Bakanlık tarafından orman mahallelerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler, ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce bu projelerin devam ettiği Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarındaki 4 ildeki orman mahallelerinde yaşayan vatandaşlara yılın başından bu yana 11 milyon 200 bin TL kredi desteği verildi.

KULLANDIRILAN KREDİNİN YÜZDE 20’Sİ HİBE EDİLİYOR

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Kilis illerinde verdiği kredi desteği miktarını yılsonuna kadar 14 milyon TL’ye tamamlayacak. Manda yetiştiriciliği, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, fenni arıcılık, sumak yetiştiriciliği, güneş enerjisi ve dam örtülüğü alanlarında kullandırılan kredi desteğinin yüzde 20’si hibe gerisi ise faizsiz olarak veriliyor.

BÖLGELERE GÖRE FARKLI PROJELERİ UYGULAMAYA KOYUYORUZ”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman mahallelerini yerinde kalkındırmak gayesiyle birtakım projeler geliştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:“Orman mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın kalkınmasına destek vermek için bölgelere göre farklı farklı projeleri uygulamaya koyuyoruz ve kendilerine yüzde 20’si hibe olmak üzere krediler veriyoruz. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Kilis illerimizde yıl sonuna kadar toplam 14 milyon TL kredi desteği vermiş olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da orman mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz