Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Osmanlı Kalbe Düşünce’ isimli programa konuk olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı’yı tarih kitaplarından değil dizilerden öğrenildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen programda Serdar Tuncer şiir okurken, Prof. Dr Ahmet Şimşirgil ise Osmanlı’yı anlattı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Serdar Tuncer 36 Osmanlı padişahından 33 tanesinin şiir yazdığını ifade eden Tuncer, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından yazılan şiirleri okudu. Serdar Tuncer, 12 Mart’ın aynı zamanda İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü olduğunu hatırlatarak İstiklal Marşı’nı okudu. Tuncer’in İstiklal Marşı’nı okuması esnasında salonu dolduranlar hep birlikte ayakta dinlediler. Daha sonra Tuncer, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i davet etti. Salonun hınca hınç dolu olduğu karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Şimşirgil, Kahramanmaraşlının tarihine ne kadar çok önem verdiğinin göstergesi olduğunu söyledi.
'TARİHİMİZ ÖRF VE ADETLERİMİZ YANLIŞ ANLATILIYOR'
Osmanlı’yı anlatan tarih kitaplarının yanlış olduğunu ifade eden Şimşirgil: “Osmanlı’yı anlatan tarih kitapları maalesef hep yalan ve yanlışlarla doludur. Yazdıkları kitaplarla Osmanlı’yı kötüleyenler bu yetmiyormuş gibi çevirdikleri dizilerle de kötüleme kampanyalarına devam ediyorlar. Maalesef bizler de oturup bön bön izliyoruz. Padişahlık hayatının dörtte üçü at sırtında ve savaş cephelerinde geçen bir padişahı haremden-saraya, saraydan-hareme olarak anlatıyorlar dizilerde. Sadece tarihimizi yanlış anlatmıyorlar, aynı zamanda örfümüzü, adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi, peygamberimizi, dinimizi de yalan ve yanlış anlatıyor. Lütfen kendimize gelelim. Tarihimizi iyi okuyalım, iyi anlayalım ve çocuklarımıza iyisini ve doğrusunu öğretelim” diye konuştu. Programın sonunda Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ise Serdar Tuncer’e birer buket çiçek takdim etti.

Haber Merkezi

 

Editör: Mahmut Beyaz