Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne Engelliler Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde oy kullanmak isteyen engelli, hasta ve yaşlılara ücretsiz servis desteği sundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları doğrultusunda yaşlı ve engelli vatandaşlar Engelliler Şube Müdürlüğü’nün tam donanımlı engelli hizmet aracı ile oy verme noktalarına rahatça ulaştı. Daha önce bir bir zahmetle tanıdıkları aracılığıyla oylarını kullanmak üzere oy verme noktalarına giden vatandaşların imdadına bu yıl Büyükşehir Belediyesi yetişti. Vatandaşların hür iradesinin sandığa yansıması amacıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışma ile özel donanımlı araçlar vasıtasıyla engelli ve yaşlıları rahatlık ile oy verme bölgelerine ulaştırdı. Daha sonra oy verme işlemini gerçekleştiren yaşlı ve engelliler evlerine tekrar geri gönderildi. Büyükşehir Belediyesi’nin uygulaması birçok vatandaşı duygulandırırken, vatandaşlar vatandaşlık görevini yerine getirmenin gururunu yaşadı. Uygulama hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Fatih Mehmet Akşam, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları doğrultusunda, vatandaşlık görevini çeşitli nedenlerden ötürü kullanamayacak durumda olan herkese el uzattıklarını söyledi.

GEÇEN YIL KULLANAMIŞTIM ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM”

Engelli Hizmet Aracı ile oy kullanacağı Göllü Mahallesi’nde bulunan okula taşınan Durdu Topuz, hastalığı nedeniyle dışarı çıkamadığını söyledi. Geçen yıl oy kullanamadığını belirten Topuz, “Hastalığım ve yaşlı olmam nedeniyle istediğim zaman evimden çıkamıyorum, tekerlekli sandalye ile ancak dışarı çıkıyorum. Birde yardım eden kimsenin olmaması bizi zor duruma sokuyordu, komşularım sağ olsunlar onlar çok büyük destek veriyorlar. Geçen yıl oy kullanamamıştım imkanlarımızın olmamasından dolayı, çok üzülmüştüm. Bu yılda oy kullanmak istiyordum. Bu bizim vatandaşlık görevimiz, bizi yönetecek olan insanları seçiyoruz. Bu imkanı bize sağladıkları için önce devletimize, Büyükşehir Belediyemize, Engelli Şube Müdürümüzü ve komşularıma çok teşekkür ediyorum. Olsa olsa bu kadar yardımcı olunur, herkesten Allah razı olsun. Oy kullandığım için çok mutluyum, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK”

Sağlığının iyi olduğu dönemlerde rahatça oy kullandığını fakat gerek hastalığı gerekse de yaşlılığı nedeniyle evden çıkmakta zorlandığını dile getiren Hayriye Topuz, “Oy kullanmamıza vesile olan herkesten Allah razı olsun. Sağlığımın iyi olduğu dönemlerde gidip rahatça vatandaşlık görevimizi yerine getiriyorduk. Ama hem yaşlanmamız hem de sağlık sorunlarımız nedeniyle yatağa bağlı kaldık. Bugün de seçim günü, oylarımızı kullanmak istiyorduk bizde her vatandaş gibi. Komşularımız belediyemize bizim durumumuzu bildirdiler, onlarda sağ olsunlar geldiler bizleri aldılar, oy kullandığımız doğduğum mahalleme getirdiler. Ben hastayım ve dışarı çıkamıyordum, bu uygulama sayesinde oy kullandım. Daha önce böyle bir sistem yoktu. Televizyonlarda görüyoruz, sandıklar engellilerin ayaklarına getiriliyor. Bizim de sandığa gitmemize vesile oldular. Böylelikle engelliler vatandaşlık görevini yapıyor. Bu sistemden çok memnunuz. Bu seçim milletimize ve devletimize hayırlı olsun. Başta bu imkanı sağlayan devlet büyüklerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BUNA VESİLE OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Durdu Topuz’un oy kullanmak istediğini Büyükşehir Belediyesi’ne bildiren komşusu Uğur Azrak da yaptığı açıklamada, uygulamanın önemli ve güzel olduğunu söyledi. Azrak, “Bu apartmanda oturuyorum, Durdu amcamız bizim komşumuz. Güzel bir uygulama, çok güzel bir hizmet, devletimizden Allah razı olsun. Komşumuzun oy kullanamadığını, ama kullanmak istediğini Büyükşehir Belediyemize bildirdik, sağ olsun onlarda ekip olarak geldiler. Engelli bireylerimize böyle bir imkan sağlanması çok güzel bir durum, Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum. Geçen yıl amcamız kullanmak istemişti ama kullanamamıştı, götüren-getiren olacak, düşerim korkusu vardı. Bu şekilde mağdur olan bireylere yardımcı olunursa insanlar rahat rahat oylarını kullanıp vatandaşlık görevlerini yerine getirebilirler. Hatta evde sağlık açısından amca yurt dışından emekli, evde sağlık için yardıma da ihtiyacı var, inşallah bu ihtiyacı da karşılanır. Bir insanımızın vatandaşlık görevini yapmasına vesile olmak güzel bir duygu, Allah devletimizden ve Büyükşehir Belediyemizden razı olsun, Durdu amca gibi binlerce insan var oy kullanmak isteyen, onlar hayalini bu şekilde gerçekleştiriyorlar” şeklinde konuştu.

DEVLETİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜNÜN GÖSTERGESİ”

Uygulamanın Türkiye’nin büyüklüğünün bir göstergesi olduğunu dile getiren Musa Göl ise, “24 Haziran seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a engelli bireylerimizle ilgilendiği için çok teşekkür ederiz. Vatandaşımız bizim mahallelimiz, şehir merkezinde oturuyor, sağlık durumunun da iyi olmaması nedeniyle oy kullanamıyordu. Bu yıl Büyükşehir belediyemizin öncülüğünde oy kullandı engellilerimiz. Bu imkanın engellilere sağlanması devletimizin büyüklüğünün en büyük göstergesidir” açıklamalarında bulundu.

VATANDAŞLIK HAKKINI KULLANAMAYAN BİREYLERE EL UZATTIK”

Uygulama hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Fatih Mehmet Akşam, oy kullanmanın vatandaşlık hakkı olduğunu söyledi. Engelli ve yaşlı vatandaşların vatandaşlık görevini yerine getirmeleri amacıyla oy kullanacakları sandıklara taşıdıklarını belirten Akşam, “Oy kullanmak bir vatandaşlık hakkıdır. Bunu hepimiz biliyoruz. 24 Haziran seçimleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları doğrultusunda engelli hizmet aracımızla engelli vatandaşlarımızı, vatandaşlık görevini yapmaları üzere evlerinden alarak oy kullanacakları okullara getirip, geri tekrar evlerine bırakıyoruz. Bu temel hakkı çeşitli nedenlerden ötürü kullanamayacak durumda olan herkese elimizi uzattık ve canla başla, yoğun bir biçimde çalışarak vatandaşlarımızı oy kullanacakları okullara taşıdık. Bu şekilde şehrimizin merkezinde ve yakın köylerimizdeki engelli vatandaşlarımızın vatandaşlık görevlerini yapmaları için müdürlüğümüze ait tüm araçlarımızı seferber ettik. Hem engelli bireylerimizin hem de engelli vatandaşlarımızın tepkileri de gayet olumlu, şuan Göllü Köyü’ndeyiz, iki vatandaşımız oy kullanamıyordu, yatağa bağımlı oldukları için. Özel tertibatlı Engelli Hizmet Aracı’mızla evlerinden aldık, oylarını kullandırdık, tekrar evlerine bıraktık. Sonra ise bize gelen talepler doğrultusunda diğer bireylerimizi de aynı şekilde oy kullanacakları sandıklara taşıdık. Engelli bireylerimize yönelik hizmetlerimiz bu şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Hakan Aydın)

Editör: Mahmut Beyaz