31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak oyların yüzde 65’ni alan ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’u geride bırakarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanlığı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Parti binasında oldukça kalabalık vatandaş topluluğu tarafından karşılanan ve seçimlerde gösterilen destek için hem teşekkür eden hem de vatandaşların tebriklerini kabul eden Hayrettin Güngör, seçim sürecinde güzel bir çalışma yürüttüklerinin altını çizdi. Başarının Cumhur İttifakı’nın başarısı olduğuna vurgu yapan Güngör, artık seçim döneminin geride kaldığını ve hizmet döneminin başlayacağını söyledi.

“ÖZVERİLİ BİR ÇALIŞMA YAPTIK”
Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin teşkilatlarına da teşekkür eden Güngör, “Uzun bir seçim çalışması sonucu hamdolsun bunu nihayetlendirdik ve 31 Mart'ı geride bıraktık. Ben burada bize destek veren çok değerli hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Tabi bu demokrasinin bir gereği. Biz bir ekip ruhu içerisinde teşkilatımız ve cumhur ittifakımızın diğer paydaşı Milliyetçi Hareket Partisi'nin diğer teşkilatıyla birlikte gerçekten özverili bir çalışma yaptık. Burada her 2 teşkilatımıza da yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca milletvekillerimize, adaylarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten demokrasinin gereği olarak güzel bir çalışma ve sonuç oldu, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BU BAŞARI KAHRAMAN ŞEHRİN BAŞARISIDIR”
Başarının tüm Kahramanmaraş’a ait olduğunu dile getiren Güngör, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Kahramanmaraş'ımızda 11 ilçemiz ve büyükşehrimiz vardı, 1'i hariç diğerlerini cumhur ittifakının adaylarıyla buluşturduk. Burada bir başarı varsa bu başarı Afşin'in, Andırın'ın, Çağlayancerit'in, Dulkadiroğlu'nun, Ekinözü'nün, Elbistan'ın, Göksun'un, Nurhak'ın, Onikişubat'ın, Pazarcık'ın, Türkoğlu'nun başarısıdır. Bu başarı kahraman şehrin başarısıdır, bu başarı Türkiye'nin başarısıdır, bu başarı cumhur ittifakının başarısıdır.

“ARTIK SEÇİM GERİDE KALDI, HİZMET DÖNEMİ BAŞLADI”
“Önümüzde artık bir hizmet dönemi var” diyen Güngör, “Biz şu an hemşerilerimizin 2/3'ünün oyunu aldık ama oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağız. Artık seçim geride kaldı, hizmet dönemi başladı. Bugüne kadar bu şehirde görev yapmış herkese çok teşekkür ediyoruz. Çünkü onların bu gayretleri bu emekleri olmasaydı biz bugün burada olamazdık. Bizde bu bilinç içerisinde geçmişimizle bağımızı koparmayarak geleceğimiz nasıl daha iyi inşa ederiz bu gayret içerisinde olacağız. Biz geldiğimizden bugüne kadar özellikle herkesin belediye başkanı olacağımızı ifade ettik ve bize oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olacağımızın altını bir kez daha çiziyorum” diye konuştu.

“ADALET DUYGUSUNDAN AYRILMADAN HİZMET EDECEĞİZ”
Adalet duygusundan ayrılmadan ve vatandaşların gönlünü kazanarak bir hizmet yürüteceklerini anlatan Güngör, şehrin ihtiyaçlarını birer birer gidermeye çalışacaklarını kaydetti. Seçim sürecinde kendisine destek veren herkese şükranlarını sunan Güngör, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Özellikle hayatımda çok düstur edindiğim Şeyh Edebali Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey'e diyor ki; "Ey oğul artık beysin. Bundan sonra öfke bize uysallık sana, alınganlık bize gönül almak sana, suçlamak bize katlanmak sana, anlaşmazlıklar bize adalet sana, haksızlık bize bağışlamak sana. Ey oğul işin ağır, işin çetin, gücün kula bağlı, Allah yardımcın olsun. Şunu da unutma ki insanı yaşat ki devlet yaşasın. " İnşallah bizde bu düstur içerisinde bundan sonra şehrimizin ihtiyaçlarını, şehrimize bundan sonra neler katabiliriz, adalet duygusundan ayrılmadan hemşerilerimizin gönlünü kazanarak bir hizmet sürecimiz olacak. Seçim sürecinde de ifade ettiğim gibi ilçe belediyelerimizle en üst düzeyde bir koordinasyon içerisinde çalışacağız. Buna çok önem vereceğiz. Çünkü bütün ilçelerimizin sorununu kendi sorunumuz olarak göreceğimizi ifade etmiştik. İnşallah şehrimizin ihtiyaçlarını bir öncelik dâhilinde birer birer gidermeye çalışacağız. Ben bu süreçte bize destek veren, emeğini bizden esirgemeyen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Artık seçim bitti, artık çalışma dönemi, artık hizmet dönemi. Biz inşallah mazbatayı aldıktan sonra göreve başladığımızda hızlı bir şekilde işlerimizi planlayıp artık işimize bakacağız.”

Haber: Ahmet Güneçıkan/Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz