Taşeron işçilerin kadroya alınması çalışmalarında büyük çaba gösteren Öz Orman-İş Sendikası’nın çabaları sonuç verdi. Öz Orman-İş, orman emekçisinin ‘5 Ay 29 gün sınırlamasını’ kaldırmak amacıyla geride kalan 10 yıl boyunca Genel Merkez ve teşkilatıyla birlikte, maraton koşusunu andıran bir mücadele verdi. Bu 10 yıl içerisinde uluşmadık isim bırakmayan Öz Orman-İş Sendikası, mevsimlik orman işçilerinin çalışma süresinin de 4 ay uzatılarak 9 ay 29 güne çıkarılmasında yoğun mesai harcadı. Orman emekçilerinin 4 aylık bir kazanımı elde etmesi sonrası gazetemize açıklarlarda bulunan Öz Orman-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Latif Çoban, bu zorlu süreci anlattı.

ULAŞMADIK KİMSE BIRAKMADIK”

Sorunun çözümü noktasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok ilgili, ilgisiz isme orman işçilerinin mağduriyetlerini anlattıklarını dile getiren Latif Çoban, “Genel Merkez ve teşkilat yöneticilerimiz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Orman ve Su İşleri Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlarımız, AK Parti, CHP ve MHP'nin yönetici ve milletvekilleri, Orman Teşkilatı bürokratları başta olmak üzere, sorunun doğrudan veya dolaylı muhatabı olan birçok isme ulaşarak, 'geçici' statüde ve yılın yalnızca yarısında çalıştırılan ve yılın öteki yarısında işsiz kalan işçilerimizin mağduriyetini anlattı. Ve nihayet, Ankara'da düzenlediğimiz 15 Temmuz Darbe-İşgal Girişimi/Küresel Satranç' konulu Uluslararası Demokrasi Kongremizin 2 Mart 2017'deki açılış oturumunda, Genel Başkanımız Sayın Settar Aslan, Türkiye'nin her köşesinden gelerek salonu dolduran 5 bini aşkın geçici orman işçimizin müjde sloganları eşliğinde, onur konuğumuz olan Başbakanımız Binali Yıldırım'a, 5620 Sayılı Kanun'dan kaynaklanan 5 ay 29 gün sorununu' bir kez daha iletti. Derdimizi anlayan Başbakanımız, ‘Mesajınızı aldım. Sorunun çözümü için talimat verdim. İnşallah sorunları torunlara bırakmayacağız’ müjdesini verdi” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM MÜJDE VERDİ”

4 Mart 2017'de ise Hak-İş Konfederasyonu’nun düzenlediği 6. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'na onur konuğu olarak katılan Başbakan Binali Yıldırım’ın sorunun çözümü noktasında talimatlar verdiğini aktaran Çoban, “İki gün sonra, 4 Mart 2017'de Konfederasyonumuz Hak-İş'in Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İstanbul'da düzenlediği 6. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'nda onur konuğu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da, müjde bekleyen emekçilerimizin taleplerine karşılık, Başbakanımızın 2 gün önceki Uluslararası Demokrasi Kongremizde vermiş olduğu mesaja atıf yaparak, çözüm için gereken talimatların verildiği müjdesini dile getirdi. Taşeron ve geçici işçilerimizle ilgili bakanlıklardaki düzenleme çalışmaları devam ederken, Genel Başkanımız Settar Aslan, Hak-İş Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekilimiz Salim Uslu ile birlikte, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu başta olmak üzere, siyaset ve bürokrasi nezdindeki girişimlerini sürdürdü” şeklinde konuştu.

KESİN MÜJDE CUMHURBAŞKANINDAN GELDİ”

Orman emekçilerinin önündeki 5 ay 29 gün sınırlamasını kaldıran kesin müjdenin 5 Aralık 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldiğini dile getiren Latif Çoban, “Nihayet, orman emekçilerimizin önündeki 5 ay 29 gün sınırlamasını kaldıran kesin müjde, 5 Aralık 2017'de AK Parti TBMM Grubunda konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Evet, orman emekçimizin yılın yarısında işsiz kalmasına yol açan adaletsiz durumun ortadan kaldırılması yolunda 10 yılı aşkın süredir verdiğimiz mücadelede başarıya ulaştık. Bu mücadelemizde en büyük gücümüz, binlerce üyemizin Öz Orman-İş'e inanması, güvenmesi ve sendikasının arkasında durması olmuştur. Elde edilen bu güzel netice, tüm üyelerimize ve üyemiz olmayan işçi kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.

9 AY 29 GÜNÜ KISMET EDEN ALLAH, 11 AY 29 GÜNÜDE KISMET EDER”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kazanılan kazanımda emeği olan herkese teşekkür eden Çoban, “Kamuda kadro sorununun emekçileri hoşnut edecek şekilde çözümü için büyük emek veren, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu, Maliye Bakanımız Naci Ağbal, Hak-İş Onursal Başkanı TBMM İdari Amiri Çorum Milletvekilimiz Salim Uslu ile kendini orman emekçilerine ve bu hak mücadelesine adamış Sevgili Genel Başkanımız Settar Aslan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Elde edilen bu güzel netice, tüm üyelerimize ve üyemiz olmayan işçi kardeşlerimize hayırlı olsun. 9 Ay 29 günü orman işçileri ve diğer işçi kardeşlerimize kısmet eden Allah’ım 11 ay 29 günüde bize kısmet eder inşaalah” ifadelerini kullandı.

(Haber: Aziz Çevlik)

Editör: Mahmut Beyaz