İzmir’de faaliyet gösteren İzmir-Maraş Derneği, Başkan Murat Özbilir öncülüğünde çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. Sık sık İzmir’de yaşayan Kahramanmaraşlıları buluşturan dernek, başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye geneli bütün Kahramanmaraşlılar derneklerini İzmir’de bir araya getiren Murat Özbilir başkanlığındaki İzmir-Maraşder, Kahramanmaraş ortak paydasıyla hemşerileri buluşturuyor. Derneğin Gençlik Kolları’na mensup İzmir’de yaşayan Kahramanmaraşlı öğrenciler, çalışanlar ve gençler, geçtiğimiz gün Murat Özbilir’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda birlik-beraberlik mesajları verdi.


BİRLİK OLMAK ÖNCE AİLEDEN BAŞLAR”

Düzenlenen toplantıda gençlere nasihatlerde bulunan İzmir Maraşder Başkanı Murat Özbilir, Kahramanmaraş’lılık ortak paydasında sürekli bir araya geleceklerini söyledi. Afrin’deki harekata katılan askerlere de başarılar dileyen Başkan Özbilir, “Birlik ve beraberliği sağlarsak, bürokrasiye bir kişiyi koyduğumuz zaman o bir kişi demek oraya atılan bir tohum demek. O bir kişi yarın bir gün başkasını çağırır. Bir kişi orada belki görevi yükselir, personel müdürü olur, personel alacak seviyeye gelir. Bir kişi yada bir öğrenci diyip geçmeyin. Yeter ki azim olsun o bir kişi neler yapabilir. Görüyoruz dünyada bir kişilerin neler yaptığını, tarihimiz görüyoruz bir kişinin neler yapabildiğini. Bir Sütçü İmam’ın neler yapabildiğini görüyoruz. Rıdvan Hoca’nın tek başına akıl edip kaleye çıkış yaptığını görüyoruz. Bu arada Afrin’de ki operasyonda görev yapan tüm askeri personelimizi de kutluyoruz. İnşallah oradan zaferle dönerler temennisiyle başarılar diliyoruz. Dünyada vampirler ne yapıyor, ya parçalanmışlara saldırıyor, ya da bütün olanları parçalayıp sonra saldırıyor. Demek ki birlik ilk olarak ailede başlar, ailede birlik olmadıktan sonra komşuda birlik, mahallede birlik, ilçede birlik, ilde birlik olamaz. Önce ailede öğreteceğiz değerlerimizi, akrabalarımızı ziyaret etmeyi, bayramda seyranda akrabalarla birlikte olmayı çocuklarımıza öğreteceğiz ki çocuklarımız yarın bize hesap sormasın. Bu gelenek ve göreneklerimizi öğreteceğiz. Onlar bize hesap sormayacak biz soracağız, ben sana öğrettim sen ne yaptın diye” şeklinde konuştu.


 

YEDİKUYULAR KAHRAMANMARAŞ’IN EN ÖNEMLİ HİZMETİ”

Gençlere Kahramanmaraş’ta yapımı tamamlanan Yedikuyular Kayak Merkezi hakkında bilgiler de veren Başkan Özbilir, gençlerin mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. Özbilir, “Çok sevindirici bir durumdu Kahramanmaraş’ta, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bize bir araç tahsis edildi Yedikuyular Kayak Merkezi’ne çıktık. Ya kayak merkezi bambaşka bir dünya, bu çizgi fimlerde olur ya başka bir dünya, aynen öyleydi. Bu Kahramanmaraş’a yapılan bence en önemli hizmet. Ve bölge halkı için de önemli bir hizmet. Yedikuyularda teleferiklerde kurmuşlar, onlar kiralanıyor, patenler kiralanıyor, eldivenler bile kiralanıyor. Orda dilediğiniz gibi eyleniyorsunuz, bir de sucuk ekmek yapıyorlar restorantta. O soğuk ta da sucuk ekmek çok güzel olur, ben yemem dedim ama yiyince bir kez daha istedim. Kahramanmaraş’a yolunuz düşerse mutlaka gidin kış aylarında orayı ziyaret edin, yaz aylarında da kullanılıyor. Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz