Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaş otogarın yolunu tuttu. Kimi bayramını memleketinde geçirmek kimi ise bu yıl yapamadığı tatilin acısını çıkartmak için bavullarını hazırladı. Durum böyle olunca da otogarlarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Hareketliliğin yaşandığı bu yerlerden biri de her zaman olduğu gibi yine Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali oldu. Otogarda biletler bayram dönüşleri için tamamen doldu. Gidişlerin değil, başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerden gelişlerin yoğun olduğu Kahramanmaraş otogarında esnafta uzun bir süredir durgun olan otogarın bu denli hareketlenmesiyle birlikte rahat bir nefes aldı. Manşet Gazetesi haber ekibi olarak otogarda firma sorumlularıyla yaptığımız görüşmelerde gelişlerin oldukça yoğun olduğunu ve hemen hemen bekledikleri gibi bir bayram hareketliliği yaşadıklarını belirten firma sorumluları, yoğunluğun bayram sonrası da devam edeceğini söyledi.

İşte Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde firma sorumlularıyla yaptığımız görüşmelerin ayrıntıları;

EK SEFELER OLACAK
Aksu Turizm firma sorumlusu Hanifi Güçlü, şöyle konuştu: “Şu anda Kahramanmaraş’ta gidiş yönünde bir hareketlilik yok. Yani umduğumuz gibi bir kalabalık yok ama 25-31 Ağustos arasında Kahramanmaraş’a gelişlerde Türkiye’nin bütün güzergâhlarında bizim seferimiz olduğu yerlerde yüzde 100 oranında bir doluluk var. Arefe gününe kadar İzmir, İstanbul, Ankara, Denizli, Aydın, Muğla, Marmaris gibi şehirlerinden Kahramanmaraş’a çok büyük bir geliş var. Asıl yoğunluğumuzda tekrar bayramın 3’üncü günü 3 Eylül’den okulların açılacağı 15 Eylül’e kadar olacak. Bu bir dini bayram. Kahramanmaraş’ta meneviyatlı bir şehir olduğundan doğal olarak gelişlerin daha yoğun oluyor. Fiyatlarımızı Ulaştırma Bakanlığının belirlediği ölçüdeki gibi satıyoruz. Kesinlikle fahiş bir fiyatımız yok. Ayrıca hem bayramda hem de bayram dönüşünde ek seferlerimiz olacak.”

FAHİŞ FİYATLAR YOK
AK Turizm firma sorumlusu Ahmet Sütçü, şunları kaydetti: “Şu anda bayram sonrası tüm biletlerimiz tükenmiş durumda. Bayram sonrası 10 gün boyunca araçlarımız tamamen doldu. Buna ek olarak ilavelerimiz de açıldı. Otogarda istediğimiz gibi bir hareketlilik yok. Çünkü her zaman olduğu gibi yine gidişler değil, gelişler yoğun. Ancak bayramda hem gidişler hem gelişler karşılıklı olarak dolu değildir. Ya gelişler ya da gidişler yoğundur. Bu hiçbir zaman karşılıklı olmaz. Bilet fiyatlarımız geçen yıla oranla hemen hemen aynı durumda. Enflasyon farkına göre Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir zam yapıldı. Yani geçen yıl 90-100 TL’ye giden fiyatlar, şu anda 100-120 TL arasında. Ek seferlerimiz şu anda çıkartıldı ve onlarında tamamen dolu. Kahramanmaraş’a genelde Marmara ve İç Anadolu’dan çok fazla gelişler oluyor.”

GÖZLE GÖRÜLÜR BİR DÜŞÜŞ VAR
Lüks Kahramanmaraş Turizm firma sorumlusu Naci Tekinşen ise şunları dedi: “Ben 6 yıldan bu yana Kahramanmaraş otogarındayım. 6 yılda otogarı ilk defa bu kadar zayıf gördüm. Şu anda herhangi bir yoğunluk yok. Bu birazda vatandaşın ekonomisiyle ilgili. Bu yıl bayram üniversite öğrencilerinin kayıtlarına denk geldi. Durum böyle olunca da velilerimiz muhtemel bir bütçe kısıtlamasına gitmiştir. Bundan dolayı da işlerin zayıf kaldığını söyleyebilirim. Gelişlerde de geçen yıla bakacak olursak yine gözle görülür bir zayıflamanın olduğunu görebiliriz. Yaklaşık yüzde 30-40 civarında bir düşüş var.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz