Bulunduğu coğrafya itibariyle orman yangınlarına müsait şehirlerden olan Kahramanmaraş’ta 2020 yılı yangın sezonu başladı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, yangın sezonunun başlaması nedeniyle Aslanbey yangın ekip binasında kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek bilgilendirmelerde bulundu. Koç, Orman yangınlarıyla hem havadan, hem karadan, teknolojinin son imkanlarını kullanarak mücadele ettiklerini belirtti.

TEKNOLOJİNİN SON İMKANLARINI KULLANARAK MÜCADELE EDİYORUZ”

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Orman Bölge Müdürlüğümüz olarak yangına hassas bir coğrafyadayız. Müdürlük olarak Orman yangınlarında etkili bir mücadele ortaya koyuyoruz. Orman yangınlarıyla hem havadan, hem karadan, teknolojinin son imkanlarını kullanarak mücadele ediyoruz. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde 520 işçi, 47 arazöz, 18 su tankeri, 29 ilk müdahale aracı, 8 dozer, 8 greyder ve 5 treylerin kara gücünü oluşturuyor. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde yangınları erken fark edebilmek ve anında müdahale gerçekleştirmek için 13 yangın gözetleme kulemiz de personellerimiz tarafından nöbet tutulmakta ve aynca bu yıl ilk kez Bölge Müdürlüğümüz Antakya Orman İşletme Müdürlüğümüz sınırları içerisinde 4 adet insansız yangın gözetleme kulesinin kurulumu yapılarak gözetleme faaliyetlerine başladık. Bölge Müdürlüğü olarak orman yangınlarına havadan da müdahale etmek için 2 adet yangın söndürme helikopterimiz bulunmaktadır."

YANAN ORMANLARI AĞAÇLANDIRIYORUZ”

2020 yılında Kahramanmaraş ilimizde 10 adet meydana geldiğini kaydeden Koç, “Bu yangınlarda 5 hektar ormanlık alan zarar gördü. Orman Genel Müdürlüğümüz politikası gereğince yanan sahalarımızı aynı yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. Maalesef orman yangınlarımızın en büyük sebebi insan kaynaklı, insanlarımızın daha dikkati ve duyarlı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir yangın gördükleri anda 112 veya 177 hatlarını ücretsiz arayarak bizleri bilgilendirirler ise bizler yangına en yakın müdahale ekiplerimiz ile müdahale ederiz ve yangın büyümeden söndürebiliriz” şeklinde konuştu.

Müdür Koç’un konuşmasının sonunda orman yangınlarında kullanılan araç, gereçler basın mensuplarına tanıtıldı.

Editör: Mahmut Beyaz