Toplumda bireylerin kişilikli, bilgili, donanımlı, ahlaklı, erdemli olarak yetişmesinde önemli bir paya sahip olan ve bazen anne bazen baba bazen de bir kardeş şefkati göstererek, görev süresi boyunca büyük bir fedakârlık örneği sergileyen öğretmenler için Kahramanmaraş’ta fidan dikim etkinliği düzenlendi. Keklikdere bölgesinde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve öğretmen ile öğrenciler katıldı. Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla 81 ilde ‘Her Öğretmen için bir fidan’ kampanyası kapsamında öğretmenler tarafından 13 bin 854 fidanın dikildiği program renkli görüntülere sahne oldu.

Dikim programının ardından Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt günün anlam ve önemine binaen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ÖĞRETMENLERİMİZE AĞAÇ DİKEREK, HİTAP EDİYORUZ”
Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün Millet Mektepleri Talimatnamesi yayınlanması dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanı verilmişti. Tabii bu nedenle 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu güzel günde onların adlarına ağaç dikerek öğretmenlerimize hitap ediyoruz. Tüm hepimizin bugünlere gelmesinden öğretmenlerimizin payı büyüktür. Burada yaklaşık 10 tane fidan diktim ve öğretmenlerimiz için daha da fazla dikeceğim.”

900 İLA BİR MİLYON ARASI FİDAN DİKECEĞİZ”
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş ise şunları dedi: “Bakanımız ve Orman Genel Müdürümüzün talimatı ile şu an tüm Türkiye’de 81 tane vilayette o ilin öğretmeni kadar fidan dikiyoruz. Kahramanmaraş’ta da 16 bin civarında öğretmenimizin anısına 16 bin fidan diktik ve artık burası Öğretmenler Ormanı oldu. Buraya dikilen fidanların bakımı Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait olacak. İnşallah en kısa zaman da tabelasını da yaptıracağız. Burası özellikle benim çok önemsediğim bir saha. Biz bu sahanın arazi hazırlığını bitirdik ve buraya 900 ila bir milyon arası fidan dikeceğiz.”

BURADA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MEMNUNUM”
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’da şöyle konuştu: “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile programımızı gerçekleştirdik. Kuru topraklara can veren rahmet indiren yağmurlar gibi bizde öğrencilerimizi bilgi, kültür ve medeniyet algısı ile onlara kol kanaat geren öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz. Bugün Orman Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte o günün anısına yaklaşık 16 bin civarında buraya ağaç dikiyoruz ve artık burası da 24 Kasım Öğretmenler Günü Ormanı olacak. Burada olmaktan dolayı çok memnunum.”

ARTIK BİR AKLIMIZDA BU ORMANDA OLACAK”
Öğretmen Yeter Gültepe, duygularını şu şekilde ifade etti: “Benim ömrüm doğa ve ağaç. Bugünde hem öğretmen arkadaşlarımızla hem de öğrencilerimizle buraya geldik ve buraya geldiğimiz içinde çok mutluyuz. Bu soğuk havada böylesine güzel bir faaliyete katılmaktan dolayı çok memnunuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Artık bir aklımızda bu ormanda olacak çünkü bu orman bizim ormanımız oldu. Burada bizi bağlayan ve ziyaret edebileceğimiz bir alanımız olmuş oldu.”

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz