Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplu iş sözleşmesine Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Semih Yancar, Öz Büro İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yapılan 1. Toplu İş Sözleşmesiyle Öz Büro İş Sendikasına bağlı yaklaşık 2 bin 500 üye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde iş sahibi oldu. Sözleşme sonrası açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Semih Yancar, yapılan sözleşmeyle birlikte 2 bin 500 taşeron işçinin hak sahibi olduğunu belirterek, “Personellerin çocuk sayılarından tutun da bayram izni kullanıp kullanmadığı, mesai dışı çalışıp çalışmadığı, bir hafta içerisinde hızlıca hesaplanarak hakları dağıtıldı. Bu Kahramanmaraş için güzel bir kazanım” dedi. Öz Büro İş Sendika Başkanı Murat Arifoğlu ise bu başarıdan dolayı sendika olarak çok mutlu olduklarını ifade ederek, bundan sonraki hedeflerinin ise kadro olduğunu vurguladı.

KAHRAMANMARAŞ İÇİN GÜZEL BİR KAZANIM”

Yancar, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak Hak İş'e bağlı Öz Büro İş Sendikası ile yapılan 1. Toplu Sözleşmenin gereği Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği’nde çalışan 2 bin 500’e yakın taşeron işçinin kazanımları için buradayız. Öncelikle Öz Büro İş sendikasına bu personelle bu hizmeti kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Kamu Hastaneler Birliği olarak da Türkiye’de bu kazanımın personele hızlıca yansımasını sağlayan ve Türkiye’de ilk defa yatıran kuruluş biz olduk. Burada iki aşamalı bir kazanç var. Bunlardan bir tanesi bu kazanımımızdır. Normalde 5 taksitle ödenmesi gerekirken biz Kahramanmaraş olarak bir defada tüm personele defaten ödemiş olduk. İkinci kazanımımız da 2 bin 500’e yakın personelin çocuk sayılarından tutun da bayram izni kullanıp kullanmadığı, mesai dışı çalışıp çalışmadığı, bir hafta içerisinde hızlıca hesaplanarak tüm personele dağıtıldı. Bu Kahramanmaraş için güzel bir kazanım. Buna sebep olan, hem kendi kurumumuzdaki çalışan mali hizmetlerdeki personele hem de Öz Büro İş Sendikası personellerine teşekkür ediyoruz.”

İKİ YILDIR VERDİĞİMİZ MÜCADELE KARŞILIĞINI ALDIK”

Öz Büro İş Sendika Başkanı Murat Arifoğlu ise şunları kaydetti: “Bugün mutluyuz çünkü taşeron işçiler olarak iki yıldır verdiğimiz mücadele karşılığını gördük. Genel sadakat şerefimizdir ilkesiyle başlamış olduğumuz sendikal çalışmalarınızda çok mücadele verdik. Hedeflerimiz vardı, bu hedeflerimizden biri ise toplu sözleşme diğeri kadro idi. Bugün bu ilk hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah bundan sonraki süreçte arkadaşlarımız için daha hayırlı olacak. Daha güzel sözleşmeler yapacağınıza inanıyoruz. Gerçekten genel sekreterimiz Mali Hizmetler Başkanımızın nezdinde tüm Genel sekreterlik ekibi yoğun bir çaba gösterdi. Aylarca sürecek çalışmalarımızı bir ay gibi kısa bir sürede tamamlattı ve 5 taksitte ödenmesi gereken parayı tek bir seferde bir takside bağladı. Bundan dolayı çok mutluyuz. Arkadaşlarımız, Ramazan ayından önce bunun mutluluğunu yaşıyorlar. Bizlerde sizlerin nezdinde Genel sekreterimize, Mali Hizmetler Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de hedefimiz kadro alabilmektir. Bunun için mücadelemiz devam edecektir.”

TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLAN BİR ÇALIŞMAYDI”
Türkiye’de örnek olan bir çalışmaya imza attıklarını söyleyen Arifoğlu, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bu uzun bir süreçti. Dosyamızın Yüksek Hakem Kurulundan çıkması yaklaşık 5 ay sürdü. Ondan önce de yetki belgesinin yetki tespitiyle yaklaşık bir yıl bu çalışmaların tamamlanmasını bekledik. Ondan sonra esas burada başlayan hesaplama işleri vardı. Yaklaşık 9-10 aylık farklar ödeneceği için hesaplamalarımız En az 4 5 ay sürecekti. Ama sağ olsun, genel sekreterimizin de talimatıyla 4-5 aylık çalışma bir ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bir aşamamızda o bittikten sonra paraların ödenmesiyle ilgiliydi. Ondada Yüksek Hakem Kurulundan çıkan kararda “5 taksitte ödenir” maddesi olmasına rağmen genel sekreterimiz ve Mali Hizmetler Başkanımız yine büyük fedakârlık göstererek tek seferde insanların paralarına kavuşmalarını sağladılar. Yani 5 seferde 5 taksite de verilse insanların elbette ihtiyacını görecek ama Ramazan ayından önce tek seferde bütün arkadaşlarımız, paralarına kavuşması gerçekten Türkiye’de örnek olan bir çalışmaydı.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz