde bir plan var ve ülkenin geleceğini karartmaya yönelik çalışan yurt dışı kaynaklı ama uzantıları her yerde olan bir oluşum var. AK Parti ve MHP bunu gördü. Ülkenin de güçlü bir siyasi iradesi ve bu konuda bir birlikteliği olması lazım. Bu bir araya gelme aslında ülkenin geleceği için bir araya gelmedir. Dolayısıyla bunu bir seçim ittifakı olarak değerlendirmek basit kalır diye düşünüyorum. Böyle bir birlikteliğin ana unsuru da ilk çıkış noktası olarak cumhurbaşkanımızın milli ve yerli unsurlar lafı olmuştu. AK Parti’nin de MHP’nin de ülkenin geleceği ile ilgili perspektifi, devletin bekası söz konusu olduğunda siyasi düşüncelerin bir kenara bırakılması gerektiğidir. Bu birliktelikle 2019’a girilmesinin nedeni de şu; 2019 seçimlerinde bu sistemin hayata geçmesi ülkenin dinamiklerinin daha kuvvetli olmasına sebep olacak. Bu yüzden bunun karşısında duranlar bu ülkenin karşısındadır demiyorum ama bu ülkenin karşısında olanlara karşı bir araya gelmek gerektiği için biz bu hareketi benimsiyoruz. Bu konuda ülkücü kardeşlerimizle AK Parti teşkilatlarımız ülkenin ortak menfaatleri konusunda ortak hareket edecek ve sürekli istişare halinde olacak.”

DEVLET BEY BİLİYOR Kİ BU AK PARTİ MESELESİ DEĞİL…”
“Devlet Bey biliyor ki bu AK Parti meselesi değil, bu memleket meselesidir” diyen Özdemir, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “2019 seçimlerinde AK Parti’nin iktidar olması durumda MHP’nin desteğinin devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü Devlet Bahçeli’nin, “Bizim desteğimiz 2019’a değil, 2019’dan sonraki 5 yıla” şeklinde bir açıklaması vardı. Devlet Bey biliyor ki bu AK Parti meselesi değil, bu memleket meselesidir. Dolayısıyla olaya böyle baktığı için öyle söyledi. Bu bağlamda bu birlikteliğin 2019’dan sonra da devam edeceğini düşünüyorum.”

BİR SIKINTI YAŞAMAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Yapılan ittifakın bazı çevrelerce parti tabanını rahatsız ettiği yönündeki iddiaları değerlendiren Özdemir, “Devlet Bahçeli’nin yaptığı siyasetten rahatsız olan yâda artık bakışı milli ve yerli olmayan kişiler MHP’den ayrıldılar ve farklı bir oluşum içine girdiler. Dolayısıyla bundan sonra MHP içerisinde siyaset yapanlar Devlet Bahçeli’nin söylemi ve eylemiyle eş değerde hareket edecekler. Bu yönüyle teşkilatlarımızda bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Çünkü bizde MHP teşkilatlarıyla zaman zaman görüşüyoruz. Biz öyle bir şey algılamadık” şeklinde konuştu.

AMERİKA TERÖRÜ BİR ARAÇ OLARAK KULLANIYOR”
Amerika’nın dünyadaki emellerini, amaçlarını gerçekleştirmek için her zaman terörü bir araç olarak kullandığını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: “Şimdi biz ülke olarak stratejik ortaklarımız, müttefiklerimiz veya karşı olduğumuz devletlere göre bir diyalog kuruyoruz. Ama Amerika terörü destekliyor ve bir yerle ilgili bir amaç güdüyorsa o bölgeyi terörize ediyor. Aslında Amerika dünyadaki en büyük terör devletidir. Dünyanın her yerinde yapmak istediği şeyleri terörizm eliyle yapmaya başladı. Şimdi burada da Ortadoğu’da bir terörist oluşum kurarak bir yandan aslında İsrail’i güvenceye alıyor bir yandan da Türkiye, İran, Irak, Suriye üzerindeki amaçlarını buralarda kaos ortamı oluşturarak gerçekleştirmeye çalışıyor. Biz bunun farkındayız ve aslında dünyada bunun farkında.”

AMERİKA DÜNYANIN TAVRI KARŞISINDA FÜTURSUZ KONUŞMAYA BAŞLADI”
Amerika’nın dünyanın kendisine karşı aldığı bu tavra karşı daha fütursuz konuşmaya başladığını anlatan Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Artık Avrupa ülkeleri de Amerika’nın ne yaptığını görüyor. Ama sadece güçlü bir ülke olduğu için buna seslerini çıkarmıyorlar. Fakat bu Kudüs olayından sonra Birleşmiş Milletlerdeki bu toplantıdan sonra ve Trump’ın da akıl almaz saçma söylemlerinden sonra artık dünya Amerika’ya dur diyecek diye düşünüyorum. Amerika’da dünyanın kendisine karşı aldığı bu tavra karşı da daha fütursuz konuşmaya başladı. Geçen günlerde Amerika’da siyaset yapmış olan ve şu anda Rusya’ya danışmanlık yapan bir bilim adamı Amerika’nın çok hızlı bir çöküşünün olacağını söylemişti. Bende bu sürecin başladığına inanıyorum. Çünkü çok ciddi bir iç borçlanması var. Çok ciddi bir bütçe açığı var ve ısrarla teröre finansman sağlıyor. Bu Amerika’nın hızlı çöküşünün başlangıcı olacağına inanıyorum.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz